İlaç kullanımının hemen ardından istenmeyen zararlı etkiler görülmesi durumunda bağışıklık sistemimizin bu ilaçları yabancı madde olarak algılaması ve reaksiyon göstermesi durumunda ilaç alerjisi ortaya çıkar. İlaç alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İlac Alerjisi Nedirİlaç alerjisi, toplum üzerinde fazla oranlarda gözükmemektedir. Başlıca oluşumları arasında birçok farklı ilaç gelişimi yapılması ve vücudun reaksiyon olarak karşılık vermesinden oluşur. İlaç alerjilerinin başlıca sebepleri arasında ilacın vücuda yabancı madde olarak girmesidir. İlaç alerjisi için belirtiler ağır olabilmektedir. İlaç alerjisi için gerekli olan tedavi planı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İlaç Alerjisi NedirALERJİK hastalıklar, aşırı duyarlılık ile karakterlidir. Bir kişinin polen, toz akarları, ilaç, gıda, arı zehiri gibi alerjenlere karşı normalde vermemesi gereken bir tepki vermesidir. Bu tepkiyi veren kişinin bağışıklık sistemidir. Bunların bir kısmı kişinin ani ölümüne yol açabilir. Arı, ilaç ve gıda alerjisi alerjik şoka (anafilaksi) sebep olup, dakikalar içinde kişiyi öldürebilir. Bir kısım alerjik hastalıklar ise sık olarak görülür, insanların önemli bir kısmını etkiler. Alerjik nezle ve kurdeşen (ürtiker) bu özelliğe sahiptir. Bu hastalıklar kişilerin hayat kalitesini, okul ve iş başarısını olumsuz etkiler. Alerjik astım ise kronik seyirli olup hastanın hayatını riske sokar. İç Hastalıkları Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Kokuludağ, bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi:
#1Bir Sorudan Fazlası serimizin bugünkü konusu sürekli hastalıklarını yarıştıran, her zaman en hasta kendisi olan insanlar. Gelini doğuma girince acillik olan kayınvalideler, eşinin regl döneminde ağrı yaşayan eşler, her iki lafından biri hastalık olan akrabalar… İşte hemen hepimizin çevresinde olan, okurken mutlaka gözünüzde birinin canlanacağı hastalık yarıştıranlardan hikayeler…
#Bir Sorudan FazlasıBirleşik Krallık'ta bir süredir alarm etkisi yaratan Strep A bakterisi, Fransa’da da çocuk ölümlerine neden oldu. Bir anda ortaya çıkan bakteri Türkiye'de görülüyor mu? Neden bu yıl bu kadar güçlü? Nasıl önlemler alınmalı? Uzmanlar anlattı.
#Strep AFloroskopi, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da yüksek önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Floroskopi nedir öğrenebilir nasıl çalıştığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Floroskopi nedir? Nasıl çalışır ve ne kadar sürer? Floroskopi neden çekilir ne işe yarar? İşte, detaylar.
#FloroskopiTıpta bilinen adı erizipel olan yılancık hastalığı deri üzerinde ortaya çıkan yüzeysel bir enfeksiyondur. Yılancık hastalığının en belirgin belirtileri ciltte kenarları kabarık, ateşli kırmızı bir döküntü şeklinde olmasıdır. Peki, yılancık hastalığı nedir, neden olur? Yılancık hastalığı belirtileri ve tedavisi…
#Yılancık HastalığıGüzel avrat otu, eski dönemlerden bugüne alternatif tıbbın birçok alanında tercih edilmiş bitkidir. Kullanımında dikkat edilmediğinde zehirlenmelere yol açabilen güzel avrat otu, sağlık için onlarca fayda bulunur. Güzel avrat otu nedir, zararları nedir, faydaları nelerdir, hangi mevsimlerde yetişebilmektedir sorularının yanıtlarını sizler için derledik.
#Güzel AvratÜlkemizde daha çok 'Kapari' olarak bilinen gebre otu, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen bitkidir. İçeriği mineraller bakımından çok zengin olan gebre otu, sağlığa onlarca fayda sağlayabilmektedir. Gebre otu nedir, nasıl kullanılır, faydaları nelerdir, ne işe yarar, neye iyi gelir, zararları var mıdır, faydaları nelerdir sorularının yanıtlarını derledik.
#Gebre OtuHem tohumu hem yaprakları tüketilebilen çemen otu, sağlık için faydalı bitkilerdendir. Uzakdoğu kültüründe vazgeçilmez baharatlar içerisinde yer alan bitki, yemeklere tat vermesiyle biliniyor. Çemen otu nedir, nerede yetişir, ne işe yarar, nasıl kullanılmalı, zararları nelerdir, faydaları var mıdır sorularının yanıtlarını sizin için derledik.
#Çemen OtuDoğal yollarla kendiliğinden yetişen çalba otu, faydalı bitki türlerinden biridir. Halk arasında şalba otu olarak tanınan bitki türünün ana vatanı Avrupa'dır. Ülkemizin belli bölgelerinde yetişen çalba otunun sadece Türkiye'de 200'den fazla türü bulunuyor. Çalba otu nedir, nasıl kullanılır, yetiştirmek mümkün müdür, hangi mevsimlerde olur, faydaları neler gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Çalba OtuCanlılar içerisinde birçok değişik hücre türü bulunmaktadır. Bunlar içerisinde mast hücreleri gelir ve merak edilen hücreler arasında yer alır. Özellikle görevleri ve yapısal etkileri ile beraber öne çıkan hücrelerdir. Peki, mast hücreleri nedir ve ne yapar? Mast hücresi stabilizatörleri nelerdir? İşte bu hücreler konusunda merak edilen farklı bilgileri derledik.
#Mast Hücreleri90'ların top modellerinden Linda Evangelista'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir sosyal medya paylaşımı, Türkiye'de de oldukça yaygın olan estetik bir müdahale yönetimini tüm dünyada gündeme taşıdı. Peki soğuk lipoliz hakkında uzmanlar ne diyor?
#CoolsculptingDünya üzerinde aklını kullanabilme becerisine sahip yegane varlık insandır. İnsanın bu özelliği ona pek çok şey katmaktadır. Zaman ilerledikçe katılan şeylerden en önemlisi teknoloji olmaktadır. Teknolojiyle beraber tıp dünyası da ilerlemekte ve gelişmektedir. Hayatımıza giren tomogrofi kavramının ne olduğunu detaylarıyla sizler için derledik.
İngiltere’de yapılan bir araştırma, bazı güneş kremi markalarının üzerinde yazan koruma iddialarını karşılamadığını öne sürdü. Bu iddialardan yola çıkarak güneş kremleriyle ilgili merak edilen soruları uzmanlara yönelttik.
#Güneş KremiAntihistaminik tıp alanında sağlık sektörü içerisinde kullanılan bir ilacın ismidir. Doğal olarak kelimenin kökeni Latincedir. Dilimizde de bu ismiyle kullanılmaktadır. Antihistaminik nedir, ne işe yarar, neden kullanılır konularını tüm detayları ile derledik.
#Antihistaminik Nedir Ve Ne İşe Yarar?Son dönemlerin gözde tedavi yöntemlerinden olan ozon tedavisi, detoks edici özelliğiyle vücudu kimyasal maddelerden arındırmasıyla sıklıkla tercih ediliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve enfeksiyonlara karşı direnci artırmasıyla da bilinen cilde, yüze yapılabilen ozon tedavisinin kimlere uygulanabildiği, faydaları ve yan etkileri de ozon tedavisinin merak edilen konuları arasında yer alıyor. Sizlere, ozon tedavisiyle ilgili tüm detayların olduğu bir haber hazırladık. İşte, Ozon tedavisi nedir, nasıl yapılır, kimlere uygulanır, cilde, dize ve yüze nasıl uygulanır, hangi hastalıklarda kullanılır sorularının yanıtları…
#Ozon TedavisiYüz alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Yüz alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri içeriğimizde okuyabilirsiniz. Yüz alerjisi nedir ne gibi komplikasyonlara sahiptir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yüz Alerjisi NedirBazı besinler, insan vücudunda değişik sağlık durumunu etkileyecek veya yaşam kalitesini ciddi derecede düşürecek reaksiyonlara sebep olabilir. Bu alerjik reaksiyonlar özellikle hayvansal gıdalardan olabilir. Bunlardan bir tanesi de yumurtadır. Yumurta alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Yumurta alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri derledik.
#Yumurta Alerjisi NedirÖzellikle alerjiler nedeni ile pek çok kişi hayatlarında problemler ile karşılaşmaktadır. Bu problemler daha çok hapşuma ve bazı zamanlarda da ateşlenme şeklinde gerçekleşmektedir. Bu nedenle pek çok kişinin aklına Toz alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Toz alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi nedir? Soruları gelmektedir. Bu ve benzeri toz alerjisi ile ilgili soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Toz Alerjisi NedirÖzellikle yaz aylarında görülen ve son zamanlarda oldukça sık olarak karşılaşılan bir alerji türüdür. Yeşil alanlarda vakit geçiren kişilerde tırtıl alerjisi görülme ihtimali ise oldukça yüksektir. Tırtıl alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Tırtıl alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? Siz de tırtıl alerjisi hakkında daha detaylı bilgileri derledik.
#Tırtıl AlerjisiTarçın, sağlığa faydalı olan aromasıyla bilinen baharat türüdür. Bazı hastalıkları iyileştirme ve tedavi etme özellikleri bulunur. Fakat bitkinin tüketimi herkes için uygun olmayabilir. Tarçına karşı bağışıklık sistemi aşırı tepki gösteren kişilerde tarçın alerjisi görülür. Tarçın alerjisi nedir, neden olur, nasıl geçer ve tedavisi nedir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Tarçın AlerjisiTahıl alerjisi en sık karşılaşılan alerjik reaksiyonlardan bir tanesidir. Tahıl alerjisi ne sahip olan kişilerde belirli ürünler tüketilemez. Bundan dolayı Tahıl alerjisi için birçok kişi hastanelere başvurmaktadır. Tahıl alerjisi vücutta çeşitli reaksiyonları da doğuran bir alerji türü hastalığıdır. Tahıl alerjisi hakkında bilgi edinmek için araştırmalar yapılmaktadır. Peki Tahıl alerjisi nedir? Nasıl geçer? Tahıl alerjisi belirtileri nelerdir? Tahıl alerjisi için ne iyi gelir? İşte Tahıl alerjisi ile ilgili tüm detaylar.
#Tahıl AlerjisiSoğuk alerjisi özellikle kış aylarında baş gösteren bir rahatsızlıktır. Ortaya çıkmasında pek çok neden vardır. Tabi ki de tedavisi de mümkündür. Bu nedenle soğuk alerjisi nedir ve tedavisi nedir gibi soruları sizler için derledik.
#Soğuk Alerjisiİnsan vücudu bazı gıdalara karşı tepki gösterebilir. Bu durum alerji olarak adlandırılır. Soğan alerjisi de bu alerjiler arasında yer alıyor. Soğan alerjisinin belirtileri ve kimlerde olduğu merak edilen bir konudur. Bu konu hakkında pek çok insan internet üzerinden bilgi sahibi olmak istiyor. Soğan alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, soğan alerjisi hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Soğan AlerjisiSivrisinekler özellikle yaz aylarında büyük bir artış göstermektedir. Sivrisinekler bazı durumlarda alerjik reaksiyonlara sebep olabilmektedir. Yaz aylarında oldukça fazla bulunan sivrisineklerin ısırıkları sonucunda bazı alerji belirtileri oluşabilmektedir. Sivrisinek alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Sivrisinek ısırığı alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? Sivrisinek alerjisi hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Sivrisinek AlerjisiSaç boyası alerjisi nedir? Özellikle saçlarını evde boyayanların merak ettiği konulardan biri de saç boyası alerjisi neden olur hakkındadır. Saç boyası alerjisi olanlar nedenini ve nasıl geçtiğini araştırmaktadır. Saç boyası alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Saç boyası alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri detaylı olarak sizler için derledik.
#Saç Boyası AlerjisiSabun alerjisi cildin kimyasal ürünlere karşı verdiği reaksiyonlar arasında bulunmaktadır. Sabun alerjisi, kişinin sabun kullanımı sonrasında ciltte meydana gelen döküntü, kaşıntı ve kızarıklık gibi hassasiyet durumlarıdır. Sabun alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Sabun alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detayları derledik.
#Sabun Alerjisi