GeriSağlıklı Yaşam Güzel avrat otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Güzel avrat otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Güzel avrat otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Güzel avrat otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir

Güzel avrat otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Güzel avrat otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir

"Güzel avrat otu, eski dönemlerden bugüne alternatif tıbbın birçok alanında tercih edilmiş bitkidir. Kullanımında dikkat edilmediğinde zehirlenmelere yol açabilen güzel avrat otu, sağlık için onlarca fayda bulunur. Güzel avrat otu nedir, zararları nedir, faydaları nelerdir, hangi mevsimlerde yetişebilmektedir sorularının yanıtlarını sizler için derledik."

Güzel avrat otu, bağışıklık sistemine faydalarından cilt sağlığına kadar birçok alanda fayda sağlar. Tüketilmeden önce uzmanlara mutlaka danışmalıdır. Aksi halde zehirlenme durumlarıyla karşılaşılabilir.

 Güzel Avrat Otu Nedir?

 İnsan sağlığında önemli yere sahip olan güzel avrat otunun bilinçsiz tüketilmemesi önerilir. İçeriğindeki bazı maddelerin yenmesi durumunda zehirlenmelere yol açabilir. Bu zehirli bölgeler haricindeki yerlerin tüketilmesi durumunda bitkiden yarar sağlanabilir. Güzel avrat otu, değişik kullanım biçimleriyle tüketilmektedir. Dünyada ve Türkiye'de tüketim alanları bulunmaktadır. Papatyagiller familyasına ait olan güzel avrat otu nemli ortamları sever.

 Güzel Avrat Otu Ne İşe Yarar?

 Sağlık için faydaları bulunan güzel avrat otu, kan temizlemede yarar sağlar. Özellikle sindirim üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu söylemek mümkündür.

 Güzel Avrat Otu Nerede Yetişir ve Bulunur?

 Etli köklere sahip olan güzel avrat otu, Batı Asya, Avrupa ve Kuzey Afrika'nın yerli bitkisidir. Güzel Avrat otu Kuzey Amerika'nın bazı bölgelerinde ve ülkemizin kimi yerlerinde bulunmaktadır.

 Güzel Avrat Otu Hangi Mevsimde Olur?

 Güzel avrat otunun yetiştiği iklimin özelliği ılımandır. Mayıs ve Ağustos aylarında çiçeklenmeye başlar. Sonrasında çiçekleri meyvelere dönüşür. Ormanlık alanlar ve korular yetişme alanlarından bazılarıdır.

 Güzel Avrat Otu Yetiştiriciliği Mümkün müdür?

 Güzel avrat otunun yetiştiriciliği mümkündür. Yetiştirilmesi yapılacak yerlerin ılıman iklimde olması yeterlidir. Tarla veya bahçelerde kolayca büyüyebilir.

 Güzel Avrat Otu Nasıl Kullanılır?

 Güzel avrat otu ilaç ve merhem yapımlarının bir kısmında kullanılabiliyor. Bunun yanı sıra kurutulduktan sonra çay formunda tüketimi mümkündür. Güzel avrat otunu kullanmadan önce uzman hekimlere mutlaka danışılmalıdır.

 Güzel Avrat Otu Kullanımı

 Kullanım öncesi yaklaşık 1,5 bardak su kaynatılmalıdır. Üzerinde biraz güzel avrat otu eklendikten sonra 7-8 dakika boyunca kaynatılmaya bırakılmalıdır. Demleme sonrasında afiyetle içilebilir.

 Güzel Otu Faydaları Nelerdir?

Güzel avrat otu mide yanmalarında tavsiye edilebilen bitkilerden biridir.

İdrar söktürücü özellikleriyle bilinir.

Kanı temizleme konusunda etkili olduğunu söylemek mümkündür.

Yapılan araştırmalar güzel avrat otunun iştah açıcı özelliğini olduğunu ortaya çıkartmıştır.

Güzel avrat otu bağışıklık sistemini uyarıcı ve güçlendirici özelliklere sahiptir.

Saç için kullanımında kepeği sonlandırabilir. Saçların daha gür ve güçlü olmasına destek olur.

Sedef hastalıklarına ve sivilce sorunlarına iyi geldiği bilinen bitkilerin başında gelir.

Güzel Avrat Otu Neye Yarar ve İyi Gelir?

 Güzel avrat otu sağlık için belirtili yararlara sahiptir. Cilt yaralarını iyileştirici olabilmektedir. Cilt üzerindeki bazı hastalıkların iyileştirilmesine iyi geldiği söylenebilir.

 Güzel Avrat Otu Zararları Var mıdır?

 Güzel avrat otu, kök ve diğer bölümlerinin bazı kısımlarında zehirli maddelere sahiptir. Bu bölgeler atıldıktan sonra kullanılmalıdır. Aksi durumlarda zararlar söz konusu olabilir.

Zehirlenmeler söz konusu olabilir.

Baş ağrılarına neden olabilir.

Kusma ve benzeri mide sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilir.

18 yaş altında olan çocukların tüketmemesi gerekir.

Hamile ve gebe olanlar kullanmamalıdır.

Kronik rahatsızlığı bulunanların güzel avrat otunu kullanmaları tavsiye edilmez.

Bitki türevlerine alerjisi olanların uzak durması gereken bitkilerin başında gelmektedir.

Güzel Avrat Otu Nerede Satılır?

 Güzel avrat otunun satış no0ktaları güvenli aktar dükkanlarıdır. İnternet ortamında bazı güvenli bitki satış yerlerinden alınabilir. Güzel avrat otunu bu işin uzmanı olan kişilerden almanız gerekmektedir. Kişilerde, şahıslardan almamaya özen göstermelisiniz. 

False