Iea haberleri sayfasında Iea hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 162 Iea haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Paris Anlaşması’ndan sonra en önemli toplantı olarak gösterilen Dubai’deki COP28 öncesinde Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, Hürriyet’e değerlendirmelerde bulundu: “Bu son yılların en kritik zirvesi. Dünyanın son şansı olabilir. Liderler eğer belirli şartlarda anlaşamazsa ekonomik ve sosyal olarak çok büyük bir kriz bizi bekliyor diyebiliriz. Önümüzdeki en büyük engel siyasi gerilimler. Bu noktada politik tansiyonu aşma çağrısı yapacağız. Ümidim var” dedi. Birol, dünyanın yaşayacağı bir sonraki ekonomik krizin iklim yüzünden çıkabileceğini ve Türkiye’nin de ciddi bir doğal afet ile yeni göç dalgasına maruz kalacağını öne sürdü.
#COP28IEA’nın yeni Dünya Enerji Görünümü 2023 (WEO-2023) raporu yayınlandı. Rapora göre, bugün atılan adımlar 2030’a gelindiğinde büyük değişimlere neden olacak. Küresel enerji sisteminde ağır topların yeri değişecek. Güneş, rüzgâr, ısı pompaları ve elektrikli araçlar yükselişini hızlandıracak. Temiz enerji sistemleri daha da yangınlaşacak. Bu değişim fabrikalardan araçlara ev aletlerinden ısıtma sistemlerine kadar her alanda enerji kullanımını yeniden şekillendirecek.
#Elektrikli AraçJaponya’da yapılan G7 Zirvesi’nde liderlere hitap eden Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, dünyanın en güçlü liderlerine özel bir sunum yaptı. Katılımcı liderler daha sonra enerji ve iklim konularında ortak bir sonuca ulaştı. Hürriyet’e konuşan Birol, “Liderler ortak mutabakat ile enerji ve iklim politikalarında bizim onlara rehberlik etmemize karar verdi. Ben kendim ve ekibim adına bundan gurur duydum” dedi. Liderlere elektrikli araçlardaki gelişimi de anlatan Birol, “Elektrikli kamyon ve otobüsler sandığımızdan çok daha hızlı hayatımıza girecek” diye konuştu.
#G7Küresel gelişmelerin etkisiyle enerji arz güvenliği dünya gündeminin ilk sırasında yer alıyor. Enerji krizi nedeniyle birçok ülke mevcut politikalarını gözden geçirirken, enerji teknolojilerinden ticaret güzergahlarına kadar her şey yeniden şekilleniyor.
#Uluslararası Enerji AjansıİEA, tam açılımı ile International Energy Agency anlamına gelmektedir. Türkçe manasıyla Uluslararası Enerji Ajansı anlamını taşıyan topluluk, Paris merkezlidir. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma (OECD) Örgütü çerçevesinde 1973-1974'te yaşanan petrol krizinde kurulmuştur. İşte, İEA hakkında detaylı bilgiler
#İEAUluslararası Enerji Ajansı (IEA), küresel petrol talebindeki toparlanmaya rağmen Avrupa'da tekrar yükselişe geçen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dalgası, zayıf seyreden sanayi faaliyetleri ve yüksek petrol fiyatları nedeniyle bu yıl ve gelecek yıl için küresel petrol talebine yönelik artış tahminini sabit tuttu.
#Uluslararası Enerji AjansıUluslararası Enerji Ajansı (IEA), küresel iklim değişikliği krizinin önlenmesi ve sıfır emisyon hedeflerine ulaşılabilmesi için temiz enerji teknoloji yatırımlarının bugünden başlayarak hız kazanması gerektiğini bildirdi.
#Uluslararası Enerji AjansıUluslararası Enerji Ajansı (IEA), küresel petrol talebinin bu yıl beklenenden daha hızlı büyüyeceğini ve bunun da Kuzey Amerika'da artan üretim ve OPEC üyelerinin üretim kısıtlamasına uymamalarıyla oluşan fazlanın giderilmesine yardımcı olacağını açıkladı.
#PETROLULUSLARARASI Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, Paris’teki COP21 anlaşmasının iklim değişikliği konusunda her şeyin düzeldiği anlamına gelmediğini vurgulayarak, “‘Paris Anlaşması yapıldı, iklim kurtuldu’ demek, son derece yanlış bir yaklaşım. Paris’te belirlenen hedeflere ulaşılıp ulaşılmayacağı hükümetlerin ekonomide, özellikle de enerji sektöründe alacağı kararlara bağlı” dedi.
#ULUSLARARASI Enerji AjansıParis Anlaşması’ndan sonra en önemli toplantı olarak gösterilen Dubai’deki COP28 öncesinde Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, Hürriyet’e değerlendirmelerde bulundu: “Bu son yılların en kritik zirvesi. Dünyanın son şansı olabilir. Liderler eğer belirli şartlarda anlaşamazsa ekonomik ve sosyal olarak çok büyük bir kriz bizi bekliyor diyebiliriz. Önümüzdeki en büyük engel siyasi gerilimler. Bu noktada politik tansiyonu aşma çağrısı yapacağız. Ümidim var” dedi. Birol, dünyanın yaşayacağı bir sonraki ekonomik krizin iklim yüzünden çıkabileceğini ve Türkiye’nin de ciddi bir doğal afet ile yeni göç dalgasına maruz kalacağını öne sürdü.
#COP28IEA’nın yeni Dünya Enerji Görünümü 2023 (WEO-2023) raporu yayınlandı. Rapora göre, bugün atılan adımlar 2030’a gelindiğinde büyük değişimlere neden olacak. Küresel enerji sisteminde ağır topların yeri değişecek. Güneş, rüzgâr, ısı pompaları ve elektrikli araçlar yükselişini hızlandıracak. Temiz enerji sistemleri daha da yangınlaşacak. Bu değişim fabrikalardan araçlara ev aletlerinden ısıtma sistemlerine kadar her alanda enerji kullanımını yeniden şekillendirecek.
#Elektrikli AraçUluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, “Yokuştan aşağıya freni boşalmış bir kamyon üzerimize doğru geliyor ve biz seyrediyoruz. Avrupa, Sınırda Karbon Vergisi’ni çok kısa bir süre içerisinde uygulamaya başlayacak. Geç kalındığını düşünüyorum. İş dünyası ve kurulan yeni hükümetin bu konuyu en temel gündem maddesi haline getirmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.
#Uluslararası Enerji AjansıEğitimde uluslararası izleme değerlendirme çalışmaları, son yıllarda dünyada oldukça fazlalaştı. Bu çalışmalardan en çok bilinenleri şunlar: OECD’nin yaptığı PISA (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı), TALIS (Uluslararası Öğretme ve Öğrenme Çalışması), SSES (Sosyal Duygusal Becerileri Belirleme Çalışması); IEA’nın yaptığı TIMSS (Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması), PIRLS (Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Araştırması). Bu çalışmalar belirli yıl aralıklarıyla farklı sınıf seviyelerinde ve yaş gruplarında yapılıyor. Katılan tüm ülkelere eğitim sistemlerini değerlendirmeleri için önemli fırsatlar sağlıyor.
#Konuk YazarJaponya’da yapılan G7 Zirvesi’nde liderlere hitap eden Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, dünyanın en güçlü liderlerine özel bir sunum yaptı. Katılımcı liderler daha sonra enerji ve iklim konularında ortak bir sonuca ulaştı. Hürriyet’e konuşan Birol, “Liderler ortak mutabakat ile enerji ve iklim politikalarında bizim onlara rehberlik etmemize karar verdi. Ben kendim ve ekibim adına bundan gurur duydum” dedi. Liderlere elektrikli araçlardaki gelişimi de anlatan Birol, “Elektrikli kamyon ve otobüsler sandığımızdan çok daha hızlı hayatımıza girecek” diye konuştu.
#G7UNESCO Eğitim İhtisas Komitesi Üyesi Prof. Dr. Eren Ceylan; yaptığı çalışmalarda PISA, TIMSS ve TALIS gibi uluslararası kriterlere göre Türkiye’de 15 yaş grubunda 30 bine yakın üst düzey (başarılı) öğrenci olduğunu saptadığını, bu çocuklara sahip çıkılıp iyi bir eğitim verilmesi gerektiğini söyledi.
#Prof. Dr. Eren CeylanAvrupa Birliği’nin, enerji ve iklim hedeflerini tehlikeye atmadan 2022 kışı ve 2025 yılına kadar Rus gaz arzının tamamen kesilmesiyle nasıl başa çıkabileceğini inceleyen ‘İklim Eylemi Yoluyla AB Enerji Güvenliğini Sağlamak’ (Delivering EU Energy Security through Climate Action) başlıklı rapor bugün yayınlandı.
#EnerjiYüksek enflasyon oranları piyasaların en önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Yetkililer de konuyla ilgili ardı ardına açıklamalar yapıyor. Enflasyon dışında diğer bir önemli konu ise ekonomideki yavaşlama emareleri oldu. Tüm bu gelişmelerin ardından gözler de merkez bankalarına çevrildi. 21 Temmuz’da Avrupa, 27 Temmuz’da Fed toplantıları var.
#FedKüresel gelişmelerin etkisiyle enerji arz güvenliği dünya gündeminin ilk sırasında yer alıyor. Enerji krizi nedeniyle birçok ülke mevcut politikalarını gözden geçirirken, enerji teknolojilerinden ticaret güzergahlarına kadar her şey yeniden şekilleniyor.
#Uluslararası Enerji AjansıİEA, tam açılımı ile International Energy Agency anlamına gelmektedir. Türkçe manasıyla Uluslararası Enerji Ajansı anlamını taşıyan topluluk, Paris merkezlidir. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma (OECD) Örgütü çerçevesinde 1973-1974'te yaşanan petrol krizinde kurulmuştur. İşte, İEA hakkında detaylı bilgiler
#İEAGeçen yıl enerji fiyatları özellikle Avrupa'da hızlı arttı, fiyat artışları 1970'leri andıran bir "enerji krizi" tartışmasını başlattı. Belki, yine bir "enerji krizinden" söz etmeye izin verecek düzeyde fiyat artışları, tedarik sorunları söz konusu ama bu kez karşımızda 1970'lerden çok farklı bir durum var. Öte yandan IEA bu basıncın etkilerinin 2024 yılına kadar uzayabileceğini düşünüyor.
#Doğal GazUluslararası Enerji Ajansı (IEA), küresel petrol talebindeki toparlanmaya rağmen Avrupa'da tekrar yükselişe geçen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dalgası, zayıf seyreden sanayi faaliyetleri ve yüksek petrol fiyatları nedeniyle bu yıl ve gelecek yıl için küresel petrol talebine yönelik artış tahminini sabit tuttu.
#Uluslararası Enerji AjansıUluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol "Ülkelerin taahhütlerinin eyleme yansımasına yönelik bir envanter çıkarılacak. Muhtemelen Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapılacak 2023'teki COP toplantısında bu envanter değerlendirilecek" dedi.
#Fatih BirolUluslararası Enerji Ajansı Başkanı Birol, iklim değişikliğiyle mücadelede ülkelerin verdiği taahhütlerin izleneceğini ve 2023'teki iklim zirvesinde taahhütlerini yerine getirmeyen ülkeleri uyarma konusunda bir yaptırım olacağını bildirdi.
#COP26Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, “Salgının neden olduğu ekonomik krizden dünyanın dengesiz, eşitsiz ve sürdürülemez bir şekilde toparlandığına şahit oluyoruz. Bu toparlanma, fosil yakıt tüketiminde büyük bir artışı kapsarken, temiz enerji dönüşümünde dünya nüfusunun neredeyse yüzde 80’ini geride bırakan bir toparlanma” diye konuştu.
#Fatih BirolUluslararası Enerji Ajansı’na (IEA) göre, küresel petrol talebi, bu yıl günde ortalama 5.4 milyon varil ve gelecek yıl da günde ortalama 3.1 milyon varil artışla, pandemi öncesi düzeylerine 2022 yılı sonunda ulaşacak.
#Uluslararası Enerji Ajansı