Antik dönemlerden beri varlığını sürdüren hamamlar hem fiziksel hem zihinsel arınma için birebir. Yaza hazırlanmak, kış boyu biriken ölü deriden kurtulmak için hamam sefasının tam zamanı. Jürimiz otel içinde olmayan, çoğu İstanbul’dan, hem geleneksel ritüelleri, hem de modern konforu yaşayabileceğimiz hamamları seçti.
#HamamŞehirde yaşamanın en büyük artılarından biri kültür ve sanat etkinliklerini yakından takip edebilmek. İyi yemeğin peşinde şehrin sokaklarını turlayanların sayısı da giderek çoğalıyor. Hazır Michelin Rehberi’ne giren 53 restoranımız varken biz de bu iki tutkuyu birleştirdik. Şehrin en iyi restoranlarında güzel bir yemek deneyiminin ardından gidebileceğiniz sanat galerilerinin, müzelerin, tarihi yerlerin izini sürdük.
#Michelin Rehberiİstanbul, Türkiye’nin en kalabalık olan, sosyokültürel olarak, tarihi açıdan ve ekonomik olarak en önemli şehridir. Dünya’nın en güzel şehirlerinden bir olan İstanbul’da gezilecek yerler nerelerdir? İstanbul’un ilçeleri nedir ve İstanbul hangi bölgededir? İstanbul’un tarihi yerleri gibi birçok konuda bilgi ve sorulara ait cevapları sizler için hazırladık.
#İstanbul İlçeleri30 yılı aşkın süredir düzenlediği ‘Adım Adım İstanbul’ gezileriyle 300’den fazla önemli rotaya uzanan FEST Travel, bu yıl 8 Mart’a özel ‘Kadın Hikâyeleri’ başlıklı bir program düzenledi. Tematik gezilerin içerik sorumlusu Şenay Savut ile programın detaylarını konuştuk.
#IstanbulLübnanlı, İngiliz, Alman, Çinli... Bir grup yabancı, Sultanahmet’teki bir restoranda Türk yemeklerini tadıyor. Dünyanın dört köşesinden, bu yıl ikincisi düzenlenen INFLOW Global Summit ‘18 için geldiler. Bu, bir influencer konferansı. Kapalıçarşı’ya gittiler, Boğaz turu yaptılar, Galata Mevlevihanesi’nde sema gösterisi izlediler, Hürrem Sultan Hamamı ve Şerefiye Sarnıcı’nı ziyaret ettiler. Onlarla kısa bir sohbete oturduk, İstanbul izlenimlerini öğrendik.
#İnfluencer‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. İşte jüri üyelerinin madde madde en iyi 20 seçimleri...
#MimariLale mevsimini festivallerle kutlayan İstanbul, kentin özgün ağacı erguvanların çiçeklenmesini ihmal eder nedense. Oysa Bizans’ta, Osmanlı’da baştacı edilmiştir bu güzellik. İstanbul âşığı yazar Süheyl Ünver 1960’larda “Mayısa erguvan, Boğaziçi’ne Erguvan Boğazı diyelim” çağrısı yapmıştı. Madem duyan olmadı, biz de kendi şölenimizi düzenleyelim...
Onu, başından genç yaşta iki evlilik geçen ünlü “ikoncan”lardan biri olarak tanıdı çoğumuz. Hakkında türlü dedikodular çıkarıldı. Çocukken pırlantalı kaşıklarla yemek yedirildiğinden köpeklerine botoks yaptırdığına kadar neler neler anlatıldı. Meğer Süreyya Yalçın çok farklı bir kız, gerçek bir çetin cevizmiş. Sanıldığı gibi parasını savurup saçmazmış. Garsonun getirdiği her hesap pusulasını kontrol edecek kadar hesabını bilirmiş.
50. sanat yılını eylül ayında Olimpia’da düzenlenecek görkemli bir törenle kutlamaya hazırlanan Enrico Macias, öncesinde İstanbullu hayranlarıyla buluşuyor. Cezayir asıllı Fransız şarkıcı, 25 Temmuz’da Kuruçeşme Arena’da olacak, unutulmaz şarkıları Boğaz’da yankılanacak.