Hukuk Fakültesi taban puanları, YKS 2024'e girecek öğrencilerin gündeminde yer alıyor. YKS sonuçları akabinde Sayısal puanlarının Hukuk Fakültesi tercihleri için yeterli olup olmadığını öğrenmek isteyen pek çok üniversite adayı, geçtiğimiz yılın Hukuk Fakültesi taban puanları için araştırmalarını gerçekleştirecek. Peki, Hukuk Fakültesi geçen sene kaç puanla kapattı? İşte, YÖK tabanlı bilgiler
#HukukYKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite taban puanları araştırmaları hız kazandı. 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşan sınava bu yıl 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. Sınava katılan adaylar, YKS sınav puanları ile üniversite tercihlerini gerçekleştirecekler. Başarı sıralamalarında en çok merak edilenlerden üniversitelerden biri de Anadolu Üniversitesi taban puanları 2023 oldu. İşte, Eskişehir Anadolu Üniversitesi tavan/ taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları
#Anadolu Üniversitesi Taban PuanlarıYKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite taban puanları araştırmaları hız kazandı. 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşan sınava bu yıl 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. Sınava katılan adaylar, YKS sınav puanları ile üniversite tercihlerini gerçekleştirecekler. Başarı sıralamalarında en çok merak edilenlerden üniversitelerden biri de Akdeniz Üniversitesi (AKDÜ) taban puanları oldu. İşte, Akdeniz Üniversitesi tavan/ taban puanları 2023, başarı sıralamaları ve kontenjanları
#Akdeniz Üniversitesi Taban PuanlarıYKS sonuçları 2023 açıklandı. Bir yandan da üniversite taban puanları araştırmaları hız kazandı. 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşan sınava bu yıl 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. Sınava katılan adaylar, YKS sınav puanları ile üniversite tercihlerini gerçekleştirecekler. Başarı sıralamalarında en çok merak edilenlerden üniversitelerden biri de İstanbul Üniversitesi taban puanları oldu. İşte, İstanbul Üniversitesi tavan/ taban puanları 2023, başarı sıralamaları ve kontenjanları
#İstanbul Üniversitesi Taban PuanlarıYKS taban puanları için gözler ÖSYM’ye çevrildi. Hayallerindeki Mühendislik, Hukuk, Tıp Fakültesi ve diğer bölümlerde eğitim almak isteyen öğrenciler, 17-18 Haziran’da üç oturumda düzenlenen üniversite sınavına katıldı. Bir yıl boyunca verdikleri emeklerin karşılığını taçlandırmak isteyen lise mezunları, tercih edebilecekleri üniversiteleri, bölümleri ve şehirleri şimdiden araştırmaya başladı. ÖSYM tarafından YKS sınav sonuçları 20 Temmuz Perşembe günü erişime açılacak. Adaylar ise sınavdan elde ettikleri AYT, TYT ve YDT puanlarıyla üniversiteleri tercih edebilecek. Üniversite tercihlerinde en önemli hususlardan birisi ise 2023 YKS taban puanlarıdır. Taban puan üniversitenin ilgili bölümünün en düşük alım yaptığı puanı ifade etmektedir. Tavan puan ise en yüksek puan dilimidir. Üniversite taban puanlarının yanında YKS başarı sıralamaları da tercihlerde büyük önem taşımaktadır. Peki 2023 YKS taban puanları ve başarı sıralaması açıklandı mı? İşte, üniversite kontenjanları, tavan ve taban puanlara ilişkin detaylar…
#YKS Taban Puanları 2023İstanbul Üniversitesi açık öğretim taban puanları, YKS tercih sürecinde merak ediliyor. Adaylar tercihlerini 27 Temmuz - 05 Ağustos tarihleri arasında tamamlayacak. Peki İstanbul Üniversitesi AUZEF bölümleri, taban puanları ve başarı sıralaması nedir?
#İstanbul Üniversitesi Açık Öğretim Taban Puanları 2022Savcılık, günümüzün gözde mesleklerinden biri olmakla birlikte birçok kişi savcı olmanın hayalini kurmaktadır. Devlet adına araştırma ve soruşturma yapan savcı, iddianame hazırlamakla yükümlüdür. Peki, savcı nedir? Ne iş yapar? Nasıl olunur? Savcı olma şartları nelerdir? Savcı maaşları ne kadardır? Savcı iş imkanları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Savcı Nedir?Ulaştırma ve lojistik, sıklıkla kullanılan kelimeler arasındadır. Özellikle kullanım anlamları bakımından önem taşıyan kelimelerdir. Bu nedenle ulaştırma ve lojistik kelimelerinin ne anlama geldiklerini öğrenerek daha rahat kullanabilirsiniz. Sizin için ulaştırma ve lojistik ne demektir? Ulaştırma ve lojistik bölümü hakkında tüm detayları derledik.
#Ulaştırma Ve Lojistik Bölümü Nedir?YKS yerleştirme sonuçlarına göre, geçen yıl programlarda yüzde 76,45 olan doluluk oranı, bu yıl yüzde 84,69'a yükseldi, boş kontenjanlarda 85 bin 875 azalma sağlandı. Bu yıl lisans programlarında 89 bin 686 kontenjana yerleşme olmadı, boş kalan kontenjanların 58 bin 107'si devlet, 23 bin 531'i vakıf, 7 bin 205'i KKTC üniversiteleri, 843'ü ise diğer ülkelerdeki üniversitelere ait oldu. Lisans programlarında boş kalan 89 bin 686 kontenjanın programlara dağılımı muhtelif olmakla birlikte boş kalan 14 bin 564 kontenjanın mühendislik programlarında bulunduğu tespit edildi. Bu yıl devlet üniversitelerinde hiç öğrenci yerleşmeyen program sayısı yüzde 64 düşüş göstererek 25'i ikinci öğretim olmak üzere 80 programa indi. Yani bu bölümler ‘sıfır’ çekti.
#YKSTürkiye öğretmen yetiştirme açısından olumlu ve olumsuz örnekleriyle engin bir deneyime sahip olmakla birlikte, maalesef bu deneyimlerden yeterince yararlanamıyor. Bu durumun başlıca nedenleri ise yöneticilerin her seferinde miladı kendilerinden başlatmaları, geçmişi bilmemeleri, geçmişten ders almamaları, araştırmaya değer vermemeleri, yanlışa göz yummaları ya da desteklemeleri olarak ifade edilebilir.
#ÖğretmenGoogle’ın Üniversite Seçimim platformu; Keşfet, Bağlan ve İlham Al bölümleriyle gençlere üniversite ve meslek seçiminde detaylı bilgiler veriyor. Türkiye ve KKTC'deki 210 üniversite kampüsünü StreetView teknolojisi ile gezme imkanına sahip olurken, 10 binden fazla bölümün tüm detayları, burs olanakları hakkında da bilgilere yer veriliyor. Portalda, meslekleri uzmanlarından dinleme fırsatı da yakalayan gençler, interaktif oturumlarda mesleğinin doruğuna çıkmış isimlerden tüm sorularına cevap alıyor. Üniversite adayları ayrıca, taban puan ve puan türü yazarak, kazanabileceği üniversiteleri keşfedebiliyor. Dileyenler arama türüne tercih etmek istediği bölümü de ekleyerek aramasını daraltabiliyor.
#Üniversite SeçimiÖSYM YGS sınav sonuçları için artık heyecanlı saatler. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YGS Sınav Sonuçları 2016 yarın açıklanacak. Ayrıca sınav sonuçları açıklanmadan YÖK, Program Atlası’na ‘YÖK Başarı Sırası Sihirbazı’nın eklendiğini duyurdu. YÖK Başarı Sırası Sihirbazı ile adaylar, hedefledikleri programa geçen sene yerleşenlerin 2015-YGS’de ortalama kaçıncı başarı sırasında yer aldıklarını görebilecek ve kendi durumlarını (başarı sıralarını) kıyaslayabilecekler. ÖSYM, YGS sınav sonuçlarını açıklar açıklamaz sonuçlar burada olacak.
#Ygs Sonuçlarıİki milyona yakın öğrencinin katılacağı Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) 18 gün kalmışken, son yıllarda ‘sıfır çeken’ bölümler olarak tanımlanan fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi temel bilimler alanları ile ilgili tartışmalar hâlâ sürüyor. YÖK geçen yıl 11’den az öğrencinin kayıt yaptırdığı bölümleri kapatma kararı aldı. Bu karar, “Temel bilimler olmazsa, bilim olmaz” gerekçesiyle akademik çevre tarafından eleştirildi. Peki ne olacak bu temel bilimlerin hali? Yanıtını, akademisyenlerden aldık.
#EğitimÜniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından ek yerleştirme dönemi için toplam 209 bin 223 boş kontenjan oluştu. Kazanıp kaydolmayan aday sayısı 163 bine yaklaştı. Tıpta boş kontenjan sayısı ise 74 olarak belirlendi.
#KontenjanKarşılıksız burs veren tüm iş adamları ve vakıfların listeleri, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı geldiği bu günlerde Burs Veren kurum ve kuruluşlar hangileri? Geçmişten günümüzü iş adamları, Karşılıksız burs veren vakıflar ve dernekler tüm öğrenci adayları merakla beklemekte.İşte 2015 Yılı için burs başvuruları yapacağınız yerler
#ÜNİVERSİTETıp, hukuk, işletme size göre değilse, yeteneğinizin farklı olduğuna inanıyor ve buna göre bir eğitim almak istiyorsanız sizin için de birçok seçenek var. Uzmanlara göre özel yetenek sınavlarında ve sonrasında başarılı olmak için işi sevmek ve çok çalışmak gerekiyor.
#LysKamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Toplam 231 oy kullanıldı. 199 kabul, 32 red oyu çıktı.
#TbmmTıp eğitimi uzun ve zor bir süreç. Bu süreçte birçok sorunla karşılaşılıyor. Bu sorunların büyük bir kısmı tıp fakültesi öncesinde başlıyor. İlk-orta öğretim döneminin yapılanması, sınav sistemi ve dershanelerin etkisiyle ezberci, ilişkileri zayıf, sorma, tartışma, üretme ve işbirliği yapma, fikir ve bilim adamlığı konusunda yeterli alt yapıdan yoksun bir genç grubu tıp fakültelerine geliyor.
Üniversitede okurken, kazandığı ya da mezun olduğu bölümden mutlu olmayıp tekrar üniversite sınavına girenlerin oranı yüzde 30 civarında. Yani her yıl yaklaşık 700 bin öğrenci üniversiteliyken tekrar sınava giriyor. Bu sayı fazla olunca da YÖK önemli bir değişiklik yaptı. Hem üniversite önünde yığılmayı önlemek, hem de okurken sevdiği bir alanda da aynı anda eğitim almak isteyenlere bir kolaylık sağladı.
#LysSınav sonuç kâğıdını doğru okumak ve tercihte bulunmak, sınav kadar zor. Hangi bölüme, hangi puanla yerleşeceğini, üniversitelerin imkânlarını, özel şartları bilmeden, ölü tercih yapmadan bir seçimde bulunmak için sınav kâğıdınızdaki bilgilerin ne anlama geldiğini iyi bilmeniz gerekir. Tercih yaparken izlemeniz gereken 7 adım var. Bu adımları dikkatle atın ve listenizi kontrol edin.
#SınavÖSYM, 2012-ÖSYS sonuçlarını cuma günü açıkladı. Buna göre devlet ve vakıf üniversitelerinde toplam 80 bin 228 kontenjanın boş kaldığı görüldü. Katsayı farkının ortadan kalkması ile birlikte imam hatiplerden, lisans programlarına yerleşen aday sayısında artış beklenirken, durumun geçen yıllardan farklı olmadığı ortaya çıktı.
Üniversiteye girişte sınavların nasıl yapılacağı, kriterlerin ne olacağı, üniversite kontenjanları ve yükseköğretime ilişkin daha birçok konuda karar yetkisine sahip olan YÖK’ün eski ve yeni üyeleri adaylara üniversite tercihlerini nasıl yapmaları gerektiği konusunda aydınlatıcı ipuçları verdi.