Hûd suresi okunuşu, anlamı ve tefsiri Müslümanlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Mekke döneminde inen sure, 123 ayetten oluşmaktadır. Adını içinde söz konusu edilen Hûd peygamberden alan surede başlıca tevhit, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve ceza konuları ele alınmakta ve bunlar bazı peygamberlerin kıssalarıyla desteklenmektedir. İşte Hud suresi Türkçe ve Arapça okunuşu…
#HudYasin suresi Mekke döneminde inmiştir. 83 âyettir. Adını ilk ayette geçen "Ya-Sin" kelimesinden almıştır. Sizler için Yasin Suresi Oku ve Dinle içeriğimizde sureyi anlamak ve ezberlemek isteyenler için Yasin-i Şerif'in konusu, anlamı, önemi, fazileti, faydaları tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu ile birlikte Diyanet Meali için tüm detayları bir araya getirdik.
#Yasin SuresiAden, bir kız ismidir. Aden isminin anlamını öğrenebilir ve de buna göre; bu ismi, çocuğunuza koyabilirsiniz. Sizin için, Aden isminin anlamı üzerine tüm detaylar ve Aden ismi kuranda geçiyor mu gibi birçok sorunun cevabını hazırladık.
#Aden İsminin Anlamı NedirSaffat suresi, En‘âm sûresinden sonra, Lokman sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Saffat suresini okumak isteyen Müslümanlar, Türkçe ve Arapça anlamını da öğrenmek istiyorlar. Sure tüm kaynaklarda aynı isimle anılmaktadır. 1. âyette geçen ve “sıra sıra dizilenler, saf tutanlar” anlamına gelen bu kelime, ağırlıklı yoruma göre melekleri ifade etmektedir. İşte Saffat suresinin tefsiri, meali ve okunuşu…
#SaffatMekke döneminde inmiştir. 60 âyettir. Sûre, adını ilk âyette geçen “ez-zâriyât” kelimesinden almıştır. Zâriyât, esip savuran rüzgârlar demektir. Sûrede başlıca, öldükten sonra hesap için toplanma, inkârcıların ahirette karşılaşacakları azap, mü’minlere verilecek mükâfatlar, Allah’ın varlığını ve birliğini gösteren kevni deliller konu edilmektedir. Zariyat Suresi Oku - Zâriyât Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Zariyat Suresi OkuŞura suresi, 53 ayetten oluşmaktadır. Mekke döneminde inen sure, adını 38. âyette geçen “Şûrâ” kelimesinden almıştır. Şûrâ, danışma demektir. Sûrede başlıca müslümanların işlerini kendi aralarında danışma yoluyla yürüttükleri, ayrıca kâinatta Allah’ın birliğini gösteren deliller ve kıyamet gününün hâlleri konu edilmektedir. İşte Şura suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu…
#ŞuraŞuara Suresi Mekke döneminde inmiştir. 227 âyettir. Sûre, adını 224. âyette geçen “eş-Şu’arâ” kelimesinden almıştır. “Şu’arâ” şairler demektir. Sûre de başlıca Mûsâ, İbrahim, Nûh, Hûd,Salih ve Şu’ayb peygamberlerin kıssaları dile getirilmekte; müşriklerin, Kur’an’ın vahiy dışı bir kaynağa dayalı olduğu iddialarına karşılık, onun bir vahiy eseri olduğu vurgulanmakta, söz konusu kaynakların Kur’an üzerinde hiçbir etkisinin bulunamayacağı ifade edilmektedir. İşte, Diyanet'in yayımladığı bilgilere göre Şuarâ Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu
#ŞuaraNebe (Amme) Suresi Mushaftaki sıralamada yetmiş sekizinci, iniş sırasına göre sekseninci sûredir. Meâric sûresinden sonra, Nâziât sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Sûrede, ölüm ötesi hayatınvarlığını ispat çerçevesinde, kıyamet, öldükten sonra dirilme ve hesap için toplanma konularına yer verilmektedir. Peki, Nebe Suresi Oku - Amme Suresi anlamı nedir? İşte Nebe Suresi Oku - Amme Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu
#Nebe SuresiHurufu mukatta harfleri kendi içerisinde belirli sistem ve kurallar içerisinde yer almış alfabe olarak tanımlanmaktadır. Bu bağlamda Kuran-ı Kerim içerisinde 14 surede Hurufu mukatta alfabe sistem kullanılmıştır. İkili, üçlü, dörtlü ve beşli olmak üzere alfabe sistemi kendi içerisinde gruplanmaktadır.
Medine döneminde inmiştir. 14 âyettir. Sûre, adını 4. âyette geçen “saff ” kelimesinden almıştır. Saff, sıra, dizi demektir. Sûrede başlıca, Allah yolunda cihadın fazileti konu edilmektedir. Saf Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Saf Suresi AnlamıMekke döneminde inmiştir. 28 âyettir. Sûrede başlıca, Nûh peygamberin mücadeleleri ve Nûh Tufanı konu edilmektedir. Sûre, adını konusundan almıştır. Nuh Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Nuh Suresi AnlamıHakka Suresi mushaftaki sıralamada altmış dokuzuncu, iniş sırasına göre yetmiş sekizinci sûredir. Mülk sûresinden sonra, Meâric sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Peki, Hakka Suresi anlamı nedir, Türkçe ve Arapça okunuşu nasıl? İşte Hakka Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Hakka SuresiKamer Suresi Mekke döneminde inmiştir. 55 âyettir. Sûre, adını ilk âyette geçen “el-Kamer” kelimesinden almıştır. Kamer, ay demektir. Sûre de ana fikir olarak, Kur’an’ı yalanlayanlar, çeşitli azap ve helâk örnekleri de verilerek uyarılmaktadır. İşte, Diyanet Meali ile birlikte Kamer Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu
#Kamer SuresiAhkaf Suresi Mekke döneminde inmiştir. 35 âyettir. Sûre, adını 21. âyette geçen “Ahkâf ” kelimesinden almıştır. Ahkâf, sûrede sözü edilen “Âd” kavminin yaşadığı Yemen’de bir bölgenin adı olup, uzun ve kıvrımlı kum yığınları demektir. Konusu itibariyle bir önceki sûrenin devamı niteliğindedir. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan verilere göre Ahkâf Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu
#Ahkaf SuresiHicr suresi okunuşu ve anlamı Kur’an-ı Kerim okumak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Mekke döneminde inen sure, 99 âyettir. Hicr suresi, adını 80. âyette geçen “Hicr” kelimesinden almıştır. Hicr, Medine’nin kuzeyinde vaktiyle Semûd kavminin yaşadığı bir yerin adıdır. İşte Hicr suresi Türkçe ve Arapça okunuşu, anlamı, tefsiri…
#Hicrİbrahim suresini okumak ve anlamak isteyen Müslümanlar Türkçe ve Arapça yazılışını araştırıyorlar. Allah’ın varlığı ve birliği, vahiy, peygamberler, öldükten sonra dirilme ve sorgulanma gibi temel inanç konularını ana hatlarıyla içeren sure, mushaftaki sıralamada on dördüncü, iniş sırasına göre yetmiş ikinci sıradadır. İşte İbrahim Suresi anlamı, tefsiri ve okunuşu…
#İbrahimBuruc suresi, 22 ayetten oluşmaktadır. Buruc suresi anlamı, tefsiri araştırılan konular arasında yer alıyor. Adını birinci âyetteki “el-Bürûc”kelimesinden alan sure, Mekke döneminin ortalarında, müşriklerin müminlere işkence etmeye başlamaları üzerine nâzil olmuştur. İşte Buruc suresi anlamı, Türkçe ve Arapça okunuşu…
#BurucAla Suresi, mushaftaki sıralamada seksen yedinci, iniş sırasına göre sekizinci sûredir. Tekvîr sûresinden sonra, Leyl sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Medine’de indiğine dair rivayet de vardır. Peki, Ala Suresi anlamı ve fazileti nedir? Ala Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu nasıldır? Sizler için Ala Suresi diyanet meali ile tefsiri ile ilgili tüm detayları bir araya getirdik.
#Ala Suresi OkuFecr Suresi Mekke döneminde inmiştir. 30 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “el-Fecr”kelimesinden almıştır. Fecr, tan yerinin ağarması vakti demektir. Fecr Suresi anlamı kadar tefsiri ve Türkçe, Arapça okunuşu da pek çok Müslüman tarafından araştırılıyor. İşte, Fecr Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu ve tefsiri için Diyanet bilgileri
#Fecr SuresiMekke döneminde inmiştir. 15 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “eş-Şems”kelimesinden almıştır. Şems, güneş demektir. İşte Şems Suresi Oku - Şems Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Şems SuresiBebeklere isim seçilirken birçok kritere dikkat edilmektedir. İsmin anlamı, bebeğin kişiliğine kazandıracağı özellikleri, Kur'an-ı Kerim de geçip geçmediği ve hangi anlamda kullanıldığına dikkat edilmektedir. Bu nedenle de bebeklerine isim seçmek isteyen kişiler özellikle Kur 'an da geçen isimleri ve anlamlarını öğrenmek istemektedirler.
#Kur 'An Da Geçen Erkek Bebek İsimleriBalkanlar’ın Osmanlı hakimiyetinde bulunduğu dönemde, 1900 yılının Temmuz’unda, Batılı güçlerin desteklediği Hristiyanlardan bir grup Müslümanlar’ı kışkırtmak maksadıyla İşkodra’daki bir camide bir gece gizlice domuz kesmişti. Camiin duvarları ve mihrabı domuz kanıyla kirletilmiş ve başı ile gövdesini birbirinden ayrılan domuzun leşi de camide bırakılmıştı. Sabah namazını kılmak için gelen cemaat bu manzara karşısında çılgına dönmüş, ortalık bir anda birbirine girmiş ve zamanın hükümdarı İkinci Abdülhamid, Müslümanlar’ı yatıştırabilmek için bir hayli uğraşmıştı.