hpv tedavisi haberleri sayfasında hpv tedavisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 245 hpv tedavisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Human Papilloma Virüsler (HPV) oldukça yaygın görülen, belirti göstermeyen ve bulaşıcı DNA virüsleridir ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan en yaygın görülenlerden biridir. Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer,cinsel yolla bulaşan HPV konusunda önemli bilgiler verdi.
#HPVPek çok kadın her branş da olduğu gibi kadın hastalıkları ve doğum alanında da kontrollerini aksatmaktadır. Bu kontroller arasında en başta smear testi gelmektedir. Smear testi rahim ağzı kanser tarama testi olarak bilinen ve jinekolojik muayene sırasında rahim ağzından sadece sürüntü örneği alınarak yapılan bir testtir. Bu test sonucuna göre gerekli ise ileri testler yapılabilmektedir.
#Hpv BelirtileriHuman Papilloma Virüs (HPV), deride siğile, özellikle genital bölge olmak üzere vücudun çeşitli yerlerinde kanser öncüsü (prekanseröz) lezyonlara ve kansere neden olabilen, 100’den fazla tipi olan DNA virüsüdür. Jinekoloji pratiğinde de HPV enfeksiyonu, genital siğil ve genital bölgede kanser öncüsü lezyonlara ve kansere neden olabilmesi açısından önemlidir.
#Hpv TedavisiÜlkemizde ortalama menopoz yaşı 47 olarak kabul ediliyor. Kadınlar 40’lı yaşlardan itibaren fizyolojik olarak birçok değişim yaşıyor. Bu değişimler bazı sağlık problemlerini de beraberinde getirebiliyor. Jinekolojik hastalıklardan korunmak adına ciddiye alınması gereken önemli belirtiler bulunuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Suat Karataş, 40 yaş üstü kadınların dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
#Hpv Neden OlurBatı Anadolu Central Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Neslihan Gürbüz, HPV tedavisinde bağışıklık sistemini yükseltici takviyelerin kullanıldığını ve 2023 yılının mart ayında İtalya’da tanıtılan gıda takviyesi ile aynı etken maddeye sahip olan HAPYVİR’in ülkemizde de güvenli ve orijinal bir ürün olarak kullanıma sunulduğunu söyledi. HPV virüsüne son yıllarda kadınlarda ve erkeklerde oldukça sık rastlanıldığını belirten Gürbüz, “HPV kendini siğillerle belli edebilen ya da hiç siğil olmadan da sinsi ilerleyen çağımızın büyük problemidir. Şu anda ülkemizde her 8 kadından birinde HPV saptanmaktadır. HPV’nin en yüksek kanser yapan tipleri 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66 ve 68 dir. Özellikle bu tiplerde olanların doktor kontrolünde olması şarttır” dedi.
#1Cinsel yolla bulaşan birçok hastalık bulunsa da bu hastalıklar içerisinde HPV en sık görülen ve en çok tedirginlik duyulanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. 100’den fazla türü bulunan Human Papilloma Virüs kadınları da erkekleri de etkileyebiliyor. Bazı türleri oldukça zararsız olmakla birlikte bazı HPV türlerinin ciddi sağlık sorunlarının nedenine dönüşebileceği biliniyor. Bu haftaki köşe yazımda erkeklerde HPV belirtileri özelinde bilgi ve HPV ile ilgili en çok merak edilen soruların yanıtlarını aktaracağım.
#HPVSon derece yaygın olarak karşımıza çıkıyor ve toplum sağlığını tehdit ediyor. Farklı tipleri bulunan HPV virüsü belirtilerine karşı dikkatli olmak da her zaman yetmiyor, kimi zaman aylarca ve hatta yıllarca kendini gizleyebilen bu virüse karşı tedbir almak son derece önemli. Bu hafta köşe yazımda HPV virüsü ile ilgili önemli hatırlatmalar yapacağım, faydalı olması dileğiyle…
#HPV VirüsüHuman Papilloma Virüsler (HPV) oldukça yaygın görülen, belirti göstermeyen ve bulaşıcı DNA virüsleridir ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan en yaygın görülenlerden biridir. Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer,cinsel yolla bulaşan HPV konusunda önemli bilgiler verdi.
#HPVPek çok kadın her branş da olduğu gibi kadın hastalıkları ve doğum alanında da kontrollerini aksatmaktadır. Bu kontroller arasında en başta smear testi gelmektedir. Smear testi rahim ağzı kanser tarama testi olarak bilinen ve jinekolojik muayene sırasında rahim ağzından sadece sürüntü örneği alınarak yapılan bir testtir. Bu test sonucuna göre gerekli ise ileri testler yapılabilmektedir.
#Hpv BelirtileriCinsel yolla bulaşan hastalıklar hem bireylerin hem de toplumun sağlığını tehdit ediyor. Genellikle korunmasız cinsel ilişki sırasında tensel temas nedeniyle ya da toplu kullanılan tuvaletlerden siğilleri taşıyan kişilerin temasını takiben bulaşan HPV virüsü, dünya genelinde en sık görülen zührevi hastalıklar arasında yer alıyor.
#HpvHuman Papilloma Virüs (HPV), deride siğile, özellikle genital bölge olmak üzere vücudun çeşitli yerlerinde kanser öncüsü (prekanseröz) lezyonlara ve kansere neden olabilen, 100’den fazla tipi olan DNA virüsüdür. Jinekoloji pratiğinde de HPV enfeksiyonu, genital siğil ve genital bölgede kanser öncüsü lezyonlara ve kansere neden olabilmesi açısından önemlidir.
#Hpv TedavisiÜlkemizde ortalama menopoz yaşı 47 olarak kabul ediliyor. Kadınlar 40’lı yaşlardan itibaren fizyolojik olarak birçok değişim yaşıyor. Bu değişimler bazı sağlık problemlerini de beraberinde getirebiliyor. Jinekolojik hastalıklardan korunmak adına ciddiye alınması gereken önemli belirtiler bulunuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Suat Karataş, 40 yaş üstü kadınların dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
#Hpv Neden OlurYapılan bazı araştırmalara göre kanser vakalarının %20 kadarının, Epstein-Barr virüsü ve hepatit B gibi bulaşıcı ajanlara bağlı olduğunu gösteriyor. Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği'nin yakın tarihli bir raporu, dünya genelindeki kanser vakalarının yüzde 13'ünün enfeksiyonlara bağlı olduğunu, bazı tahminlerin yüzde 20'ye kadar çıktığını açıkladı. Yani enfeksiyonların neden olduğu kanserler düşündüğümüzden çok daha yaygın. Peki hangi enfeksiyonlar kansere yol açabilir?
#KanserBatı Anadolu Central Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Neslihan Gürbüz, HPV tedavisinde bağışıklık sistemini yükseltici takviyelerin kullanıldığını ve 2023 yılının mart ayında İtalya’da tanıtılan gıda takviyesi ile aynı etken maddeye sahip olan HAPYVİR’in ülkemizde de güvenli ve orijinal bir ürün olarak kullanıma sunulduğunu söyledi
#1Genital siğiller hem kadınlarda hem de erkeklerde ortaya çıkar ve cinsel yolla bulaşan HPV enfeksiyonunun genital belirtileridir. Kadın Doğum ve Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel, genital siğil olarak bilinen kondilom sorunu ile ilgili merak edilenleri anlattı.
#Genital Siğilİngiliz kraliyet ailesinin en gözde üyelerinden biri olan Galler Prensesi Kate Middleton, en son geçen yılın 26 Aralık günü Sandringham'da düzenlenen Noel ayini sırasında halkın karşısına çıktı. Üzerinde her zamanki gibi şık bir kıyafet, yüzünde de alışıldık gülümsemesi vardı.
#Kate MiddletonDoğum sonrası uzun süre adet görmedi, anormal kanamaları oldu. Doktora gitti ancak jinekoloğu endişelerini yersiz buldu. İki kez yaptırdığı smear testi negatif çıktı ama ilk semptomları yaşadıktan tam 14 yıl sonra üçüncü evre rahim ağzı kanseri teşhisi kondu. Avi Grant-Noonan, HPV aşılarının önemine dikkat çekmek için yaşadıklarını herkesin duymasını istiyor.
#KanserKızının 2007'deki doğumunun ardından uzun süre adet görmedi, sonra ara ara kanamaları oldu ve bir jinekoloğa gitti ancak doktoru ona endişelenmemesini söyledi. Birkaç kez rutin smear testini kaçırdı, daha sonraki yıllarda iki kez yaptırdığı smear testi negatif çıktı ama ilk semptomları yaşadıktan tam 14 yıl sonra üçüncü evre rahim ağzı kanseri teşhisi kondu. Genç kadın HPV aşılarının önemine dikkat çekmek ve hayat kurtarmak için hikayesini herkesin duymasını istiyor.
#Kadın SağlığıErken teşhiste tedavi oranı neredeyse yüzde 100’e yakın olan rahim ağzı kanserinin nedeni yüzde 99 oranında insan papilloma virüsü (HPV). Ve günümüzde HPV aşısıyla bunu önlemek mümkün. 1-31 Ocak Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı’nda kimsenin aklında bu virüsle ilgili soru işareti kalmasın istedik. HPV hakkında bilinmesi gerekenleri uzmanlara sorduk.
#HPVLazer epilasyon hem erkeklerin hem de kadınların istenmeyen tüylerinden tamamen kurtulmak için başvurduğu kalıcı bir yöntem. Artık ergenlik çağına girmiş genç kızlar bir an önce epilasyona başlamak, tüylerinden kurtulmak istiyor ama ebeveynlerin kafası bu konuda çok karışık. ‘Epilasyona ne zaman başlanmalı, ergenlik döneminde yapılması sakıncalı mı, üreme sağlığını olumsuz etkiler mi?’ gibi pek çok soru onları tedirgin ediyor. Bu noktadan yola çıktık; hem çocukları olan ailelere hem de yetişkinlere rehber niteliğinde bir epilasyon dosyası hazırladık.
#EpilasyonAyaklarımız bize sağlığımız hakkında şaşırtıcı bilgiler veriyor ama kaçımız bunun farkındayız? Kimler ayaklarını belli aralıklarla kontrol ediyor ve fark ettiği değişimleri önemsiyor? Tabii ki pek çoğumuz buna dikkat etmiyoruz. Peki hangi değişimleri önemsemeliyiz ve ayaklarımızın sesine kulak vermeliyiz? Alanında uzman isimlerle konuştuk.
#SağlıkVücudu meme kanseriyle savaşacak şekilde eğitmeyi amaçlayan deneysel bir aşı, klinik denemelerin ilk aşamasını geçti. Uzmanlar, bu gelişmeyi aşının meme kanserine karşı çözüm olabileceği yönünde önemli bir adım olarak yorumluyor. Peki aşı hastalıkla mücadelede nasıl bir rol oynayabilir? Ne zaman kullanıma sunulabilir? Uzmanlara sorduk...
#SağlıkRahim ağzı kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olup her yıl 500 binin üzerinde yeni vaka ile karşılaşılmaktadır. Yayılım derecesine göre dört evresi olan rahim ağzı kanserinin teşhisi için mutlaka smear testi yaptırmak gerekmektedir. Adet dönemleri arasında veya ilişki sonrasındaki kanamalar ve lekelenmeler rahim ağzı kanserinin habercisi olabilir. Erken dönemde tespit edilen rahim ağzı kanseri tedavisiyle kadının çocuk sahibi olma şansı korunmuş olur. Bu sebeple rutin jinekolojik muayeneler kesinlikle ihmal edilmemeli ve mutlaka belirli periyotlarla smear testi yaptırılmalıdır. Hastanın şikayetleri dikkatli olarak araştırılmalı ve vakit kaybetmeden uygun tedavi şekline karar verilmelidir.
#Rahim Ağzı Kanseriİstanbul’da yaşayan 29 yaşındaki Hüseyin Güvenaltun, 2 çürük dişi için 3 ay önce doktora gitti. Güvenaltun'un dişlerinden biri çekildi, kırık ve çürük olan diğer dişine ise iltihap geliştiği için ilaç tedavisi uygulandı. Hasta, ağrısının geçtiğini düşünerek yeniden doktora gitmedi. İhmal edilen kırık diş dilin sol tarafında yara oluşmasına neden oldu. Yara zamanla kansere dönüştü ve geç kalındığı için boynundaki lenflere sıçradı. Ağrıdan uyumakta ve konuşmakta zorlanan, yemek yiyemeyen Güvenaltun, 10 Ocak’taki nişanından bir gün önce 6 saatlik operasyonla dilinin yüzde 80’i alınarak kanserden kurtuldu.
#DişSiğiller en sık görülen cilt hastalıkları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Her yaşta ortaya çıkabilmekle birlikte siğiller daha çok çocuklar ve gençlerde görülüyor. En önemlisi de bazı siğiller başka hastalıkların da habercisi olabiliyor. Peki siğiller neden oluşuyor? Nasıl bulaşıyor? Hangi sorunları beraberinde getiriyor? Halk arasında yaygın olan inanışların doğruluk payı ne kadar? Uzmanlarımızın desteğiyle mercek altına aldık...
#SağlıkSesindeki değişiklik ve bademciklerinde çıkan beyaz lekeler nedeni ile bademcik iltihabına yakalandığını düşünen 51 yaşındaki kadının hayatı aldığı kanser teşhisi sonrası alt üst oldu. Lisa isimli 3 çocuk annesi kadın şimdi kendi yaşadıklarını başkalarının yaşamaması için uyarıda bulunuyor...
#Bademcik KanseriToplumumuzda cinsel sağlık ile ilgili farkındalık ne yazık ki olması gereken düzeyde değil. Cinsellikle ve cinsel sağlıkla ilişkili tabuların bulunması, konu hakkında yanlış bilgilerin kulaktan kulağa aktarılmasına yol açabiliyor. Yanlış bilginin hızla yayılması mitlerle gerçekler arasındaki sınırı bulanıklaştırdığından asıl önemli olan noktalar kaçırılabiliyor. Bu haftaki köşe yazımda cinsel sağlık ile ilgili mitleri ve mitlerin gölgesinde kalan gerçekleri kaleme alacağım. Keyifli okumalar dilerim…
#Cinsel Sağlık