Holter cihazı, tanı koyma aşamasında önemli bir unsurdur. Tansiyon ve ritim olmak üzere iki farklı yöntemle çalışan holter cihazı, 24 saat boyunca hastanın üzerinde takılı kalmaktadır. Peki, holter cihazı nasıl çalışır ve holter ne demek? İşte, holter cihazı hakkında merak edilen bazı bilgiler
#HolterAni kalp durması veya ani ölümlerin günümüzde çok sık görülen bir durum olduğunu belirten Özel Akut Kalp Damar Hastanesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Harun Evrengül, dünyada her yıl yaklaşık 500 bin kişinin bu şekilde aramızdan ayrıldığını söyledi. Zeki Müren, Erol Büyükburç, Kemal Sunal, Sümer Tilmaç, 26 yaşındaki genç futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu gibi birçok tanınmış kişinin de bu şekilde hayatını kaybettiğini vurgulayan Evrengül, ani kardiyak ölümlerle ilgili olarak sık sorulan soruları yanıtladı:
#1Tıp dilinde miyokard olarak bilinen, halk dilinde ise kalp kası olarak adlandırılan kalp kası, iltihaplanma durumunda belirli sebeplere ve sonuçlara yol açabilir. Miyokardit kalp kasının iltihaplanması ya da kalp kasının enfeksiyon alması anlamına gelir. Kalp kası kalbin çok büyük bir kısmını meydana getirmektedir. Diğer kaslar gibi kalp kası da iltihap alabilir. Bu iltihaplanmaya neden olabilecek pek çok etken bulunur. Kalp kasına bağlı meydana gelen hastalıkların çok büyük bir kısmını kalp kası hücreleri meydana getirmektedir. Peki, bu iltihap nedir, geçici midir? Kalp kasının belirtileri nelerdir? Ne gibi nedenlere bağlıdır tüm detayları ile derledik.
Sinüs taşikardisi, diğer bir ismi ile kalp çarpıntısı olarak da bilinir. Sinüs taşikardisi, ciddi sağlık sorunları ortaya çıkarabilecek durumlar arasında yer alır. Bu nedenle de pek çok kişi bu konuda bilgi almaya çalışıyor. Sinüs Taşikardisi nedir, kaç olmalıdır sizler için derledik.
#Sinüs TaşikardisiSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
"386 kere kalp krizi geçirdim. Ama hiçbirinde de ölmedim. Çünkü onlar kalp krizi değil, panik ataktı!" diyen 53 yaşındaki gazeteci Oya Özdilek, 4 yıl boyunca ayda ortalama 15 gece hastanelerin acil servislerine taşındı. Haftada 3-4 kez de tepeden tırnağa check-up’tan geçti.
İnme beyin damar hastalığı. Beyne kan akımını sağlayan damarlardan birinin aniden tıkanması sonucu beyne giden kan akımının gidişinin yavaşlaması ya da durmasıyla meydana geliyor. Ayrıca beyin damarlarından birinin ani yırtılması kanın beyin dokusu içine akmasıyla da oluşabiliyor. Buna da halk arasında beyin kanaması deniyor.