hindi eti haberleri sayfasında hindi eti hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1015 hindi eti haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tavuk ve hindi, dünya genelinde en yaygın olarak tüketilen kümes hayvanları arasında yer alıyor ve sağlıklı beslenme açısından önemli protein kaynakları olarak öne çıkıyor. Ancak bu iki et türü, besin değerleri, yağ ve kolesterol içeriği gibi birçok açıdan karşılaştırıldığında farklılıklar gösteriyor. Peki hangisi daha sağlıklı?
#SağlıkYeni yıla sayılı günler kala yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen hindiler satışa sunulmaya başladı. Hindi üreticileri iyi hindiyi anlamak için kanadının altına bakılması gerektiğini vurgulayarak çeşitli tavsiyelerde bulundu.
#HindiTavuk ve hindi, biyolojik değeri bakımından yumurta proteinlerinden sonra gelen en değerli et proteini özelliğine sahiptir. Proteinler; hücre ve dokuların oluşmasını, büyüme ve gelişmeyi sağlarlar. Aynı zamanda vücut kaslarının ve organlarının gelişiminde, dokuların yenilenmesinde ve çocukların beyin gelişiminde çok önemli görevlerde yer alırlar. 100 g tavuk veya hindi etinde yaklaşık 20 gr protein bulunur.
#Kümes HayvanlarıAntalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) ve Bahar Tavukçuluk Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, hindi eti tüketiminin sadece yılbaşında gündeme geldiğinden yakınarak, "Aslında bu durumla hiç alakası yok. Hindi eti daha çok sosla yenen bir ürün ve Türkiye’de sos kültürü geride kaldığı için hindi eti beğeni konusunda birazcık şanssızlık yaşıyor" dedi.
#Hindi TüketimiBeyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Ergün, Türkiye'de kişi başı yıllık ortalama hindi eti tüketiminin 600 gram olduğunu belirterek, "Özellikle yılın son haftasında yılbaşı spesiyali hindiye talep artıyor. Yılbaşı haftasında hindi eti üretimi, toplam üretimin yaklaşık yüzde 15'ini içeriyor" dedi.
#HindiSağlıklı beslenmede tavuk etinin önemli rolü olduğunu söyleyen Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, "Tavuk eti hastalıklardan koruyor, içinde beynin kendini iyi hissetmesini sağlayan triptofan maddesi var. Bu aminoasit içeriği sayesinde seratonin seviyesi yükselerek kişinin uyku kalitesi artıyor" dedi.
#Tavuk EtiBeyaz et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Koca, hindi etine talebin son yıllarda arttığını söyledi. Dr. Koca, "1990 yılında 500 tonluk üretim 2017 yılına gelindiğinde 54 bin 700 tona ulaştı. 2025 yılında ise hedefimiz 120 bin ton hindi eti üretmek" dedi.
#Hindi EtiYILBAŞI sofralarının vazgeçilmezi hindinin kilo fiyatının, geçen yıla göre yüzde 16 oranında artışla 13-14 TL olması bekleniyor. Yılbaşı gecesi 700 bine yakın hindi tüketilmesi tahmin ediliyor.Daha çok batı geleneği olan yılbaşında hindi kesilmesi, son yıllarda Türkiye'de de yaygınlaşıyor. Yılbaşına günler kala Türkiye'deki hindi sektörü de hazırlıklarını tamamladı. En büyük 5 üretici firmadan biri olan Bahar Tavukçuluk Yönetim Kurulu Başkanı ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar, yılbaşının yaklaşmasıyla hindinin yine çok konuşulur olduğunu söyledi. Bu yılbaşında 600-700 bin hindi tüketilmesini öngördüklerini belirten Bahar, ?Biz firma olarak 60-65 bin civarında hindi etini Türkiye'deki bütün raflara sunacağız. Türkiye'de 5 firma var. Raflarda olan ürünlerin tamamı bakanlık kontrolünde dedi. Geçen yılbaşında hindi kilo fiyatının 11-12 lira düzeyinde olduğunu hatırlatan Ali Bahar, yılbaşı hindisi için fiyatların piyasada son 15 günde belirlendiğini, bu yılki tahminlerinin 13-14 lira olduğunu kaydetti. Bu fiyat tahmininin biraz düşebileceği veya yükselebileceğini dile getiren Bahar, şöyle dedi. Dişi hindinin karkas ağırlığı 8-9 kilogramdır. Erkek hindi ise 16-17 kilogram ve neredeyse bir kuzu kadardır. Fakat yılbaşı için 4-5 kilogramlık özel hindi üretilir. Yani hindiler o kilogramdayken kesimi yapılır. Yılbaşı nedeniyle hem parçalı, hem de 5-7 kilogramlık bütün hindi satışları yapılıyor. Türkiye'deki kişi başına hindi tüketiminin 630 gram olduğunu ve hızla yükseldiğini aktaran Ali Bahar, hindiyi sadece yılbaşında tüketilen et konumundan çıkarmak istediklerini söyledi. Hindi etinin çok değerli olduğunu belirten Bahar, şöyle devam etti. Çünkü kırmızı etten daha yüksek proteine, beyaz etten daha düşük yağ oranına sahip. Bu, hindi etini özellikle sağlık açısından çok geçerli bir et haline sokuyor. Tüketim sadece yılbaşıyla sınırlı kalmamalı. Yılın her döneminde halk sağlığı açısından, özellikle çocuklar ve diyet yapanlar için çok doğru bir tüketim olduğunu düşünüyoruz. Hindi etinin daha çok tüketimi için sos kültürünün gelişmesi gerektiğini, sosun çok yakıştığı bir et türü olduğunu aktaran Ali Bahar, yılbaşında en çok hindi tüketiminin İstanbul ile turistik otellerin yoğun olduğu Antalya'da yapıldığını söyledi. Hindi ihracatıyla ilgili de bilgi veren Bahar, 2009'dan bu yana Birleşik Arap Emirlikleri, Afrika ülkeleri, Kazakistan, Tacikistan, Özbekistan, Azerbaycan, Suriye ve Irak'a ihracat yapıldığını söyledi.
#ANTALYAYaşlılık lekeleri veya diğer adıyla güneş lekeleri, genellikle güneşe sık maruz kalan yüz, el ve omuz gibi bölgelerde ortaya çıkan koyu renkli cilt lekeleridir. Bu lekeler, cildin melanin üretiminin artması sonucu oluşur ve yaşla birlikte daha belirgin hale gelebilir. Birçok kişi bu lekelerin sadece güneş hasarından kaynaklandığını düşünse de, aslında yaşlanma süreci ve vücuttaki diğer biyokimyasal süreçler de bu lekelerin oluşumunda etkilidir.
#Yaşlılık LekeleriTavuk ve hindi, dünya genelinde en yaygın olarak tüketilen kümes hayvanları arasında yer alıyor ve sağlıklı beslenme açısından önemli protein kaynakları olarak öne çıkıyor. Ancak bu iki et türü, besin değerleri, yağ ve kolesterol içeriği gibi birçok açıdan karşılaştırıldığında farklılıklar gösteriyor. Peki hangisi daha sağlıklı?
#SağlıkYeni sezonuyla ekranlara gelen MasterChef’in ana kadro yarışmacıları belli oldu. Battal Kaan Özdemir, MasterChef Türkiye 2024 ana kadroya giren isimlerinden birisi oldu. MasterChef Battal Kaan Özdemir kimdir? sorusu da bu sebeple araştırılmaya başlandı. Peki, MasterChef ana kadro yarışmacısı Battal Kaan Özdemir kaç yaşında, aslen nereli? İşte merak edilenler...
#Masterchef Battal Kaan Özdemir1 Ağustos MasterChef ana kadroya kim girdi, sorusu perşembe akşamı kıran kırana yarışın sonunda cevabını buldu. Eleme turlarının artık sonuna yaklaşan MasterChef Türkiye'nin 1 Ağustos tarihinde yayınlanan son bölümünde, dördüncü grupta yer alan 9 yarışmacı adayı, ana kadroya girebilmek için bir kez daha ikili etapta mücadele verdi. Somer, Danilo ve Mehmet Şef'in ilk turda istediği 'tarte tatin' tatlısını en iyi yapan yarışmacılar yaratıcılık etabına yükseldi. Gecenin yaratıcılık turunda ise ana malzeme 'hindi eti' oldu. Gecenin sonunda kazanan isim MasterChef 18. yarışmacı seçilerek önlüğü kazandı. Peki, dün gece MasterChef'te kim kazandı, 18. yarışmacı kim seçildi? İşte, MasterChef 2024'te ana kadroya girerek yukarı çıkan son isim.
#Masterchef Kim KazandıAntalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, çocukluk arkadaşı M.Ç. ile tekneyle balıktan döndüğü marinada kaza geçirdi. Bahar, suya düşen teknenin pufunu almak için M.Ç.’den manevra yapmasını istedi. Bu sırada dengesini kaybedince denize düşen Bahar, pervaneye takılarak hayatını kaybetti.
#Antalya Ticaret Ve Sanayi OdasıAli Bahar kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 1969 yılında Antalya Şarampol'de doğan Ali Bahar, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı olarak tanınmaktadır. İnşaat mühendisliği eğitimi alan Bahar, ticaret hayatına babasının izinden giderek başlamış ve çeşitli sektörlerde faaliyet göstermiştir. Peki, Ali Bahar kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Ali BaharSon zamanlarda kolajenin cilt güzelliğinden eklem sağlığına, kas-kemik gücünden saç ve tırnaklara kadar etkilerini çokça duyar olduk. Hazır Kurban Bayramı gelmişken kaynağını bildiğimiz kemiklerle elde edebileceğimiz ilikli sularla kolajen üretimini destekleyen, emilimini arttırmak için de bolca C vitamini içeren lezzetli tarifler yazdım.
#SağlıkAlmanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in Türkiye ziyaretinde Berlin'den 60 kilogram Türk döneri getirtip İstanbul’daki davette ikram etmesi Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında 26 yıldır çözülemeyen kırmızı et ithalatı ve kanatlı eti ihracatı sorununa yeni bir boyut kazandırdı. Alman Cumhurbaşkanı’nın başlattığı döner diplomasisinin Türkiye ile AB arasında 1998 yılından beri devam eden karşılıklı ambargonun sona erdirilmesi için bir fırsat yaratacağı yorumlarını da beraberinde getirdi.
#AlmanyaSon yedi yıldır üst üste en iyi beslenme modeli seçilen Akdeniz diyeti, 2024’ün de birincisi. En iyi diyet seçilmesinin ise çok önemli nedenleri var. Hadi gelin bugün diyabet, kanser, Alzheimer ve kalp rahatsızlıklarından korunmada etkili bir beslenme tarzı olan Akdeniz diyetinin ne olduğuna bir göz atalım. Çünkü bu diyet, emin olun kaliteli bir yaşam sürmenizin ve sağlıklı yaş almanızın da sırrını içeriyor.
#Akdeniz DiyetiKendinizi biraz gergin, biraz stresli, biraz mutsuz, hissettiğinizde eliniz sebepsizce çikolataya mı gidiyor? Peki yedikten sonra duygu durumunuzu hiç gözlemlediniz mi? Mutlu mu oluyorsunuz yoksa ölçüyü kaçırdığınızı hissedip ‘kilo alacağım’ diyerek suçluluk duygusuna kapılıp mutsuz mu? Acaba çikolata yerine sizi mutlu edebilecek besinler neler? Hangi çikolata diğerlerine göre daha masum? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#ÇikolataTürkiye’de istediği ilgiyi bir türlü yaratamayan hindi üreticileri, yılbaşı yaklaşırken hareketlendi. Bolca Hindi Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Yılmaz marketlere 15 Aralık’tan itibaren paketleri yollamaya başlayacaklarını belirtirken, kilogram fiyatlarının 190 TL civarında olacağını söyledi. Restoranlar ise şimdiden evlere pişmiş hindi paketlerini hazırladı. Mezeler, iç pilav, ekmek ve içecek ile birlikte servis edilen yılbaşı hindilerinin fiyatı 2.000 ila 7.500 TL arasında değişiyor.
#Hindi ÜreticileriGece yatağa yatıyor dönüp duruyor ama bir türlü uyuyamıyor musunuz? Ya da öyle bir gün yaşadınız ki uyudunuz uyandınız ama hâlâ bir gözünüz yastıkta mı? İşte tıpkı beslenme gibi hayatımızın vazgeçilmezi olan, sabahları kendimizi dinlenmiş ya da yorgun hissetmemiz üzerinde önemli bir etkisi olan sağlıklı ve kaliteli bir uyku için yapılması gereken tüm ipuçları bu haftaki yazımızda...
#UYKUDünyanın ne doğal ve temiz ortamlarında biri olarak Kastamonu bilinmektedir. Bu nedenle pek çok kişi tarafından bu şehir ziyarete edilmektedir. Ziyaretlerin diğer sebepler ise yerel tatları olmaktadır. Bireylerin aklına en çok gelen soruların bastan Kastamonu Yemekleri - Kastamonu'da ne yenir ve neyi meşhur? Kastamonu mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Kastamonu YemekleriHayvanlar, doğada bulunan canlı türlerinden biridir. Kendi içinde yüzlerce türe ayrılır. Türlerinden biri kuşlardır. Kuşlarda kendi içerisinde farklı cinslere ayrılmaktadır. İri kuşlardan biri olan papağanlarda kuş cinsi içerisinde evcilleştirilmiş olup hatta konuşabilen bir kuştur. Bu yüzden her daim merak konusu olur. Özellikle papağan besleyenler daha detaylı araştırma içerisine irerler. Çünkü papağanlar her şeyi yemezler. Peki, papağan ne yer nasıl beslenir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Papağan Ne Yer?Kedi ve köpeklerimizin damak tadına da hitap edecek, zengin içerikli mamaları evde de yapmak mümkün. Veteriner hekim Dr. Haluk Çepoğlu patili dostlarımıza özel tarifler hazırladı. Veteriner hekim Yeter Öcal da ev yapımı mamalara eklenmesi gereken takviyeleri ve onları yeni lezzetlere nasıl alıştırabileceğimizi anlattı.
#Evcil HayvanlarTürk Veteriner Hekimleri Birliği, son dönemde hızla artan kırmızı et fiyatlarını düşürmek için hindi üretilmesini önerdi. İhraç etmek için de “Koyun üretimine ağırlık verilmeli” dedi.
#Türk Veteriner Hekimleri BirliğiKEMİK ve kas dokularımızda, bağ dokumuzda, gözlerimizde ve cildimizde kolajen bulunduğunu ve 19 tipi olduğunu ifade eden Dermatoloji Uzmanı Dr. Cansu Alakbarov, “Vücudumuzdaki proteinlerin önemli bir çoğunluğunu kolajen oluşturmaktadır. Cildimizdeki kolajen, esneklik ve dayanıklılık sağlar. 20’li yaşlardan itibaren sentezi yavaşlar ve miktarı azalmaya başlar. Biz cildimizdeki kolajen miktarının azaldığını çizgiler ve sarkmalardan, renk eşitsizliklerinden ve canlı görünümün gidip mat görünmesinden anlarız” dedi.
#1Yeni yıl gecesi gülüp eğlenecek ve bol bol yiyeceğiz. Ben o görkemli masayı toplarken artakalanların hiçbirini atmıyorum, kruvasandan avokadolu-yumurtalı ekmeklere çok lezzetli kahvaltılıklara çeviriyorum. “Akşam çok yedim, daha hafif bir şey yapayım” diyenler için mideyi yormayan önerilerim de var...
#YılbaşıMerhabalar sevgili dostlar. Acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle, hüznüyle mutluluğuyla bir senenin daha sonuna geldik. Eminim ki aramızda yılbaşını sıradan bir gün sayanlarımız ve herhangi bir özel hazırlığa gerek duymayanlarımız da vardır fakat ben “yeni yıla ancak enfes yılbaşı sofralarıyla girilir” diyenlerdenim. Bunun için de benim gibi düşünen ve yeni yıla lezzetli bir başlangıç yapmak isteyen hatırı sayılır bir kitlenin olduğunu varsayarak yine enfes öneriler hazırladım.
#2023 Yılbaşı Menüsü31 Aralık akşamı uzun uzun sohbetlerin edildiği masalar kurulur. Birbirinden güzel mezeler, yemekler sıra sıra dizilir. Bu sofranın yılbaşına yakışır şıklıkta olması da önemli ve bunun için nelere dikkat etmek gerekir? 7 Catering’in kurucusu Ebru Erberdi “Pandemiden sonra klasiklere dönüldü. Yine kırmızı, yeşil ve dore ön planda” diyor. Gastronometro’nun şefleri de bu renkli sofra için leziz yılbaşı tarifleri veriyor.
#Yılbaşı