Hilmi Selçuk haberleri sayfasında Hilmi Selçuk hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 588 Hilmi Selçuk haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Geçen pazar günü yaşamını yitiren Avrupa‘daki Türk iş dünyasının liderlerinden Hilmi Selçuk, Frankfurt‘ta toprağa verildi. Kurucusu olduğu Öz Kayseri firmasının ürünleriyle Türk damak tadını Avrupa‘ya tanıtan öncü iş insanı Selçuk‘un cenaze törenine Almanya‘dan dört bir köşesinden yüzlerce kişi katıldı.
#Hilmi SelçukAvrupa’da gıda sektöründeki herkesin tanıdığı ‘Hilmi Baba’ lakaplı Hilmi Selçuk’u önceki gün yaşadığı Frankfurt’ta kaybettik. Tanıyanların ve sevenlerin başı sağ olsun demek isteriz. Faruk Şen, Halit Çelikbudak, Kerem Çalışkan ve Hüseyin Adalı ile yakın dosttu. Frankfurt’tan onu görmeden, pastırmasını ve işkembesini almadan yurda dönemezdik. Almanlar bile bu özgün gıdalara alışmıştı. Türkiye’de aynı tadı alamazdık diye söylersek ayıp sayılmamalı. Türk bakkalların en önemli gıda ürünü sayılırdı. Hem üretir hem de Türklerin yoğunlukta olduğu kentlere gider, servis ederdi.
#Hilmi Selçuk‘Pastırma Kralı’ Hilmi Selçuk, Almanya’nın Wiesbaden kenti yakınlarında Öz Kayseri pastırma ve et üretim tesislerini Hürriyet’e açtı. İki çocuk ve beş torun sahibi olan, 83 yaşına rağmen gençlere taş çıkartırcasına işine dört eliyle sarılan Selçuk, başından geçen talihsiz bir iş kazasından sonra neden ticarete atıldığını, ‘Pastırma Kralı’ unvanını nasıl elde ettiğini anlattı.
#Hilmi Selçuk‘Pastırma Kralı’ Hilmi Selçuk, Almanya’nın Wiesbaden kenti yakınlarında Öz Kayseri pastırma ve et üretim tesislerini Hürriyet’e açtı. İki çocuk ve beş torun sahibi olan, 83 yaşına rağmen gençlere taş çıkartırcasına işine dört eliyle sarılan Selçuk, başından geçen talihsiz bir iş kazasından sonra neden ticarete atıldığını, ‘Pastırma Kralı’ unvanını nasıl elde ettiğini anlattı.
#Hilmi SelçukAlmanya’nın önde gelen Türk gıda şirketlerinden Öz Kayseri, Alman Tarım Birliği (DLG) tarafından ‘Üstün Kalite Ürün’ ödülü ile onurlandırıldı. Ödülünü DLG Başkanı Prof. Stiebing’ten alan Öz Kayseri’nin sahibi Hilmi Selçuk, “15 yıldır altın madalya ile mükafatlandırılıyorduk. Bu ödül, işte bu altın madalyaların getirisidir” dedi.
#Pastırma KralıGeçen pazar günü yaşamını yitiren Avrupa‘daki Türk iş dünyasının liderlerinden Hilmi Selçuk, Frankfurt‘ta toprağa verildi. Kurucusu olduğu Öz Kayseri firmasının ürünleriyle Türk damak tadını Avrupa‘ya tanıtan öncü iş insanı Selçuk‘un cenaze törenine Almanya‘dan dört bir köşesinden yüzlerce kişi katıldı.
#Hilmi SelçukAvrupa’da gıda sektöründeki herkesin tanıdığı ‘Hilmi Baba’ lakaplı Hilmi Selçuk’u önceki gün yaşadığı Frankfurt’ta kaybettik. Tanıyanların ve sevenlerin başı sağ olsun demek isteriz. Faruk Şen, Halit Çelikbudak, Kerem Çalışkan ve Hüseyin Adalı ile yakın dosttu. Frankfurt’tan onu görmeden, pastırmasını ve işkembesini almadan yurda dönemezdik. Almanlar bile bu özgün gıdalara alışmıştı. Türkiye’de aynı tadı alamazdık diye söylersek ayıp sayılmamalı. Türk bakkalların en önemli gıda ürünü sayılırdı. Hem üretir hem de Türklerin yoğunlukta olduğu kentlere gider, servis ederdi.
#Hilmi SelçukAvrupa’daki Türk gıda sektörünün öncülerinden ‘Pastırma Kralı’ Hilmi Selçuk (89) yaşamını yitirdi. Önce Türk pastırmasını, daha sonra da işkembe çorbası gibi klasik Türk ürünlerini Avrupa’ya tanıtan markalardan Öz Kayseri’nin kurucusu olan Selçuk, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle şirket yönetimini çocuklarına bırakarak iş yaşamından çekilmişti.
#Avrupa-AlmanyaAlmanya’nın Wiesbaden-Delkenheim kasabasında faaliyet gösteren Öz-Kayseri, bu yıl üç ürünüyle ödüle layık görüldü. Alman Tarım Birliği (DLG), Öz Kayseri Dilim Pastırma, Öz Kayseri Sığır Pastırma, Orijinal Türk Kuzu Pastırma ürünlerini altın madalyayla ödüllendirdi.
#Öz-KayseriAlmanya’da Türk mutfağına ilginin artması süpermarket raflarındaki Türk markalarının da giderek zenginleşmesine neden oldu. Büyük rekabete rağmen Türkiye’den gıda ürünleri ihracatında belirgin artış olabilir. Bu gelişmelerde Almanların beslenme alışkanlıklarındaki dönüşümlerin payı da büyük.
#AlmanyaAlmanya’nın Köln kentindeki dünyanın en büyük gıda fuarlarından Anuga Gıda Fuarı önceki gün dünya gıda sektörlerine kapılarını açtı. Başta İstanbul Ticaret Odası’nın organizasyonuyla 300’ün üzerinde firmayla katılanlar olmak üzere, toplam 106 ülkeden 7 bin 500’ün üzerinde firmanın kendi standını kurarak katıldığı fuar çarşamba gününe kadar sürecek.
#AlmanyaTürk ve Türkiye kökenli emeklilerin 7 yıldır gerçekleştirdiği geleneksel Öz Kayseri gezisi bu yıl da büyük ilgi gördü. Öz Kayseri’nin sahibi Hilmi Selçuk’a yaptırdıkları Atatürk fotoğraflı Türk bayrağı hediye eden emekliler, Öz Kayseri ürünlerinden oluşan armağanlarla ziyareti tamamladı.
#Öz Kayseri GezisiHareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasıyla birlikte bel ve omurga rahatsızlıkları da giderek artıyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Hilmi Selçuk Küçükoğlu, basit egzersizler ile birçok ağrının giderilebileceğini ifade etti ve "Hastalara 15 dakika kaslarını güçlendirecek egzersizler verdiğimiz zaman rahatladığını ve yaşam kalitesini artırdığını gözlemekteyiz" dedi.
#BelAlmanya’nın gıda ürün kontrolü ve sertifikalandırılmasında en önemli kurumu kabul edilen Alman Tarım Cemiyeti’nin (DLG), tüketicilerin ‘Öz Kayseri’ markasıyla tanıdığı Mond-Star Pastırma Schinkenproduktions GmbH’yı, ‘Ürün Kalitesinde Süreklilik Ödülü’ne layık gördü.
#DLGFrankfurt Türk Film Festivali, Zoo Palast’ta düzenlenen galayla başladı. Yetkin Dikinciler ile Sıla Şahin’in sunduğu gecede Ceren Aksan, grubuyla Savaş Bayrak ve Ayşegül Aldinç sahneye çıktı. Zeki Alasya, Güngör Bayrak, Nuri Alço ve Murat Soydan’ın da ödülleri verildi.
#FRANKFURT‘Pastırma Kralı’ Hilmi Selçuk, Almanya’nın Wiesbaden kenti yakınlarında Öz Kayseri pastırma ve et üretim tesislerini Hürriyet’e açtı. İki çocuk ve beş torun sahibi olan, 83 yaşına rağmen gençlere taş çıkartırcasına işine dört eliyle sarılan Selçuk, başından geçen talihsiz bir iş kazasından sonra neden ticarete atıldığını, ‘Pastırma Kralı’ unvanını nasıl elde ettiğini anlattı.
#Hilmi Selçuk‘Pastırma Kralı’ Hilmi Selçuk, Almanya’nın Wiesbaden kenti yakınlarında Öz Kayseri pastırma ve et üretim tesislerini Hürriyet’e açtı. İki çocuk ve beş torun sahibi olan, 83 yaşına rağmen gençlere taş çıkartırcasına işine dört eliyle sarılan Selçuk, başından geçen talihsiz bir iş kazasından sonra neden ticarete atıldığını, ‘Pastırma Kralı’ unvanını nasıl elde ettiğini anlattı.
#Hilmi Selçuk