Güncelleme Tarihi:
HAZIR yiyecekler ve taze etler alanında her yıl düzenlenen kalite kontrolleri çerçevesinde toplanan gıda uzmanlarından oluşan jüri, pek çok ürün üzerinde testler ve tadımlar yaptı. Bu ürünler arasından sıyrılan ‘Öz Kayseri Dana Kavurma’ jüri tarafından oybirliğiyle bu yılın en kaliteli taze et ürünü seçilerek ‘Altın Madalya’ ile ödüllendirildi.
Gıda alanında Almanya’nın en prestijli kurumlardan birisi olan Tarım Birliği’nden yapılan açıklamada, kurum uzmanlarının 3 bin 900 ürünü test ettikleri vurgulanarak şöyle denildi:
“Laboratuvarlarda bütün ürünlerin tazelik, genel görünüm, lezzet, kalite gibi kıstaslar açısından kontrolleri yapıldı. Ayrıca, paket üstünde yer alan bilgilerle, içeriklerin uyumu test edildi. Paketleme, bilgilendirme standartlarına bakıldı. Paketlerin boyutu, kullanım kolaylığı kolay açılır olup olmadığı da değerlendirildi. Tarım Birliği Test Merkezi’nin tarafsız uzmanları, şeffaf ve kalite odaklı bir çalışmayla, 2017’nin en iyilerini belirledi.”
SELÇUK: KALİTEMİZİN TESCİLİ
Öz Kayseri’nin sahibi Hilmi Selçuk, bu yılın ilk güzel haberiyle mutlu olduklarını belirterek, “Almanya’nın tartışmasız en sistemli çalışan, en ciddi kurumlarından birisi olan Tarım Birliği geçen yıllarda pek çok kez ürünümüzü altın madalyalarla ödüllendirdi. Bu yıl kavurmamız da kalitesiyle altın madalya kazandı. Bu da, üretim tesisimizin yıllardır aynı ciddiyet ve kalite anlayışı içinde pastırma, kavurma, işkembe üretimini sürdürerek tüketicilere en iyi ürünü sunduğunu tescilliyor” dedi.