Hemofili haberleri sayfasında Hemofili hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 347 Hemofili haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Toplumda görülme sıklığı düşük, kronik ve hayatı tehdit edici olan hastalıklar “nadir hastalık” olarak tanımlanıyor. Dünyada yaklaşık 400 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 5 milyon kişiyi etkileyen nadir hastalıkların yüzde 90’ının henüz bir tedavisi bulunmuyor. Nadir görülen, genetik geçişli bir kanama bozukluğu olan Hemofili ise dünyada yaklaşık 180 bin, Türkiye’de ise 6 binden fazla kişinin yaşamını olumsuz etkiliyor. Ömür boyu tedavi gerektiren hemofili A hastalığının yönetiminde doğru bilgiyi hasta ve hasta yakınlarına ulaştırmanın çok önemli olduğunu belirten Hemofili Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kaan Kavaklı, “Hemofili tedavisi için yürüttüğümüz çalışmalarla hastalara, hasta yakınlarına ve sağlık sistemine katkı sağlamak için tedavi standartlarını yükseltmek üzere adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu çalışmaların tüm paydaşlar için en iyi şekilde ilerleyebilmesi hemofili ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasıyla da doğru orantılı” ifadelerini kullanıyor.
#Sponsorlu İçerikHemofili ile dünyaya gelmiş kişilerin pıhtılaşma faktörü ya hiç yoktur ya da az miktardadır. Hemofili, faktör 8 veya faktör 9 eksikliği sonucunda gelişen kalıtsal bir kanama bozukluğu olup, eklem içi ve kas içi kanamalarla kendini göstermektedir. Peki, h347emofili nedir? İşte hemofili belirtileri
#Hemofili"Oğlumun hastalığını öğrendiğimde ona yapılması gereken iğneleri önce kendi damarlarımda deneyerek ustalaştım." Bunlar 19 yaşındaki Hemofili hastası Mehmet Şirin Aydar'ın annesinin sözleri. 17 Nisan Dünya Hemofili Günü nedeniyle Türkiye Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Zülfikar ve bizzat bu hastalıkla yaşayan hastalar, hemofili hastalığı ile ilgili sorunları ve tedavide sunulan yeniliklerden bahsetti.
#HemofiliTürkiye’de yaklaşık 5 milyondan fazla insan nadir görülen bir hastalık ile mücadele ediyor. Nadir hastalıkların bilinen en temel sebeplerinden biri akraba evliliği. Bu nedenle Türkiye, ne yazık ki nadir hastalık cenneti olarak değerlendiriliyor. Nadir hastalığa sahip birinin doğru teşhisi alması ise yaklaşık 7 yıl sürüyor. Her yıl Şubat ayı “Nadir Hastalıklar Farkındalık Ayı” olarak kabul edilirken Şubat ayının son gününde de Nadir Hastalıklar Günü olarak birçok etkinlik düzenleniyor.
#Araştırmacı İlaç Firmaları DerneğiVücudumuzdaki morlukların neden oluştuğunu anlayamadığımız, “Her halde bir yere çarptım” ya da “Hiçbir yere çarpmadım bu morluklar nereden çıktı?” diye düşündüğümüz zamanlar olmuştur. Ne var ki önemsemediğimiz bu durumlar, ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. Tıpkı Hannah Newman-Smith’in morluklarının sebebinin APLASTİK ANEMİ olması gibi...
#MorlukGünlük yaşantımızda vücudumuzda zaman zaman morluklara rastlarız. Bunlar bazen fark etmeden elimizi kolumuzu bir yerlere çarptığımızda olur, bazen de hiçbir yere çarpmasak da oluşabilir. Anlam veremediğimiz morluklar için ‘Neden oldu acaba? Bir yere çarptım da farkında mı değilim?’ diye düşünürüz. Peki o sebebini bilmediğimiz morlukların bir hastalık belirtisi olabileceğini biliyor muydunuz? Hangi morlukları dikkate almalıyız? Hastalık belirtilerini çarpmaya bağlı morluklardan nasıl ayırt edebiliriz? Uzmanlara sorduk...
#SağlıkProtrombin Time testinin kısaltması olan PT, INR testi olarak da biliniyor. PT testi özellikle ameliyat öncesinde sağlık taramasının yapılması için gerekli olabiliyor. PT nedir, değeri kaç olmalı, yüksekliği ve düşüklüğü ile belirtileri neler gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik.
#PT NedirHastalıkların tanısında hastalara belirli tahliller yapılır. Tedavi sürecinin başarısında pozitif etkileri bulunan bu tanı yöntemleri, farklı durumlarda farklı tahlillerle uygulanabilir. Hastanelerde kan tahlili yapılarak hastanın şeker düzeyi, kan değerleri incelenebilir. Ancak bazı durumlarda çok daha detaylı araştırmalar için farklı tahliller gerekli olabilir. Bunlardan biri olan APTT testi, hemotoloji laboratuvarlarında yapılır. Peki, APTT testi ne anlama gelir? APTT nedir? APTT değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? İşte detaylar...
#APTT Nedirİzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Genetik ve Biyomühendislik Bölümü’nden bu yıl mezun olan Ezgi Kaya, Almanya’daki Ludwig Maximilian Üniversitesi’ne kabul edildi. Sözlü mülakat ve yazılı sınavı başarıyla geçen Kaya, iki yıl kalacağı Almanya’da ’moleküler ve hücresel biyoloji’ alanında yüksek lisans yapacak.
#İzmir Ekonomi ÜniversitesiDışişleri Bakanı olarak yemin ettiği andan itibaren Washington diplomasisini etkilediği Alman aksanlı müthiş İngilizcesi, derin bilgisi ve gayet kurnaz yöntemleriyle maiyyetini koşturma, kısa zamanda da Dışişleri personelinin niteliğini yükseltmesi Henry Kissinger’ın eseridir. Türk diplomatlar ile çatışmadan, hem kendisinin hem de onların sinirlerini bozmadan en zor zamanlardaki ilişkileri yürütmesini bildi. 100 yaşındaki biriyle ABD ve Avrupa kulvarında koşacak adam hâlâ yok.
#Dışişleri Bakanlığıİngiliz kraliyet ailesi üyelerinin hayatları kadar takıları da milyonlarca kişinin dikkatini üzerinde topluyor. En basit bir görevde bile kendine özel anlamı olan küpeler, kolyeler, yüzükler hatta taçlar. Özellikle de o taçlar belirli etkinliklerde aile üyeleri tarafından kullanılıyor. Bu aksesuarların her biri kelimenin tam anlamıyla göz kamaştıran türden. Peki ya aile üyelerinin, özellikle kadınların bazı takıları ve değerli taşları kullanmaktan özellikle kaçındığını biliyor musunuz? Gelin bu konuya biraz yakından bakalım.
#İngiliz Kraliyet AilesiSaç dökülmesi çoğu zaman göz ardı edilen ancak dökülmenin gözle görülür etkileri ortaya çıktığında ciddiye alınan bir problem... Oysa dökülmeden bağımsız tıpkı cildimiz gibi saçlarımızın da bakıma, güçlendirilmeye ihtiyacı vardır. Bunun için de en uygun mevsim; saçların özellikle yazın deniz, kum, güneşten yıpranmış olduğunu varsayarsak sonbahardır.
#SAÇKaan Urgancıoğlu, Pınar Deniz, Hüseyin Avni Danyal, Uğur Polat, Cezmi Baskın, Mehmet Yılmaz Ak, Zeyno Eracar, Uğur Aslan ve Şükran Ovalı'yı kadrosunda buluşturan Yargı heyecan dolu bir bölümle ekranlara geldi. Yayınlanmaya başladığı ilk günden beri pazar akşamlarına damga vuran dizi '10 Kasım' sahnesi ile sosyal medyayı salladı.
#YargıDünyanın birçok yerinde "siyah" genellikle yas rengi olarak bilinir. Yaşanan bir kaybın ardından en çok giyilen ve kullanılan renk... Bu durum elbette Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından da ön plana çıktı. 96 yıllık ömrünü 8 Eylül'de tamamlayan Kraliçe'nin anısına düzenlenen bütün etkinliklerde görevleri ya da konumları aksini gerektirmedikçe herkes siyahlara büründü. Özellikle de kadınlar.
#Kraliçe Elizabeth ÖldüSağlıkta önemli gün ve haftalar, hastalıkların öneminin vurgulanması, doğuştan veya sonradan oluşan bazı hastalıklara yönelik farkındalık yaratması amacıyla kritik bir öneme sahip olacak. Sağlık Bakanlığı kurumları ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar gibi kurum kuruluşlar gibi oluşumlar aracılığıyla farkındalık oluşturan bu günler, sağlıkta önemli gün ve haftalar takvimi aracılığıyla da görüntülenebiliyor. İşte, 2022 sağlıkta önemli gün ve haftalar takvimi detayları
#Sağlıkta Önemli GünlerDahiliye diğer adıyla iç hastalıkları bölümü, pek çok hastalığın teşhisi ve tedavisi ile ilgileniyor. Dahiliye bölümünün hangi hastalıklara baktığı da merak ediliyor. Peki dahiliye nedir? Dahiliye hangi hastalıklara bakar? İşte konuyla ilgili detaylar...
#Dahiliye Hangi Hastalılara BakarEşeye bağlı kalıtım konucu, biyoloji dersinde yer alan önemli konular arasında kendisine yer bulmaktadır. Bu anlamda oldukça önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bundan dolayı sizin için Eşeye bağlı kalıtım nedir? Eşeye bağlı kalıtım örnekleri ile konu anlatımı şeklinde belirlenmiş durumda olan konu başlıklarını detayları ile derledik.
#EğitimToplumda görülme sıklığı düşük, kronik ve hayatı tehdit edici olan hastalıklar “nadir hastalık” olarak tanımlanıyor. Dünyada yaklaşık 400 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 5 milyon kişiyi etkileyen nadir hastalıkların yüzde 90’ının henüz bir tedavisi bulunmuyor. Nadir görülen, genetik geçişli bir kanama bozukluğu olan Hemofili ise dünyada yaklaşık 180 bin, Türkiye’de ise 6 binden fazla kişinin yaşamını olumsuz etkiliyor. Ömür boyu tedavi gerektiren hemofili A hastalığının yönetiminde doğru bilgiyi hasta ve hasta yakınlarına ulaştırmanın çok önemli olduğunu belirten Hemofili Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kaan Kavaklı, “Hemofili tedavisi için yürüttüğümüz çalışmalarla hastalara, hasta yakınlarına ve sağlık sistemine katkı sağlamak için tedavi standartlarını yükseltmek üzere adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu çalışmaların tüm paydaşlar için en iyi şekilde ilerleyebilmesi hemofili ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasıyla da doğru orantılı” ifadelerini kullanıyor.
#Sponsorlu İçerik1 yılda 10 yaş alanlar, kemikleri cam gibi kırılanlar, cilt ve saçları bembeyaz olanlar, tavuk gibi kanat çırpanlar, bedeni taş kesilenler, kurt adamlar... Daha önce belki de ismini dahi duymadığınız, dünyada ‘nadir’ görülen ve tıp profesyonellerinin teşhis koymalarının yıllar sürebileceği hastalıklardan sadece birkaçı bu saydıklarım. Öyle sıradışı rahatsızlıklar var ki “Bu gerçek olamaz” diye düşünmeden edemiyor insan. ‘Nadir Hastalıklar Günü’ dolayısıyla duyanın şehir efsanesi sandığı bu hastalıkları masaya yatırdık...
#HastalıkGrigori Rasputin, Rus İmparatoru II. Nikolay'ın ailesiyle samimiyet kurarak geç dönem Rus İmparatorluğu'nda hatırı sayılır nüfuz kazanan ve kendini kutsal bir adam olarak gören bir mistik kişiliktir. 1904 ya da 1905'te bir noktada Rasputin, Kazan'a gitti burada insanların ruhsal sorunlarını yatıştıran bilge bir ruhani önder olarak nam saldı. Ünü bu olayla birlikte katlanarak arttı. İşte, Rasputin hakkında detaylı bilgiler
#Rasputin KimHematoloji tıp alanında sıklıkla geçen kavramlardan biridir. Özellikle hematoloji kanda oluşan bütün hastalıkların tanısıyla ve tedavisiyle ilgilenen bir bilim dalı olmaktadır. Bunun yanı sıra kan hastalıkları çokça görülen hastalıklar arasında yer almaktadır. Bu bakımdan kişiler hematolojik hastalıklar hakkında pek çok şeyi merak etmektedir. Hematolojik hastalıklar ve belirtileri nelerdir? Hematolojik hastalıkların tanısında kullanılan testler nelerdir detayları ile derledik.
#SağlıkHemofili ile dünyaya gelmiş kişilerin pıhtılaşma faktörü ya hiç yoktur ya da az miktardadır. Hemofili, faktör 8 veya faktör 9 eksikliği sonucunda gelişen kalıtsal bir kanama bozukluğu olup, eklem içi ve kas içi kanamalarla kendini göstermektedir. Peki, h347emofili nedir? İşte hemofili belirtileri
#HemofiliTürkiye’nin ilk yerli plazma üretim tesisinin temeli Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla atıldı. Varank, “Bu tesis ile birlikte dünyada sadece 12 merkezde üretilen, maalesef Türkiye’de üretimi daha önce gerçekleştirilemeyen kan ürünleri üretilecek. Yani bu fabrika, dünyada bu alandaki 13’üncü tesis olacak” dedi. Tesisin, 2023’te devreye alınması hedefleniyor.
#Sanayi Ve Teknoloji BakanıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kansere Karşı Birlikte Derneği (KANKA) Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nin açılışına telefon bağlantısı ile katılarak, "Hastanemiz kapasite itibarıyla aynı anda 40 çocuğumuza kemik iliği nakli yapabilecek imkana sahiptir. Hatta bu özelliğiyle bırakın ülkemizi, dünyada bile hastanemizle yarışabilecek bir kurum yoktur" dedi.
#Mehmet ÖzhasekiBritish Shorthair; İngiliz ve kısa tüylü bir kedidir. Kedinin kökeni İngiltere'dir. Bununla beraber 19. yüzyılda kedi üreticisi olarak bilinen Harrison Weir, bir kedi yarışmasına katılıp, dünya çapında tanınmış kedi türü oluşturmuştur. Peki British Shorthair nedir? İngiliz kedisi özellikleri, kişiliği ve bakımı nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#British Shorthair Nedir?