Günlük hayatta sık karşılaşılan ve yaşamı zaman zaman olumsuz etkileyen diz eklemi ağrıları hakkında bilgiler veren Opr. Dr. Ruşen Demir, diz eklemindeki ağrıların genç ve yaşlılarda genellikle farklı sebeplerle ortaya çıktığını, gençlerde menisküs yırtığı, bağ yaralanması gibi sebepler ön planda iken yaş ilerledikçe diz kireçlenmesinin daha öne geçtiğini söyledi.
#128 yaşında, iki çocuk annesi, gencecik bir kadın... Sosyal medya fenomeni Neşe Özkan, karın gerdirme ve meme küçültme operasyonu için girdiği estetik operasyondan sağ çıkamadı. Gerçekten ne kadar üzüldüğümü kelimelerle ifade edemem. Yakınlarına sabır dilerim. Ama bir soruyu da yüksek sesle sormadan geçmek istemem: Bu kaçıncı? Son 5 yılda 31 İngiliz kadın, Türkiye’de geçirdiği- çoğunluğu popo kaldırma ameliyatı- estetik ameliyatlar yüzünden hayatını kaybetti. Ki 19 yaşındaki Heval Pekgöz burun ameliyatı, Ahu Gültekin ise burun, elmacık kemiği ve kulaklarından geçirdiği estetik operasyonlar sonrası hayatlarını kaybettiklerinde yine benzer bir soru sormuştum. Gelin beraber masaya yatıralım.
#Neşe ÖzkanRhinoplasty; kemer, düşüklük, geniş burun yapısı ve deviasyon gibi kusurların düzeltilmesi amacıyla uygulanan cerrahi operasyonlardır. Burun estetiği, kişinin görünümünü değiştir-mek için yapılabileceği gibi “septum deviasyonu” dediğimiz, estetik kusurların giderilmesi için de yapılabilmektedir.
#Sponsorlu İçerikSevgili Hürriyet okurları... Prostat kanseri erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden. Bugünkü konuğum ise üroloji alanında yarım asırlık tecrübeye sahip olan Prof. Dr. Remzi Sağlam. Sağlam ile prostat kanserine ameliyatsız tedavi imkânı sağlayan HIFU uygulamasını konuştuk... İşte verdiği bilgiler.
#Prostat KanseriOrtodontinin halk arasında dişlerin düzeltilmesi olarak bilindiğini, ancak yalnızca dişlerin düzgün sıralanmasını değil, aynı zamanda çene pozisyonu ve iskeletsel sorunların tedavisini de kapsadığını ifade eden Ortodonti Uzmanı Diş Hekimi Nuri Yelken, ortodontik tedavi hakkında önemli bilgiler verdi.
#1Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği (TKDCD) tarafından Antalya'da düzenlenen 18'inci Ulusal Kongre'de bir oturum gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Tıp fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Ömer Faruk Çiçek, ağız hijyeninin kalp kapak ameliyatlarına etkisini anlattı. Doç. Dr. Çiçek, sunumunda tedavi ettiği vakalardan birine ait çarpıcı bir fotoğraf paylaştı.
#Kalp SağlığıLaparoskopi, karın içi organların cerrahi tedavisinde, büyük ameliyat kesisi yapmak yerine 3 ya da 4 adet küçük delikten yerleştirilen borucuklardan ve bu borucukların içinden geçirilen uzun ince ameliyat ekipmanları ile yapılan ameliyat tekniğidir.
#Laparoskopik CerrahiDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, geçen yıl 8,2 milyon vakayla rekor kıran tüberkülozun artık 'en önde gelen bulaşıcı hastalık’ olduğu uyarısında bulundu. Viktorya döneminde verem olarak bilinen hastalığın erken evrelerinin soğuk algınlığı ya da gribe benzediği, ancak bulaştığı her altı kişiden birini öldürebileceği konusunda yetkililer uyarıyor.
#TüberkülozSinemanın ünlü oyuncusu son yıllarda sağlığı bozulan karısının yanında olmak için kariyerini bile geri plana iterek bir kez daha hayranlarının sevgisini kazanmıştı. Şimdi de yaşadığı büyük bir kayıpla gündemde...
#Chuck NorrisAnevrizmanın beyindeki atardamar duvarının zayıflaması sonucu ortaya çıkan bir balonlaşma olduğunu ifade eden İzmir Tınaztepe Üniversitesi Özel Galen Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alaattin Yurt, sıklıkla damarların çatallanma bölgelerinde görüldüğünü söyledi. Bu balonlaşan yapının normal damara göre daha dayanaksız ve bazı koşullar altında yırtılıp beyin içine kanamaya yol açarak hayati tehlikeye neden olabildiğini kaydeden Yurt, “Anevrizmalar doğuştan damarın gelişme bozukluğuna bağlı olabileceği gibi yüksek tansiyon, damar sertliği, damarın iltihaplanması veya kafa travması sonrası da gelişebilir. Anevrizmalar çoğunlukla beynin tabanında yerleşir ve buradaki beyin-omurilik sıvısı içinde kanamaya neden olurlar. Anevrizmaların yıllık kanama riski yaklaşık %1’dir. Anevrizma her yaş grubunda görülebilir ancak 25 ve yukarı yaşlarda sıklık giderek artmaktadır. Yaygınlığı en sık olarak 50-60 yaş arasındadır ve kadınlarda daha sıktır” şeklinde konuştu.
#1İstanbul'da, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları öne sürülen 47 sanığın yargılandığı davanın duruşması 10. gününde devam etti. Duruşmada mahkeme başkanı, sanık Bahar Kanık ile Fırat Sarı arasında geçen, 'Dedemin fişi', 'Tüh bugün de besleyecektik, kalk kız besleyeceğiz seni' gibi tapelerde bebeklerle ilgili cümlelerini okuyarak, Kanık'a çocuğu olup olmadığını sordu. Kanık, 'Var' şeklinde cevap verdi. Mahkeme başkanı, "Şakalar yapıyorsunuz, kendinizi o bebeklerin annelerinin yerine koyun, bebeğiniz hakkında doktorla hemşire böyle konuşsa ne hissedersiniz?" diye sordu. Sanık Kanık ise, "Çok haklısınız, keşke yapmasaydık. İki kişi arasında geçen konuşmalar" dedi. Öte yandan Yenidoğan Çetesi şüphelilerinin mal varlıklarına el konuldu ve ayrıca 12 şirkete de kayyum atandı.
#Yenidoğan ÇetesiABD'nin New Mexico eyaletinde faaliyet gösteren "NuMale" isimli erkek sağlığı kliniğine, yanlış teşhis koyması sebebiyle 412 milyon dolardan fazla ceza kesildi. Tazminatın, ABD'de bir tıbbi uygulama hatası davasında mahkeme tarafından şimdiye kadar belirlenen en yüksek miktar olabileceği bildirildi
#ABDEndokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cüneyd Anıl, dünya genelinde her 6 saniyede 1 kişinin diyabet nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, “Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) verilerine göre dünyada her 10 erişkinden 1'i, Avrupa'da ise her 11 erişkinden 1'i diyabetle mücadele ediyor. Türkiye’de ise, bu oran daha çarpıcı. 1997-1998 yıllarında yüzde 7,2 olan diyabet sıklığı, 2010 yılında yüzde 13,7’ye yükseldi ve artış trendi devam ediyor” dedi. Uzman Diyetisyen Melis Bengisu Demirci ise, ‘şok’ diyetlere karşı uyarılarda bulunarak, kişiye özel olmayan, kısa sürede hızlı kilo kaybı vaat eden diyetler diyabetliler için büyük risk taşıdığını söyledi.
#‘Hareket Et Diyabeti Yok Et’Duymer İşitme Cihazları Merkezi Genel Müdürü Av. Salih Baz, dünyanın en küçük işitme cihazlarından biri olan ve kulak çınlaması baskılama özelliği bulunan Amerikan malı Starkey İşitme Cihazları’nın Türkiye tek yetkili distribütörü olarak hastaların hizmetine sunmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.
#1Gürcistan'dan Türkiye'ye tedavi için gelen ve sol subklavyen arterde kritik düzeyde tıkanıklık saptanan bir hasta, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Özel Galen Hastanesi’ndeki girişimsel radyoloji ekibinin gerçekleştirdiği başarılı anjiyo işlemi ile sağlığına kavuştu.
#1KONYA’da Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi H.A.S., yoğun bakımdaki annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu 2 doktoru darbetti. Şüpheli gözaltına alınırken, darbedilen doktorlardan Erol Mangır, “Bizim üzüldüğümüz kendimize gelen zarar değil, hastaya 45 dakika boyunca müdahale etmemiz gerekiyordu ama daha 6’ncı dakikasında hasta yakını tarafından engellendik” dedi.
#KonyaYeni doğmuş bebekleri anlaştıkları özel hastanelerin yoğun bakımına sevk edip para kazanan ve 10 bebeğin ölümüne neden olmakla suçlanan ‘Yenidoğan Çetesi’ beş gün sürecek duruşmalar için dün ilk kez hâkim karşısına çıktı. Gergin başlayan duruşmada çete lideri Dr. Fırat Sarı aylık gelirinin 400 bin lira olduğunu söyledi.
#Yenidoğan ÇetesiBebekleri, para için önceden anlaştıkları özel hastanelerin yoğun bakımlarına sevk eden “yenidoğan çetesi”nin yargılanmasına yarın başlanıyor. 10 bebeğin ölümüne neden olmakla suçlanan 47 sanık hakkında 1399 sayfa iddianame hazırlandı. Duruşmalar beş gün sürecek.
#Yenidoğan ÇetesiGünümüzde genç yaşlı demeden pek çok insan sırt ağrısından mustarip… Uzmanlar, modern yaşam tarzı, çalışma koşulları ve en önemlisi hareketsiz yaşamın bu yaygın sağlık sorununu tetiklediğini belirtiyor. Uzun saatler masa başında çalışmak, kötü duruş alışkanlıkları ve yetersiz fiziksel aktivite, sırt ağrısının başlıca nedenleri arasında. Bazen de burkulma, fıtık, siyatik vb. gibi sağlık sorunları nedeniyle sırt ağrıları yaşanır. Bu ağrılar yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
#Sırt AğrısıMeme kanseri, dünya genelinde kadınlar arasında en yaygın kanser türü olarak kabul ediliyor ve bu hastalığın erken teşhisi ve kişiye özel tedavi yöntemleri ile kontrol altına alınması mümkün hale gelebiliyor. AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış ve Medikal Direktörü Dr. Deniz Ertürk Erem, doğru ve zamanında tanı ile tedaviye başlamanın hastaların tedavi sürecindeki başarısı için kritik olduğunu vurguluyor.
#Sponsorlu İçerik