Harbiye’deki Madera İstanbul, açık ateşte pişen etleriyle döktürüyor. Şef Nihat Doğtürk, ekşi mayalısından köz patlıcanlıya pidelerde de başarılı. Mekânı sık sık gidilecek bir adres yapacak unsursa özlediğimiz kibar servis ve yemek yiyip sohbet edeni rahat ettiren oturma düzeni...
#Nihat DoğtürkDün akşam hepimiz çok yedik belki ama senenin ilk kahvaltısının yeri de bir başka! Çıkarın dolabınızdaki peynirleri, yumurtayla buluşturun, enfes bir sufle yapın. Yılbaşı gecesinden artakalan hindiniz veya kuru etiniz varsa onunla da enfes bir kruvasan sandviç hazırlayabilirsiniz. Afili bir kahvaltı için işte 4 pratik tarif!
#KahvaltıBelki çok sevdiğimiz bir şefin tarifinde duyduk, belki bir menüde görüp sipariş verirken tereddüt yaşadık. Çok sık kullanılan ve birçoğu artık neredeyse dilimize de yerleşen gastronomi terimleri kafanızı karıştırıyorsa bu sözlük tam size göre. İşte yeme-içme meraklılarının bilmesi gerekenler içinden seçtiklerimiz...
#GastronomiFas’ın her şehri ayrı renkte ve karakterde. Rabat, kraliyetin asil izlerini taşırken Kazablanka gizemli yüzüyle tavlıyor insanı. Marakeş ise atmosferi ve enerjisiyle büyülüyor. Şehri keşfetmeye eski çarşıyı ve labirenti andıran rengarenk sokakları arşınlayarak başlayın. Yorulunca bir kafede mola verip kol böreği şeklindeki geleneksel hamur işi tatlıdan (m’hanncha) sipariş edin ve beklerken çevredekilerle sohbet edin. Ortama yavaş yavaş alışmaya başladığınızı düşünüyorum, şimdi beni takip edin…
#Fasİsmail Reha Arar (62) Net Holding AŞ.’de İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve holdinge bağlı şirketlerden Merit Turizm AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı. Hobisi lezzetler. Gastronomi merakı üniversite yıllarından. Beş yıldır Chaine des Rotisseurs - Gastronomi Birliği Rötisörler Zinciri Derneği Yönetim Kurulu üyesi. Yıllardır ülke ülke geziyor turizm araştırmaları yapıyor. Geçtiğimiz günlerde sadece yemeklerini keşfetmek için Tunus’a gitti. Gözlemlerini anlattı.