Hardal bitkisinin tohumlarından üretilen hardal yağı, özellikle Hint mutfağında yaygın bir içeriktir. Güçlü tadı ve keskin aromasıyla bilinen hardal yağı dünyanın birçok yerinde de mutfaklarda kullanılıyor. Fakat hardal yağının kullanımı mutfaklarla sınırlı kalmıyor. Masaj yağı, sinek kovucu, nefes açıcı, nemlendirici... Hayatımızın birçok alanında bu doğal yağı kullanabiliriz. İşte hardal yağının kullanım alanları...
#Hardal Yağı NedirPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞBu hafta Ankara Hürriyet okuyucularına, baharatları, pişirme tekniği ve arkasında barındırdığı zengin kültürüyle Hint mutfağı ile bu mutfağın başkentteki yansımalarını tanıtıyoruz. Hindu ve Müslüman kültürlerden etkilenen, çok çeşitli sebzeler, değişik tat ve aromada rengarenk baharatlarla pişirilen Hint yemekleri, Avrupa ve ABD’de oldukça popüler olmasına rağmen Türkiye’de yeterince tanınmıyor. Baharatları ve malzemeleri bulmak zor olmasa da Ankara’da şimdilik sadece bir tane Hint restoranı bulunuyor, o da "Spice Boys"un (Baharat Oğlanlar) işlettiği Spice Restoran.
İyi bir detoks programında başlangıç için pazartesiyi seçebilirsiniz. Pazar akşamından itibaren alkolü bırakın veya akşam yemeklerinde içeceğiniz bir bardak kırmızı şarapla sınırlayın. Sigarayı tamamen terk edin. Kafeinli yiyecek ve içeceklerden, kafein ihtiva eden ilaçlardan uzaklaşın.