Ticaretin ve sanayinin merkezi olan Kayseri, artık turizmle, zengin mutfağıyla kendinden söz ettiriyor. Yedi ülkeden doğrudan uçuşların yapıldığı Kayseri aynı zamanda peribacalarıyla ünlü Kapadokya’nın kapısı olarak gösterilen Soğanlı Vadisi ile turizmde yeni bir açılım yapıyor. Aziz George Kilisesi’nin Soğanlı Vadisi’nde bulunması ise dini turizm açısından da bir avantaj sağlıyor. Pastırması, sucuğu ve mantısıyla ünlü Kayseri aslında tam bir gastronomi şehri. Afyon Valiliği sırasında Frigya Vadisi’nin dünyaca tanınmasına büyük katkısı olan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek şimdi tüm enerjisini Kayseri için harcıyor.
#KayseriKemalettin Kamu, ülkemizde çok önemli bir yere sahip olan "Gurbet şairi" olarak da bilinir. Toplumcu ve gerçekçi bir şair olarak da kırsal bölgelerde yaşayan insanları şiirlerine de konu ediniyor. Şiirin konusu ise, doğa ve köy hayatı gibi daha çok pastoral temalardır. Bingöl Çobanları şiiri kimin eseri ve kim tarafından yazılmıştır sizler için derledik.
1922’de yazıldığı tahmin edilen “Han Duvarları”, Faruk Nafiz Çamlıbel’in “Türk Yurdu” dergisinde, 1925 yılı Ocak ayında yayımlanmış bir şiiridir malum... Cumhuriyet döneminin bu klasiği, sonradan “memleket edebiyatı” denilecek bir akımın da başlangıcı kabul edilir. Şiiri severdim ama; dinlediğim bir resitalin, geçen cumartesi günü, beni 100 yıl öncesine, bu öykü ve milada götüreceğinden habersizdim...
#1Türk Edebiyatı, bulunduğu dönem ve özelliklerine göre çeşitli gruplara ayrılmıştır. Günümüze en yakın döneminde de Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı şeklinde karşımıza çıkıyor. Türk edebiyatındaki akımlar özellikle Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde yurt dışına gönderilen aydınlar ile başladı. Bu aydınların Avrupa devletlerinden öğrenmiş olduğu yenilikler toplumda edebiyatın kendi içinde farklı dönemlere ayrılmasını sağlar. Cumhuriyet dönemi şiir özellikleri nelerdir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.
#Cumhuriyet Dönemi Şiir Özellikleri Nelerdir?Kimi şehir kalabalığından kaçıp huzura sığınmanın, kimi ticaretin, kimi de geçmişte olduğu gibi konaklamanın adresi. Hepsinin çatısının altında yüzlerce yıl geriye giden canlı bir tarih var. Ne mutlu ki hanların birçoğu günümüzde de ayakta. Ben aralarından en sevdiğim ve içinde olmaktan mutluluk duyduğum 10 hanı sizlere anlatacağım.
#Türkiye'deki HanlarTürk Edebiyatı, bulunduğu dönem ve özelliklerine bakılarak bazı gruplara ayrılmıştır. Günümüze en yakın dönem de Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, bu dönemin şairleri kimlerdir, şiir ve hikaye örnekleri nelerdir? İşte Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının özellikleri hakkında detaylı bilgiler.
#Cumhuriyet Dönemi Türk EdebiyatıTürk edebiyatında pek çok ünlü şair bulunmaktadır. Faruk Nafiz Çamlıbel de ünlü Türk edebiyatına katkısı olmuş şairlerdendir. Faruk Nafiz Çamlıbel eserleri en çok okutulan eserlerdendir. Faruk Nafiz Çamlıbel'in eserleri araştırılmaktadır. Peki Faruk Nafiz Çamlıbel kimdir? Faruk Nafiz Çamlıbel'in kısaca hayatı, eserleri (kitapları), sözleri ve şiirleri nedir? İşte Faruk Nafiz Çamlıbel'e dair tüm detaylar.
#Faruk Nafiz Çamlıbel Kimdir?'Türkiyem' şarkısıyla kariyerinde çıkış yakalayan Mustafa Yıldızdoğan, son günlerde internette merak edilen isimler arasında yer aldı. Bir çok müzik çalışması yapan Mustafa Yıldızdoğan, 2001 yılında son çalışmasının ardından kendi şirketini kurmuştur. Peki, Mustafa Yıldızdoğan kimdir, kaç yaşındadır? İşte, Mustafa Yıldızdoğan'ın biyografisi ve hayatı ile ilgili merak edilen bilgiler.
#Mustafa YıldızdoğanBaşlığa bakıp Bursa’daki hanların ‘ufacık tefecik içi dolu turşucuk’ olduğunu zannettiyseniz, yanlış kanaattesiniz demektir. Çünkü Evliya Çelebi, Bursa’nın çarşılarına ayrı bir saygı duruşunda bulunur ve “İstanbul’da bile yoktur” diye hakkı teslim eder. Şimdi, Müzeyyen Senar’ın sesinden memleketin dört bir tarafına yayılan şarkıya selam verip, şehrin iç yollarına revan olalım.
#Bursa HanlarıSabahat, Müstesna, Şehnaz, Perihan, Neriman... Hayatımıza daha pek çok değişik karakterle girdi Perran Kutman... Her birini evimize misafir ederken onlara hayat veren kadını tanımayı unuttuk adeta. Yeni dizisinin setinde Kutman’ı ziyaret ettiğimde eski bir dostla karşılaşmışcasına heyecanlıydım. Oysa hiç tanışmamıştık. Tatlı tatlı anlatmaya başladı yaşamının “mihenk taşlarını”... Öylesine keyifliydi ki hikayeleri, sorularla bölmek bile istemedim muhabbeti. Çocukken hayalini kurduğu minibüsçü sevgilisi Enver oldum onun için. Birer birer mola verdik hayatının “duraklarında”. Buyrun siz de katılın yolculuğumuza...
EDİRNE’de Mimar Sinan’ın "Ustalık eserim" dediği Selimiye Camii önündeki meydanda Müze Müdürlüğü tarafından yapılan kazı çalışmalarında, 425 yıl önce yapıldığı sanılan Yemişkapanı Hanı kalıntıları ortaya çıkarıldı. Han duvarlarının bulunması üzerine kazı çalışmasının alanı genişletildi.