Masterchef hamsi böreği tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Şimdi tam mevsimi olan hamsi balığı ile farklı bir tarif denemek isteyenler fırında hamsi böreği tarifi için araştırmalara başladı. Peki, hamsi böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte hamsi böreği tarifi ve püf noktaları...
#Masterchef Hamsi BöreğiMasterchef hamsi kağıt kebap tarifi günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Hamsi kağıt kebabı Karadeniz'e özgü hamsi tariflerinden biridir. Kağıtta hamsi pişirme kolay yöntemlerle sofralarınıza geliyor. Peki, hamsi kaygana nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte hamsi kaygana tarifi ve yapılışı...
#Hamsi Kağıt KebapMasterchef hamsi kaygana tarifi günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Hamsili kaygana Trabzon'a özgü hamsi tariflerinden biridir. Un ve süt ile hazırlanan hamur karışımı hamsi ile birleşince eşsiz bir lezzete dönüşüyor. Peki, hamsi kaygana nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte hamsi kaygana tarifi ve yapılışı...
#Masterchef Hamsi KayganaSevdiklerimizi ağırladığımız davet sofralarına koyduğumuz yemekler kadar onları nasıl sunduğumuz, gözümüzü nasıl doyurduğumuz da önemli. Belki her gün yediğimiz pratik yiyecekleri bile birkaç küçük dokunuşla ziyafet sofrası ikramına dönüştürmek mümkün.
#Metro TürkiyeDoğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel LezzetleriKurumsal olarak analiz edildiğinde, esnaf lokantaları meyhanelerin hem zıddı hem de tamamlayıcısı. Meyhane kültürü kozmopolit, hem etnik hem kültürel açıdan çoğulcu, eskinin İstanbul’undan günümüze kalan bir miras. Esnaf lokantaları ise Anadolu mutfağının günümüz metropolüne yansıması.
#Esnaf LokantasıUzun yıllar Ece Bar'da herkes müdavimiydi Ece Aksoy'un. Şimdilerde yine İstanbul'da Asmalımescit'teki 9 Ece Aksoy'da hazırlıyor o leziz mezelerini. Hâlâ en lezzetli mezeleri yapabilmek uğruna yüzlerce kilometre yol yapıyor. Bolu, Çanakkale, Kırklareli'deki yerel pazarlardan malzemenin en iyisini alıyor ve müşterilerine de sürpriz yapıyor
Bugüne kadar yüzlerce kişiyle röportaj yapıp onlara yemek kültürlerini anlattıran Mehmet Yaşin, kendisine neden ‘gurme’ değil ‘Şikemperver’ denilmesini istediğini ve kendi damak zevkini anlattı: Ekmek arası köfteyi her türlü ziyafete tercih ederim