Çoğu kadın için hayatında yaşayacağı en özel anlardan biridir bebek sahibi olmak. Bir mucizeyi hayata getirmek ve ilklerine şahit olmak. Ancak hikaye her zaman böyle bitmeyebilir. Birçok neden bağlı olarak bebek dünyaya gelmeden anne adayı düşük yaşayabilir. Düşüğün bir son olmadığını söyleyen Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali İhsan Yalçınoğlu, konu hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı...
#Düşük Belirtileri NelerdirBilim insanları, yaşamlarının ilk 1000 gününde daha az şeker tüketen bebeklerin, büyüdüklerinde diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma olasılıklarının daha düşük olabileceğini söylüyor. Peki ama bu nasıl oluyor? İşte ilginç araştırma sonuçları ve konu hakkında kritik 6 sorunun cevabı…
#Şeker TüketimiAktarlarda ve e-ticaret sitelerinde bağışıklığı kuvvetlendirmek, gripten korunmak, zayıflamak hatta kanser tedavisi için bile bitki çayı karışımları mevcut. Peki bu çayların içinde ne olduğunu ve bunun vücudunuzu nasıl etkilediğini gerçekten biliyor musunuz? Karışımlarda en fazla kaç bitki olmalı? Uzmanlar yanıtladı...
#Sağlıkİngiltere'de yaşayan Sylvia Chengo'nun 6 yaşındayken geçirdiği bir göz hastalığı, yıllar yıllar sonra doğum yapmasıyla nüksedince genç kadın görme yetisini kaybetti. Peki hamilelik göz sağlığını nasıl etkiliyor, başka hangi sağlık sorunlarına sebep oluyor? Hamilelikte yaşanan önemli sağlık sorunlarını ve riskleri uzmanlarla konuştuk. Detaylar haberimizde…
#SağlıkBoğaz ağrısına iyi gelen şeyler, sıkça araştırılan rahatsızlıklardan biridir. Özellikle de havaların soğuması ile beraber önem kazanan rahatsızlıklar arasındadır. Bu sebeple Boğaz ağrısına neyin iyi geldiğini araştırarak bu konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Boğaz ağrısına iyi gelen şeyler nelerdir? Boğaz ağrısına iyi gelen çaylar ve tarifleri detaylarıyla derledik.
#Boğaz AğrısıSebze ve meyveler insan sağlığına faydaları oldukça fazla olan besin maddeleri arasında yer almaktadır. Sahip oldukları vitamin ve mineraller sayesinde pek çok hastalığın tedavi edilmesinde kullanılan sebze ve meyveler alternatif tıp alanında sıklıkla kullanılan besin maddeleri arasında yer almaktadır. Kereviz de vücut için faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazla olan bir sebze olmaktadır. Peki, çiğ ve pişmiş kereviz gaz ile şişkinlik yapar mı? Yapmaması için ne yapılır tüm detayları ile derledik.
Bazı yiyecekler oldukça lezzetli olmasına rağmen tüketildiği zaman gaz ve şişkinlik problemlerine yol açabilmektedir. Bu durumda yiyeceği faydasından çok zararı olmaktadır. Karpuz yaz aylarının en çok tüketilen besinidir. Peki, karpuz gaz veya şişkinlik yapar mı? Gaz ve şişkinlik yapmaması için neler yapmak gerekir? Hamile ve emziren bayanlar karpuz tüketebilirler mi detayları ile derledik.
Kahve insanlığın var olduğundan bu yana bir şekilde insanların hayatında olan bir içecektir. Peki, filtre kahve ve kafeinsiz kahve yetişkinlerde gaz yapar mı? Filtre ve kafeinsiz kahve midede şişkinlik yapar mı? Emzirirken filtre ve kafeinsiz kahve tüketimi bebeklerde gaz yapar mı? Filtre ve kafeinsiz kahve hamilelikte gaz yapar mı detayları ile derledik.
Anne adayları gebelik döneminde beslenme düzenlerine çok dikkat etmeliler. Bazı besinler yararlı olurken bazı besinler ise hamilelik sürecine olumsuz yansımaktadır. Özellikle de yeşil çay tüketimi çok merak ediliyor. Hamilelikte yeşil çay içilir mi ve zararlı mı? Gebelikte yeşil çay tüketimi bebeğe zarar verir mi tüm detayları ile sizler için derledik.
Anne adaylarının gebelik sürecinde her detay ile yakından ilgilenmesi gerekmektedir. Özellikle de hamilelik sürecinde meydana gelen değişimler çok merak ediliyor. Hamilelikte karın guruldama sesi gelmesi ve olması neden olur tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Hamilelik döneminde kadınlar için bağışıklık sistemini güçlü tutmak çok önemlidir. Bu dönemde grip olmamak için dikkatli ve özenli olmak gerekir. Hamilelikte gribe ne iyi gelir ve gribi atlatmanın yolları nelerdir? Gebelikte iyi gelen yiyecekler ve doğal çözümler nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Ülkemiz çapında maden suyu ile soda genel olarak karıştırılmaktadır. Bununla beraber birbirlerinin yerine tüketilmektedir. Fakat maden suyu ile sodanın farkları bulunmaktadır. Maden suyunun içeriğinde bulunan mineral, sodaya göre daha fazladır. Peki, hamilelikte maden suyu içmek zararlı mı ve mide bulantısına iyi gelir mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Maden SuyuBilindiği gibi ayaklar vücut yükünü taşıyan en önemli parçalardan biridir. İnsan vücudunda yer alan ayaklarda bazı dönemlerde bazı sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Ayak şişmesi de bu problemlerden biridir. Bacağın bilekten aşağıda bulunan ve yere basmaya yarayan kısmına ayak denmektedir. Bu tanımdan da anlayacağımız gibi ayakta meydana gelen sorunlar bazı etkinlikleri de engelleyebilmektedir. Ayaklarda neden şişme olur, yolculukta, yazın, hamilelikte ve doğumdan sonra ayakların şişme nedenleri nelerdir detayları ile derledik.
#SeohabeerAnne adayı ve bebek için hamilelikte su tüketimi çok önemlidir. Gün içinde belli aralıklara yayarak içilen su, hamilelik döneminde sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazları arasındadır. Çünkü hamilelik döneminde bol su içmek bebek sağlığı için de oldukça büyük bir öneme sahiptir.
#Hamilelikte Su TüketimiHamilelik döneminde bacaklarda kramp, varis, şişme veya kaşıntı gibi rahatsızlıklar genelde tehlikeli olmamalarına rağmen, altlarında yatan nedenleri ortaya çıkarmak için mutlaka bir uzmana başvurmalıdır. Kalp ve Damar Cerrahı Op.Dr. Orçun Ünal, hamilelikte en sık yaşanan bacak şikayetleri hakkında önemli bilgiler verdi.
#HamilelikHamilelik döneminde alınan fazla kilolar ile ilgili açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Arzu Kublay, “Aşırı kilo artışı, bebeğin de yapmış olduğu baskıyı artırarak idrar kaçırma ve daha pek çok ürolojik hastalığa zemin hazırlıyor” dedi.
#HamilelikHamilelik döneminde alınan fazla kilolar ile ilgili açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Arzu Kublay, “Aşırı kilo artışı, bebeğin de yapmış olduğu baskıyı artırarak idrar kaçırma ve daha pek çok ürolojik hastalığa zemin hazırlıyor” dedi.
#Op. Dr. Arzu KublayHamilelik sürecinden sonra bebeğini sağlıkla, mutlulukla kucağına alan annelerin aklına ilk düşen sorular genellikle “Acaba emzirebilecek miyim, sütüm yetecek mi?” olurken; Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Gence Kırtız, “Emzirme döneminde çok yemek değil sağlıklı beslenmek annenin süt üretimini artırır” diye belirtti.
#Bebek‘Yaşlanma Karşıtı’ söylemi her ne kadar kozmetik ve cilt ürünleri ile bağdağmış olsa da, içi dolu dolu bir kollajan hikayesini barındırıyor. Özellikle son 10 yıldır sıkça duyulmaya başlanan kollajenin birçok özelliği ve sağladığı faydalar yüzyıllardır bilinen bir gerçek.
#KollajenYüksek sıcaklıklar ve nem nedeniyle yaz ayları özellikle hamileler için daha zor geçiyor. Bu nedenle hamilelerin yaz aylarında beslenmelerine daha fazla özen göstermesi gerektiğini hatırlatan Op. Dr. Barış Çoban, tüm anne adaylarına sağlıklı bir yaz için beslenme önerilerinde bulunuyor.
#Hamileler Nasıl BeslenmeliHamilelik sırasında her kadında oluşabilen iyi huylu, anne ve bebek için risk oluşturmayan ve çoğu doğum sonrası düzelen hormonal değişikliklere bağlı cilt değişiklik ve semptompları ortaya çıkabileceğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Türkan Gülpınar en sık görülen cilt sorunlarını anlattı.
#Hamilelikte SağlıkMevsim geçişinin yaşandığı bahar aylarında boğaz ağrısından yakınan insan sayısı hayli fazla.Boğaz ağrısı ile tahrişin neden olduğu; yutkunma, yemek yeme ve konuşma güçlüğü yüzünden de yaşam kalitesi oldukça olumsuz etkileniyor. Neyse ki üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle gelişen boğaz ağrısından korunmak çok da zor değil!
#Hamilelikte Boğaz AğrısıŞüphesiz bebeğinizi sağlıklı ve en iyi şekilde dünyaya getirmek için her detaya önem veriyor, aklınıza takılan soruların yanıtlarını bulabilmek için ya uzmana danışıyor ya arkadaş çevrenize soruyor ya da internetin karşısına geçiyorsunuz. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Filiz Candan Topuz, hamilelikte merak edilen 10 soruyu yanıtladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#BebekTürkiye, ülke genelinde sert geçen kış aylarının etkisiyle grip salgınıyla boğuşuyor. Hastaneler ağır gribe yakalanmış her yaştan hastayla dolup taşarken hamileler, çocuklar, ileri yaştakiler ve kronik hastalığı olanlar gribe karşı daha savunmasız durumda bulunuyor.
#GebelikGebelik sürecinde boğaz ağrısı olur mu? Gebelikte yaşanan boğaz ağrısı için ne yapılabilir? Hamilelikte boğaz ağrısını geçirmek için doğal yöntemler nelerdir? Gebelikte boğaz ağrısı kaç günde geçer? Boğaz ağrısında kullanılması gereken doğal yöntemler nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Orhan Özen anlatıyor.
#HamilelikGebelikte gaz sıkışması neden olur? Hamilelikte gaz sıkışması problemi nasıl giderilir? Gebelikte gaz sıkışmasını azaltmanın yolları neledir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Orhan Özen, gebelik sürecinde gaz sancısını, gaz sorununa karşı dikkat edilecek şeyleri, doktora gidilmesi gereken durumları anlattı.
#Gebelik