Konya'da kayıp olarak aranan eşi Bedriye Kılıç'ı (35) boğarak öldürüp uçuruma attığını itiraf eden Tayfur Kılıç'a (35) verilen ceza belli oldu. Kılıç'a indirimsiz ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Bedriye Kılıç'ın babası Oktay Er, "Bu son duruşmaydı, adalet yerini buldu. Ancak kızımızın cesedinin bulunamaması, bir mezarının olmaması bizleri daha derinden üzmektedir. Katilin annesinin ve babasının da ağırlaştırılmış bir ceza alması lazım. Çünkü bu cesedi ortadan kaybetmesinde annesinin, babasının da eli var" dedi.
#KONYAKonya'da kayıp olarak aranan eşi Bedriye Kılıç'ı (35), boğarak öldürüp, uçuruma attığı itirafıyla tutuklanan Tayfur Kılıç (35), davanın ilk duruşmasında, “Polis baskısı ve işkencesiyle suçu kabullendim. Benim tek suçum, Bedriye’nin o gün üzerine kapıyı kapatıp içeriye almamam olmuştur. Ben ailesinden şüpheleniyorum. Bedriye’yi onlar saklıyor belki de. Beraatimi istiyorum’’ dedi. Bedriye Kılıç’ın annesi Sona Er ise “Kızımı nereye gömdülerse söylesinler? Ben gidip çıkarayım oradan çocuğumu” diyerek gözyaşı döktü.
#KonyaKonya'da kayıp olarak aranan eşi Bedriye Kılıç'ı (35), boğarak öldürüp, uçuruma attığı itirafıyla tutuklanan Tayfur Kılıç (35), davanın ilk duruşmasında, “Polis baskısı ve işkencesiyle suçu kabullendim. Benim tek suçum, Bedriye’nin o gün üzerine kapıyı kapatıp içeriye almamam olmuştur. Ben ailesinden şüpheleniyorum. Bedriye’yi onlar saklıyor belki de. Beraatimi istiyorum’’ dedi. Bedriye Kılıç’ın annesi Sona Er ise “Kızımı nereye gömdülerse söylesinler? Ben gidip çıkarayım oradan çocuğumu” diyerek gözyaşı döktü.
#KonyaAvustralya’nın ünlü televizyon simalarından Maeve O’Meara ile düzenlediğimiz Türkiye gastronomi turlarının Gaziantep ayağında misafirlerimizi baklava atölyesine götürürdük. Yıllardır kuru Lübnan ve ballı şerbetli Yunan baklavası yiyen Avustralyalı gurmeler gerçek Gaziantep baklavasına bayıldı. Yabancılar baklavacılığın ahilik kültürünü ve harcanan emeği bu ziyaretlerle öğrenebilir.
#GaziantepKüşleme için koyunun sırtından az miktarda çıkan çok lezzetli bir kısım kullanılıyor. Kıymeti işte buradan geliyor. Meraklıları onu kasabından özel olarak ayırtıyor, tüm kebapçıları gezip en iyisini pişireni arıyor. Jürimize Gaziantep’le özdeşleşmiş bu sevilen lezzeti hakkıyla yapan favori adreslerini sorduk.
#GaziantepIV. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep) bu yıl 15-18 Eylül arasında... Festival öncesi yemek kültürü araştırmacısı ve rehber Filiz Hösükoğlu’yla bir araya geldik. Şiveydiz, çir aşı, ayvalı pilav, yuvarlama, erik tavası gibi ev yemeklerinden tadanı hayran bırakan meşhur sokak lezzetlerine, Gaziantep mutfağının inceliklerini konuştuk...
#KebapAilemle birlikte her kış mutlaka bir termal otele gider, şifalı kaplıca sularıyla yenilenip döneriz. Bu kış yine Afyonkarahisar’a düşürdük yolumuzu. Termal otelde kalıp kentin meşhur lezzetleriyle mest olmaktı amacımız. Bu sefer amacımızın ötesine geçip tarihi yerlerini de keşfettik.
#HürriyetBalkabağı sezonu geldi; hem evlerde hem restoranlarda çeşit çeşit tatlıları yapılmaya başladı. Kireçte bekletilip çıtırlaştırılanı da çok seviliyor, şekerle pişirilip cevizle servis edileni de... Pudingi de cheesecake’i de çok leziz oluyor. Balkabağıyla yapılan tatlıların en iyileri nerede yenir, uzman jürimize sorduk.
#BalkabağıAlışılmadık otların, kiraz gibi meyvelerin yemeklerini yapan Giresun’un mutfağı Meksika mutfağı gibi mısır etrafında şekilleniyor. Yanında bolca acı, fasulye ve pirinç var. Balığın da başrolde olduğu bu kente yolunuz düşerse uğramanız gereken yerel lezzet adreslerini sıraladık.
#GazetehaberleriEl vermek ne demektir? El vermek deyiminin anlamı nedir? El vermek deyimi nerelerde kullanılmaktadır? El vermek deyimi hakkında bilgiler nelerdir? El vermek deyiminin cümle içinde kullanımı nasıldır? El vermek deyiminin anlamı ve cümle içinde kullanımı İle örnekleri sizler için derledik.
#El Vermek Ne Demek?İnsanların yaşamak için yemek yedikleri değil, yemek yiyebilmek için yaşadığı Gaziantep’te elbette tadı damakta bırakacak başka şeyler de var... Çarşı bölgesi, Karagöz’den kalealtına kadar olan bölüm, hanlar, el sanatı dükkanları, baklavacılar bana Halep günlerimi hatırlatan eski taş evlerle süslü sokaklar...
#BursaTürkiye'nin yemek konusunda öncü illerine bu hafta da devam ediyoruz. Türkiye’nin “lezzet başkenti” Gaziantep’in mutfağı UNESCO tarafından tescilli. Binlerce yıl öncesine dayanan geçmişini zengin Anadolu gelenekleri ve mutfağıyla harmanlayarak bir araya getirmiş Gaziantep, şu anda sofralarımızdaki birçok ünlü lezzetin çıkış noktası olan bir gastronomi şehri. Gaziantep’e gittiğinizde nokta atışı yapabileceğiniz en nefis lezzetlerin ve en ünlü mekanların listesini aşağıda sizler için derledim.
#GaziantepÇanakkale'nin farklı ilçelerinde bakım ve onarım çalışmalarıyla elektrik kesintisi yaşanıyor. UEDAŞ'ın haftalık raporunu göre, önümüzdeki dört gün boyunca elektrik kesintileri devam edecek. Bölgede ikamet eden vatandaşlar, kesintilerin biteceği tarihi internet üzerinden araştırıyor. Peki, elektrikler ne zaman gelecek?
#Çanakkale'de Elektrik KesintisiLahmacun, fıstık, katmer… Küşleme, baklava, beyran… Biliyoruz ki dünya bir ev olsa, mutfağı Gaziantep olurdu. Ama umarım Gaziantep’in maharetlerini bu kadarla sınırlı sanmadınız. Çünkü yalnızca Gaziantep’te üretilen, kentin en az mutfağı kadar kıymetli bir değeri daha var: Kutnu kumaşı. Bir de ömrünü bu kumaşın tanıtımına adayan Kasım Usta’sı.
#GaziantepHafta sonu gezilerine bayılıyorum. Giderken hep bir heyecan, dönerken hep bir motivasyon. Bu hafta sonu ise rotamızı Güneydoğu'ya, Gaziantep'e çevirdik. Bu sefer her şey yemek üzerine kurulu. Müze gezer gibi yemek yerlerini geziyoruz. Her şeyin tabii ki bir bedeli var, dönerken artı 2 kiloyla dönüyorum.
#Gaziantep Mutfağı