Günümüzde ev yapımı nar ekşisi bulmak da en az yapmak kadar zor olmaya başladı. Salatadan, yemeklere gün içerisinde çokça kullandığımız nar ekşisini ev yapımı sanıp alıyoruz ama marketlerden alınanlardan daha sakıncalı olabileceğini biliyor muydunuz? Peki, hakiki nar ekşisi nasıl anlaşılır? İşte Evinizdeki nar ekşisinin gerçek olup olmadığını anlayacağız küçük bir test...
#Nar EkşisiTaşta dövülen, kimi bölgede kişnişle, kimi bölgede acı biberle farklılaşan geleneksel çiğköftemiz, son yıllarda yenilikçi tekniklerle pazarlanıyor. Lavaşa ve dürüme sarılanı, kilo hesabıyla satan ekonomik, hızlı zincirleri, vegan-vejetaryenlere hitap eden etsiziyle başlayan yolculuk, Uzakdoğu mutfağına göz kırpan çiğköfte suşilerle sürüyor. Gelin, hem bize özgü orijinal özelliklerine hem de yaşadığı yeniliklere bakalım.
#ÇiğköfteKebabı... Yanındaki naneli, tereli, soğanlı tablacı salatası... Tırnak pidesi... Türkiye’de çeşit çeşit kebap yapılıyor ama Adana kebanının yeri başka! Bu özel yemeği, Adana kebabı dendiğinde akla gelen ilk isimlerden ‘Ustalıkla Pişer Hayat’ kitabının yazarı Bedri Usta’yla konuştuk.
#KebapSevgili Hürriyet Lezizz okurları, sizlere bu hafta yılbaşı sofralarınıza renk katacak ve herkesin severek yiyeceğini düşündüğüm közlenmiş biberli cevizli meze tarifi vereceğim. Lezzetli ve besleyici olmasının yanı sıra kolay yapımı ile de sizleri çok uğraştırmayacak bu tarife sofralarınızda sık sık yer vereceğinizi şimdiden hisseder gibiyim... :)
#Meze TarifleriBirçoğumuz yeni bir yıla girerken kendimizle ilgili kararlar alırız. Tam da ‘yeni bir ben’in arifesindeyken daha sağlıklı bir yaşam için doktorlara kulak vermeye ne dersiniz? Vücuda neyin yararlı, neyin zararlı olduğunu meslekleri gereği iyi bilen doktorlara beden ve ruh sağlıkları için ‘kullanmam, yapmam, yemem ve sürmem’ dediklerini sorduk. Ayrıca bağışıklıklarını güçlendirmek için hangi takviyeleri, ne kadar sıklıkla aldıklarını da anlattılar.
#Hazan Aköz Işıkİstanbul yeni sezon için hareketlenmeye başladı. Ben de bu hafta şehre dönen ya da mekân keşfine çıkmak isteyenler için iki yeni restoranı ve geç tanıyıp çok sevdiğim dört yıllık bir adresi anlatmak istedim. Yeniköy’deki Eski Âdet’in şehriye pilavları, şef İsmet Saz’ın İtalyan restoranı Stefano’nun makarnaları ve Arnavutköy’deki Dedee’nin hakiki ocakbaşı usulü mezeleri bence kaçmaz.
#BalBulgurun mutfağımızdaki en lezzetli hallerinden çiğköftenin değişik baharat çeşitleriyle farklılaşan onlarca türü var. Kimi etsiz Adıyaman usulünü seviyor, kimi artık sadece yöresinde ve bazı iyi kebap restoranlarında bulunabilen, isotuyla yıldızlaşan etli Şanlıurfa usulünü. İsteyene marulla, isteyene lavaşla, tadına doyum olmayan çiğköftenin en iyilerini yiyebileceğimiz adresleri jürimiz seçip paylaştı.
#Çiğköfte