Evinde 10 günden fazla gündelikçi çalıştıranlar ‘kolay işverenlik’ uygulamasına geçtiklerinde yılda 268 lira damga vergisinden kurtuluyor. Eski sisteme devam edenler, her ay internetten prim ve hizmet belgesi vermek zorunda kaldıkları gibi, belgeyi geciktirirlerse 255 lira da cezası var.
#İşçiCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, muhalefeti eleştirerek "“Birinci turda LGBT’ci, ikinci turda muhafazakar. Birinci turda FETÖ’cü, ikinci turda devletçi. Birinci turda mandacı, ikinci turda vatansever. Birinci turda Kandil'ci, ikinci turda milliyetçi. Bunlarınki mevsimlik milliyetçilik." dedi.
#Fuat OktayCemil Çiçek’in 1984’te Yozgat Belediye Başkanı olarak başlayan 35 yıllık siyaset yolculuğu milletvekilliği, Adalet Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, TBMM Başkanlığı’ndan sonra Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğiyle devam ediyor. Ankara’daki ofisinde eski fotoğraflarını karıştırırken hayatını, “Benimki bir Cumhuriyet hikâyesi” diye özetliyor: “Yedi çocuklu çiftçi bir ailenin çocuğu olarak Yozgat’ın küçük bir köyünden çıkıp bugünlere geldim…”
#GazetehaberleriANKARA Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’in, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’yla yaptığı görüşmeden edindiği bilgiler doğrultusunda kıdem tazminatının yarıya düşmesi anlamına gelecek şekilde aylık kıdem tazminatı prim oranının yüzde 3.8’e düşürüleceğini ve bireysel hesaplar açılacağını söylemesi, konuyla ilgili tartışmaları alevlendirdi.
#SendikaAyda 10 günden fazla çalıştırılan gündelikçiler için sigorta zorunluluğu uygulaması 1 Nisan 2015’ten itibaren yürürlüğe girecek. 10 günden çok çalışan gündelikçiyi bildirip sigorta yaptırmayanlar 1.201 lira para cezası verecekler. Ayda 10 günden az çalışan gündelikçiler ise 5510'a atılacak SMS ile sigortalanacaklar.
#SigortaANTALYA’da çalıştığı evin camlarını silerken 3’üncü kattan düşerek ağır yaralanan 50 yaşındaki Minire İnal’ın, ’Gündelikçi değil, işçi’ olduğu kanıtlamak için iş mahkemesinde hizmet tespit davası açtı. İmece Ev İşçileri Sendikası, tüm ev işçileri adına davaya müdahil olmak için dilekçe verecek.
Türk Ceza Kanunu’nun çıkarılma sürecinde bir araya gelen kadın kurum ve kuruluşları, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarısının kadınlar lehine düzenlenmesi için “Kadınlar İçin Sosyal Haklar Platformu” oluşturarak görüşlerini bir bildiri ile kamuoyuna duyurdu.