On bir ayın sultanı Ramazan’ı tüm uhrevi duygularla yaşamaya devam ederken, bu güzel ayı bir güllaç reçetesi vermeden uğurlamak istemedim sevgili lezzetsever dostlar.Zira tartışmasız geçmişte de günümüzde de Ramazan’larınolmaz olmaz lezzetidir güllaç. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan güllacın, lezzetinden ziyade bir de tarihi olmalı değil mi? Reçeteyi vermeden önce size kısaca güllacın günümüze yolculuğunu aktarmak istiyorum.
#GüllaçBir Ramazan ayıyla daha buluşmanın sevincini yaşıyoruz, fakat bu yıl başka. Bu yıl buruk sevinçle yaşıyoruz Ramazan’ı. Bereketiyle birlikte gelen bu ay, yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle biraz kederli geçse de Ramazan ayının sahip olduğu paylaşma ve dayanışmanın, millet olarak daha fazla kenetlenmemize vesile olacağına inanıyorum.
#GüllaçBu haftanın şahane tarifi, hafif ama bir o kadar da doyurucu bir yemek olan çağla aşı olsun istedim. Gaziantep mutfağında önemli bir yere sahip olan çağla aşı aynı zamanda ilkbaharın habercisi olma özelliği taşıyor. Çünkü pazar tezgahlarında çağlalar yerini almaya başladıysa bahar resmen gelmiş demektir. Fakat bilmelisiniz ki kayısı ya da şekerparenin olgunlaşmamış hali olan badem çağlasının tezgahlarda boy göstermesiyle gözden kaybolması bir olur. Bu nedenle yalnızca bir ay kadar kısacık bir süre bulunabilen çağlayı tüketebilmeniz için elinizi çabuk tutmanız gerekir.
#Çağla AşıArda'nın Ramazan Mutfağı programının 15 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de muhallebili güllaç oldu. Ünlü şef Arda Türkmen, güllaç için gerekli malzemeleri, tarifi ve püf noktalarını verdi. Peki, muhallebili güllaç nasıl yapılır?
#Muhallebili GüllaçRamazan sofralarının pide ile birlikte vazgeçilmezlerinden olan güllacın nasıl yapıldığı iftara saatler kala merak konusu oldu. Hem hafif hem de lezzetli olması sebebiyle tercih edilen güllaç, iftar sonrası tatlı öğünü için oldukça iyi bir tercih. Peki, Güllaç nasıl yapılır? Güllacın malzemeleri neler?
#Güllaç Tarifi