Güllaç nasıl yapılır? Ramazan'a özel güllaç tarifi ve malzemeleri

Güncelleme Tarihi:

Güllaç nasıl yapılır Ramazana özel güllaç tarifi ve malzemeleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 16:21

Ramazan sofralarının pide ile birlikte vazgeçilmezlerinden olan güllacın nasıl yapıldığı iftara saatler kala merak konusu oldu. Hem hafif hem de lezzetli olması sebebiyle tercih edilen güllaç, iftar sonrası tatlı öğünü için oldukça iyi bir tercih. Peki, Güllaç nasıl yapılır? Güllacın malzemeleri neler?

Haberin Devamı

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelmesiyle birlikte mutfaklarda da tatlı bir telaş başladı. Bir yandan iftar için yemekleri yetiştirmeye çalışan vatandaşlar bir yandan da iftar sonrası için mideleri fazla zorlamayacak ama lezzetli tatlı tariflerini araştırıyor. Güllaçta tam öyle bir tarif hem lezzetli hem de hafif. İşte, Ramazan ayı ile özdeşlemiş nefis lezzet güllaç tarifi ve malzemeleri…

GÜLLAÇ NASIL YAPILIR?

Ramazan'ın gelmesiyle birlikte güllaç yapımı merak edilmeye başlandı. Bu lezzeti evlerinde yapmak isteyen vatandaşlar, pratik güllaç tarifini sorguluyor. Peki, güllaç nasıl yapılır? Güllacın malzemeleri neler?

MALZEMELER

2-10 adet güllaç yaprağı - 2 kilo süt - 1 kilo güllaç - 5000 gram toz şeker - 2-3 yemek kaşığı gülsuyu - 250 gram ince çekilmiş fındık - 100 gram hindistancevizi - 100 gram pudra şekeri - 100 gram çekilmiş fıstık içi

Haberin Devamı

YAPILIŞI

Güllaç yaparken ilk olarak, iki kilo sütü derin bir tencerede kaynatın. Süt kaynadıktan sonra bir köşede 15 dakika dinlenmeye bırakın. Bu aşamada sütün içine gülsuyunu ve şekeri ilave edin. Daha sonra marketten hazır olarak aldığınız güllaç yapraklarını bir kabın içine koyun, sütle ıslatın ve birkaç dakika bekletin.

Islanmış güllaç yapraklarını başka bir tepsiye dizerek üzerine bir miktar süt dökün, dört beş yaprak yufka dizdikten sonra yaprakların üzerine karıştırdığınız fındık, hindistancevizi ve pudra şekerini serpin ve üstünü güllaç yapraklarıyla kapatın.  Kalan sütü, yaprakların üstüne dökün ve iyice çekene kadar bekletin. Güllacın üstünden süt çekildikten sonra damak zevkinize göre hindistancevizi, antepfıstığı, çekilmiş fındık ve kiraz şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

BAKMADAN GEÇME!