ATAGÖZ Göz Hastalıkları Dal Merkezi’nin kurucu ortaklarından Op. Dr. Mehmet Helvacıoğlu, göz tedavisi ve cerrahisinde teknolojinin de tecrübe kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Göz tedavisinde son teknolojik sistemlerin hata payını ortadan kaldırdığını belirten göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Helvacıoğlu, görme sağlığında günümüzde en güvenilir cerrahi yöntemlerden birinin i-lasik olduğunu bildirdi. Hastaların bugüne kadar süregelen gözde lazer tedavisine yönelik kuşkularının, lazerde son teknoloji olan i-lasik yöntemiyle son bulduğunu kaydeden Helvacıoğlu, “Bizim de dünyayla eş zamanda uyguladığımız i-lasik tedavisi, intralase bıçaksız lazer ve kişiye özel tedavi ‘wavefront’un kombinasyonudur” dedi.
#İzmirLazer ışığı görünebilir ışık spektrumunda veya bu spekturuma çok yakındır. Tek bir dalga boyundadır, tüm enerji birlikte ve tek bir yönde çalışır. Bu tek bir noktaya odaklanabileceği ve cerrahide kullanılabileceği anlamına gelir. Lazer ışık kaynaklı ısı veya pek çok küçük enerji dalgası ile çalışır. Lazer ışığı çok kesin olarak kontrol edilebildiği için güvenli ve güvenilirdir.
#Gözde LazerSabah uyandığınızda çevrenizi görebilmek için yatağınızın yanına koyduğunuz gözlüğünüzü aranmaktan sıkıldınız, insanlarla öpüştüğünüzde ya da kışın dışarıdan sıcak bir mekana girdiğinizde buğulanan ve kirlenen gözlük camlarından bıktınız... İşte gözlüklerinizden kurtulmanın yolu lazer cerrahisiyle ilgili bilmek istedikleriniz.
Atagöz Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Ortağı Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Helvacıoğlu, daha önceki dönemlerde katarakt ameliyatı olmuş, teknolojik veya maddi yetersizlikler nedeniyle gözüne eski sistem düz mercek takılan ve yeni teknolojiden mahrum kalan hastaların artık bu mağduriyetlerinin giderilebileceğini açıkladı. Yapılacak lazer destekli ameliyatlarla yeni sistem akıllı merceğe ve yeni teknoloji sayesinde tüm mesafelerde gözlüksüz mükemmel bir görüşe sahip olabileceklerini belirten Helvacıoğlu. son gelişmeler hakkında bilgiler verdi.
#1Presbiyopi yakını görme yeteneğinin yaşa bağlı olarak kaybolmasıdır. 40 yaş sonrasında daha önce hiç göz problemi yaşamayanlarda bile ortaya çıkar. Presbiyopi gelişmeye başladıktan sonra kişi okuduğu kitabı, dergiyi, saatini veya bir restoran menüsünü 35-40 santim daha uzakta tutma ihtiyacı duyar.Bulanık görmenin yanında okurken baş ağrısı, göz ağrısı, yorgunluk ve uyku hali olur.
#Op. Dr. Sinan GökerBazı oyuncaklar eğlenceli olmakla birlikte, her yıl binlerce göz yaralanmasına neden oluyor… Çocukluk kazalarının çoğunun evde, çoğunun da oyuncaklarla meydana geldiğini unutmayın. Bu nedenle, oyuncakların hem genel sağlık hem de göz açısından güvenli olduğundan emin olmanız gerekir.
#Göz SağlığıBebekler bazen doğumla birlikte bazen de doğum sonrasında göz sorunları ile karşı karşıya kalabilir. Gözlerde ortaya çıkan bazı belirtiler, ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Fotoğraflarda bir gözün beyaz ışık saçması, hatta şaşılık bile bu belirtilerden biri… Peki bebeklerin gözlerinde fark edilen hangi değişiklikler hangi hastalığa işaret ediyor? Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Elvan Yalçın ile konuştuk.
#Bebek Sağlığıİlkbaharın sonuna geldiğimiz şu günlerde, yaz güneşi kendini göstermeye başladı. Ne var ki ister sahilde gezerken olsun ister parkta yürüyüş yaparken, çoğu insanın dikkate almadığı bir risk var: Tıptaki adı fotokeratit olan güneşten yanmış gözler! ABD’de yaşayan 47 yaşındaki Dana Galiano bu tehlike yüzünden ailesiyle gittiği tatilde adeta kâbusu yaşadı. Peki fotokeratit nasıl meydana geliyor ve nelere yol açıyor? Güneş gözlüğü takmak çözüm oluyor mu? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkBir anda başlayan ve görme yetisini yok eden hastalık, Tiggi Trethowan’ın hayatını altüst etti. Hastalığın ilk şokunu atlattıktan sonra, gözlerini kaybedeceği gerçeğini kabullenen Trethowan, kendisine görsel bir hafıza bankası oluşturmak için cesur bir yolculuğa çıktı. İşte Trethowan'ın kendi ağzından yaşadıkları ve dünyayı keşfetme yolculuğunun tüm detayları…
#GlokomSiğiller en sık görülen cilt hastalıkları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Her yaşta ortaya çıkabilmekle birlikte siğiller daha çok çocuklar ve gençlerde görülüyor. En önemlisi de bazı siğiller başka hastalıkların da habercisi olabiliyor. Peki siğiller neden oluşuyor? Nasıl bulaşıyor? Hangi sorunları beraberinde getiriyor? Halk arasında yaygın olan inanışların doğruluk payı ne kadar? Uzmanlarımızın desteğiyle mercek altına aldık...
#SağlıkTarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü ‘kabuğu çıkarılmamış pirinç’ olarak adlandırılan çeltikte verim artırma çalışmaları ile üretim, 1 milyon tona ulaştı. Türkiye’de 2002 yılında 60 bin hektar alanda 360 bin ton çeltik üretimi yapılırken, 2021’de bu rakam 129 bin 490 hektar alanda 1 milyon tona (pirinç karşılığı 600 bin ton) yükseldi.
#Tarım Ve Orman BakanlığıGözyaşı kanal tıkanıklığı hem yeni doğan bebeklerde, hem de yetişkin ve yaşlılarda izlenebilir. Bebeklerde 1 yaşa dek uygulanan masajla tıkanıklık çoğu kez kendiliğinden açılır; açılmaması halinde ise “sondalama (probing)” denen işlem yapılır. Yetişkinlerde ise tek tedavi ameliyattır.
#GözyaşıGöz kapaklarının açılıp kapanmasına göz kırpması denir. Göz kırpmasının iki farklı amacı vardır. Bunlardan birincisi kırpma sırasında göz küresi gözyaşıyla nemlenir ve bu sayede gözün kuruması da engellenmiş olur. İkincisi ise, gözü gelebilecek tahriş edici ve yabancı cisim maddelerden korur. Çocuklarda sık göz kırpma nedenleri nelerdir ve nasıl tedavi edilir sizler için derledik.
#Çocuk