Göz kaşıntısı, son dönemlerde hava kirliliğinin artmasıyla birlikte daha fazla ortaya çıkan, önlenebilen rahatsızlıklardan birisidir. Göz kaşıntısını durdurmak için yapılacak ilk şey göz doktoruna giderek durumu anlatmaktır. Göz kaşıntısına ne iyi gelir, neden olur ve nasıl geçer gibi soruların yanıtını detaylı yazımızda bulabilirsiniz.
#Göz Kaşıntısı Neden OlurSonbaharın gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları hissedilir derecede düştü. Kaşıntı, hapşırma ve nefes darlığı gibi bazı alerji belirtilerinde de artışlar yaşanıyor. Alerjilerin bu denli artmasındaki en önemli etken ise mikroskop altında görülebilen 250-350 mikrometre büyüklüğündeki toz akarları… Peki bu canlılardan korunmak için hangi önlemleri almak gerekiyor?
#Sonbahar AlerjisiGöz çeşitli nedenlere bağlı olarak kanlanabilir. Gözleri kanlanan kişiler doktora gitmeden önce neden gözlerinin kanlandığına dair bir araştırma yapmaktadırlar. Göz neden kanlanır sorusuna verilebilecek pek çok cevap bulunmaktadır. Göz kanlanmasının nedenleri ve göz kanlanmasına nelerin iyi geldiği sürekli olarak araştırılmaktadır. Peki, göz neden kanlanır? Göz kanlanması nasıl geçer? Göz kanlanmasına ne iyi gelmektedir? Göz kanlanmasının ve kaşıntısının nedenleri nelerdir? İşte göz kanlanmasına dair tüm detaylar.
Kestane alerjisi en basit tanımıyla kestane yedikten sonra vücudun bu yemeye bağlı olarak ortaya çıkardığı reaksiyona verilen addır. Bu alerji, kestane içerisinde bulunan lipid transfer proteine bağlıdır. Çoğunlukla hafif derecede deri belirtileri ile kendini gösterir. Türkiye'de ciddi derecede kestane alerjisi belirtileri görülmemektedir. Bunun nedeni ise kestanenin çiğ olarak değil közlenerek ya da haşlanarak tüketilmesi ile açıklanmıştır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kestane AlerjisiGözlerimizi ovalamanın ciddi göz problemlerine, hatta görme kaybına yol açabileceğini biliyor muydunuz? “Gözlerimi ovalamak ne kadar zararlı olabilir ki…” demeyin! Gözlerimizi ovalamanın estetik, hijyen, güvenlik ve görme açısından zararlarını Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar anlattı.
#GözHavaların ısınmasıyla polen alerjisi olanların ve kronik astım hastalarının bazı belirtiler nedeniyle ‘koronavirüse mi yakalandım?’ endişesi taşıdığını söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aydanur Mihmanlı, “Polen alerjisinde, burun tıkanıklığı, burun akıntısı, hapşırık gibi belirtiler var ama yüksek ateş olmaz” dedi.
#Uzman Dr. Aydanur Mihmanlı“Doğanın yeniden canlandığı, insanların neşe ve sevinçlerinin arttığı bahar ayları, mevsimsel alerjik rinit hastaları için kabusun geri dönmesi gibidir. Bunun nedeni havada yayılan; ağaç, çiçek ve çimenlerin oluşturdukları çiçek tozları yani polenlerdir. Soluduğumuz havaya karışabilen küçük moleküllü polenler 300 kilometre kadar uzağa bile ulaşabilir.Yani Edirne’deki bir bitki poleni, İstanbul’daki alerjik çocuğu etkileyebilmektedir” diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Bostancıoğlu açıkladı.
#Bahar AlerjisiÇay, alternatif tıpta pek çok hastalığın tedavisinde yüzyıllardır kullanılmakta. Yapılan çalışmalar da bu kullanımın boşuna olmadığını, çayın kalp hastalığı, alzheimer ve birçok kanser türünden korunmada yararlı olabileceğini gösteriyor. Ancak tek bir çay türüne takılıp kalmaktansa ihtiyaca göre seçim yapılmalı.
#ÇayÇay, alternatif tıpta pek çok hastalığın tedavisinde yüzyıllardır kullanılmakta. Yapılan çalışmalar da bu kullanımın boşuna olmadığını, çayın kalp hastalığı, alzheimer ve birçok kanser türünden korunmada yararlı olabileceğini gösteriyor. Ancak tek bir çay türüne takılıp kalmaktansa ihtiyaca göre seçim yapılmalı.
Bahar aylarının gelmesi ile birlikte sıcak havayı fırsat bilenler, park, bahçe ve piknik alanlarının yolunu tutuyor. Ancak, bizi yanıltan bu günler astım hastaları için kötü günlerin başlangıcı oluyor. Özellikle çocuklarda bahar aylarında görülen nezle ve grip, çocukların yaşam kalitesini düşürürken, anne ve babaları da zor durumda bırakıyor.