Göz Neden Kanlanır Ve Nasıl Geçer? Göz Kanlanmasına Ne İyi Gelir Ve Göz Kanlanmasının Nedenleri

Güncelleme Tarihi:

Göz Neden Kanlanır Ve Nasıl Geçer Göz Kanlanmasına Ne İyi Gelir Ve Göz Kanlanmasının Nedenleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2021 12:59

Göz çeşitli nedenlere bağlı olarak kanlanabilir. Gözleri kanlanan kişiler doktora gitmeden önce neden gözlerinin kanlandığına dair bir araştırma yapmaktadırlar. Göz neden kanlanır sorusuna verilebilecek pek çok cevap bulunmaktadır. Göz kanlanmasının nedenleri ve göz kanlanmasına nelerin iyi geldiği sürekli olarak araştırılmaktadır. Peki, göz neden kanlanır? Göz kanlanması nasıl geçer? Göz kanlanmasına ne iyi gelmektedir? Göz kanlanmasının ve kaşıntısının nedenleri nelerdir? İşte göz kanlanmasına dair tüm detaylar.

Haberin Devamı

Gözün beyaz kısmının aşırı şekilde kanlanmasına denilmektedir. Göz kanlanması çeşitli çevresel faktörlere bağlı olarak gelişmektedir. 

Göz Neden Kanlanır? 

1) Uykusuz Kalmak

 Göz kanlanmasının en büyük nedenleri arasında uykusuzluk gelmektedir. Uykusuzluğa bağlı olarak gözlerde şişlik ve gözlerde kanlanma gözlenmektedir. Bu durum çok doğal bir durum olarak kabul edilmektedir. Özellikle gelişim çağında olan çocuklar daha fazla uyumaya ihtiyacı vardır. Bundan dolayı çocuklarda uykusuzluk problemleri göz kanlanması ile birlikte ortaya çıkmaktadır. 

 2) Alkol ve Sigara

 Alkol ve sigara kullanımı hatta uyuşturucu bağımlılığı da göz kanlanmasına neden olmaktadır. Bu tarz zararlı alışkanlıklar göz kanlanmasına neden olduğu gibi aynı zamanda göz kaşıntısına da neden olmaktadırlar. Sadece göz sağlığını değil aynı zamanda alkol ve sigara kullanımı kalp damar sağlığını da doğrudan etkilemektedir. Alkol ve sigara alışkanlıklarını azaltmak ve minimuma indirmek göz kanlanmasını da geçirmektedir 

Haberin Devamı

 3) Aşırı Derecede Güneşe Maruz Kalmak

 Aşırı bir şekilde güneş ışığına maruz kalmak ve uzun süre güneş ışığına bakmak göz kanlanmasına neden olmaktadır. Özellikle bu durum yaz aylarında daha fazla ortaya çıkmaktadır. Göz sağlığının korunması açısından aşırı şekilde güneş ışığına maruz kalmamak çok önemlidir.

 Nasıl Geçer?

 Göz kanlanmasının geçmesi için öncelikle göz kanlanmasına neden olan faktörlerin belirlenmiş olması gerekmektedir. Eğer uykusuzluğa bağlı olarak bir göz kanlanması söz konusu ise kişi istirahat etmeli ve istirahat ettikten sonra göz kanlanmasının büyük bir bölümü geçecektir. Göz kanlanması diğer faktörlere bağlı olarak ortaya çıktıysa doktor tarafından yapılan muayene ile bu durum tespit edilir ve bir takım göz damla ilaçları verilmektedir. Bu şekilde göz kanlanmasının önüne geçilmiş olur. Bu göz damlaları aynı zamanda göz kaşıntısının da önüne geçmektedir. 

 Göz Kanlanmasına Ne İyi Gelir ve Göz Kanlanmasının Nedenleri 

 1) Rezene Tohumu

 Rezene tohumu göz kanlanmasına en iyi gelen doğal tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Bir çay kaşığı rezene tohumu ile birlikte sıvı haline gelinceye kadar kaynatmanız gerekmektedir. Daha sonra bir pamuk yardımı ile birlikte rezene tohumunu gözlerinizin içine sürebilirsiniz. Rezene tohumunun etkisi ile birlikte hem göz kızarıklığı hem de göz kaşıntısı geçecektir. 

 2) Soğuk Süt

Haberin Devamı

 Sütün de göz kızarıklığına iyi geldiğini biliyor muydunuz? Bir bardak suyu 1 saat boyunca buzdolabında beklettikten sonra pamuk yardımı ile birlikte soğuk süte bandırarak gözünüze sürebilirsiniz. Soğuk sütü hem gözünüzün içine hem de göz kapaklarına sürebilirsiniz. Bu şekilde göz kanlanması önemli ölçüde geçecektir. 

 3) Salatalık

 Gözlere en iyi gelen şeylerden bir tanesi olan salatalık aynı zamanda cilt sağlığına da iyi gelmektedir. Salatalığı dilimledikten sonra göz kapaklarınızın üstünde bekletebilirsiniz. Göz kapaklarınızda bu şekilde günde 15 dakika olmak üzere iki kere bekleterek göz kanlanmasının önüne geçebilirsiniz. 

 4) Poşet Çay

 Göz sağlığına en iyi gelen şeylerden bir tanesi olan poşet çay mutlaka tercih edilmelidir. Göz kanlanmasını önemli ölçüde geçiren poşet çay göz kapaklarında bekletilmesi gerekmektedir. Poşet çay cilt gözeneklerini açar ve göz sağlığına doğrudan olumlu etki eder. Göz kızarıklığı bu şekilde doğal yollardan tedavi edilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!