Görme Bozuklukları haberleri sayfasında Görme Bozuklukları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 976 Görme Bozuklukları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Baş ağrısı en sık görülen ağrı nedenidir. Hemen herkes baş ağrısı tecrübesi yaşar. Herhangi bir yılda çoğu insan en az bir kez baş ağrısı çeker. Ancak bazı ağrı sinyalleri var ki bu durumda beklemeden acil tıbbi yardım alınmalıdır. Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Bıkmaz, konu ile ilgili bilgiler verdi.
#Baş AğrısıB12 vitamini, vücudunuzun kırmızı kan hücreleri üretmesi ve sağlıklı bir sinir sistemi için gereken önemli bir besin maddesidir. B12 eksikliği; yaşlılar, veganlar, sık sık antiasit kullananlarla kilo verme ameliyatı geçirenlerde yaygındır. Aşağıdaki belirtiler sizde de varsa mutlaka doktorunuza başvurun.
#Solgun BenizDeri, göz ve saçta ‘melanin’ pigmentinin eksikliğinden dolayı sarı saçlı, beyaz tenli, renkli ancak ileri derecede bozuk gözleriyle toplumda dikkat çeken albinizmli kişilerden biri Ayşenur Sena Tarakçı. ‘Pigmentsiz İnsan’ ismiyle sosyal medyada ürettiği içeriklerle ayrımcılığa karşı mücadele eden Tarakçı aynı zamanda bir ‘fark yaratan’.
#AlbinizmAdana'da yaşayan Tuğba Dalokay, şiddetli baş ağrısı ve görme bozukluğu şikayetiyle gittiği hastanede beyninde tümör olduğu teşhisi konuldu. Zorlu bir ameliyat geçiren Tuğba Dalokay, tekrardan sağlığına kavuştu. Prof. Dr. Orhan Şen, ' Görme kaybı, koku alamama ve şiddetli baş ağrısı vardı. Kendisine ameliyatla ilgili riskleri anlattım. Bardağın boş olanı değil, dolu tarafını gösterdim. Çünkü hastanın bundan başka şansı yoktu.' dedi.
#AdanaAdana'da yaşayan Tuğba Dalokay, şiddetli baş ağrısı ve görme bozukluğu şikayetiyle gittiği hastanede beyninde tümör olduğu teşhisi konuldu. Zorlu bir ameliyat geçiren Tuğba Dalokay, tekrardan sağlığına kavuştu. Prof. Dr. Orhan Şen, ' Görme kaybı, koku alamama ve şiddetli baş ağrısı vardı. Kendisine ameliyatla ilgili riskleri anlattım. Bardağın boş olanı değil, dolu tarafını gösterdim. Çünkü hastanın bundan başka şansı yoktu.' dedi.
#AdanaKulakta uğultu, baş ağısı, denge kaybı ya da görme bozuklukları… Tüm bunlar basit bir nedenden kaynaklanabileceği gibi ciddi bir hastalığın da habercisi olabilir. Bazılarımız bu belirtilerden birini yaşadığında, ‘Basit bir şeydir geçer nasıl olsa’ diye önemsemez, bazıları da rahatsızlığını hemen en kötü hastalığa yorar, ‘Beynimde tümör mü var acaba?’ diye soluğu hastanede alır. Tıpkı 60 yaşındaki Karen Griffiths gibi…
#Beyin TümörüSevgili Hürriyet okurları... Gebelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemidir. Ancak bu dönemde “tansiyon yüksekliği” görülmesi, karşılaşılabilecek sağlık sorunlarından biridir. Gebelik döneminin en hassas konularının başına gelen “tansiyon yüksekliği” ile ilgili tüm merak edilenleri, meslektaşım da olan İstanbul-Bahçelievler Medicana Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. İsmail Alay’a sordum. Ve işte 8 soruda “gebelikte tansiyon yüksekliği...”
#Şenol KalyoncuBeyin tümörleri günlük hayatımızda bazı değişikliklere neden olarak kendilerini belli eder. Ancak bazen beyin tümörünün işaretleri baş ağrısı, kulak uğultusu, denge kaybı, görme bozukluğu gibi başka nedenlerle yaşanan şikayetlerle aynı olabilir. Öte yandan bu belirtilerden birini ya da birkaçını yaşamak da beyin tümörünün varlığı hakkında net bir bilgi vermez. Peki hangi işaretleri dikkate almalıyız? Beyin tümörünün gözden kaçan belirtileri neler? Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Arif Özbek ile konuştuk.
#SağlıkDikkat eksikliği, kural benimsememe, akran zorbalığı gibi sonuçlar doğuran ekran bağımlılığının boyutlarını öğretmenlerden dinledik. “En ufak zorluk görünce pes ediyor” diyenler de var, makas kullanamayan, bağcığını bağlayamayan çocuklarla karşılaştıklarını anlatan da... Bazılarıysa ekran alışkanlığının ve saldırganlığın ebeveynlerden kaynaklandığı görüşünde.
#ÇocukMakyaj malzemesi satan alırken birçoğumuz tester ürünleri deniyoruz fakat pek çok kişinin kullandığı bu ürünler sağlığımızı tehlikeye atıyor. Binlerce kişi tarafından kullanılan bu ürünler bakterilere ve enfeksiyonlara davetiye çıkarıyor. tester üründen ciddi bir bakteri kapan ve geçici görme kaybı yaşayan Filiz Köse Wentz, yaşadıklarını Hurriyet.com.tr’ye anlattı. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nesrin Tutaş Günaydın da benzer risklerden kaçınmak için yapılması gerekenleri sıraladı.
#TesterKanama durumlarında, kanın durması için pıhtılaşma sağlayan trombositler vardır. Bu trombositlerin diğer ismi platelettir. PLT değerleri kan testleri yapılarak öğrenilebilir. PLT nedir, PLT trombosit değeri kaç olmalı, düşüklüğü ve yüksekliğinin nedenleri ile belirtileri neler sorularının yanıtlarını sizin için derledik.
#PLT NedirMakyaj malzemesi satan mağazalarda yer alan 'tester' ürünleri denemek çok yaygın bir davranış. Ancak pek çok kişinin kullandığı bu ürünler insan sağlığını tehdit ediyor. Rujdan rimele fondötenden fara kadar pek çok deneme ürünü, binlerce kişi tarafından kullanılıyor ve sonrasında temizliği yapılmıyor. Bu da bakterilere ve enfeksiyonlara davetiye çıkarıyor. Deneme ürünü kullanımı sonrası çok ciddi bir bakteri kapan ve geçici görme kaybı yaşayan Filiz Köse Wentz, yaşadıklarını Hurriyet.com.tr’ye anlattı. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nesrin Tutaş Günaydın da benzer risklerden kaçınmak için yapılması gerekenleri sıraladı.
#SağlıkKORNEA naklinde artık tek kadavradan alınan bir çift kornea ile 4 kişinin hayatı aydınlanabiliyor. Son 10 yıldır yaygınlaşmaya başlayan bu yöntem sayesinde kadavra bağışının çok az olduğu ülkemizde, kornea bekleyen daha çok hastaya şifa şansı doğduğunu anlatan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Göz Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Yıldırım, “lameller kornea cerrahisi" sayesinde, kadavradan alınan korneayı mikron düzeyinde iki katmana ayırdıklarını ve nakil bekleyen hastalarda, korneanın ön ve arka bölgesindeki hastalıklara göre iki farklı bölgeye ayrı ayrı nakledildiklerini söyledi. Doç. Dr. Yıldırım, böylece tek bir kadavra bağışı ile uygun olan hastalar seçildiği taktirde, 4 kişinin görme yetisine kavuşabildiğini kaydetti.
#İstanbulİngiltere 'minik savaşçı' olarak adlandırılan Orla bebeğin yaşam mücadelesini konuşuyor. Henüz 22 aylıkken Avrupa'da kayıtlı başka vakası olmayan nadir bir hastalığa yakalanan bebek şimdiye kadar 4 ameliyat geçirdi, aile bebeği kurtarmak için bir yardım kampanyası başlattı.
#MedulloblastomBaş dönmesi oldukça yaygın ve çoğu zaman endişelenmeye gerek olmayan bir durum. Ama bazen çok ciddi hastalıkların habercisi de olabiliyor. Peki hangi baş dönmelerini ciddiye almalıyız? Tehlikeli baş dönmelerinin diğerlerinden farkı ne?
#SağlıkCilt ürünlerine dair en popüler alanlardan biri de cilt beyazlatma. Kısa vadede en iyi sonucu almak isteyenler ise çareyi kremlerde buluyor. Ancak bu kremler nedeniyle ABD’de yaşayan bir kadın görme yetisini kaybetti. Peki yüze sürülen kremler nasıl riskler barındırıyor?
#SağlıkTuzlu ayran tansiyonu yükseltir mi düşürür mü sorusu, bu tarz bir durumla karşılaşıldığında akla ilk gelen sorulardan olmaktadır. Tansiyonu yükseltmek için tuzlu ayran içilirken, düşürmek için tuzsuz ayran tüketilmelidir. Bununla birlikte yoğurt yemesi de hastanın kendisini çok daha iyi hissetmesini sağlayabilir. Peki, tansiyonu düşürmek ve yükseltmek için hangi besinler tüketilmelidir? İşte, o detaylar
#Tansiyon Neyle DüşerGenellikle iç kulaktaki iltihaplar veya iç kulaktaki küçük kristallerin yerinden oynaması sonucu görülen rahatsızlığa Vertigo adı verilir. Şiddetli baş dönmesine sebep olan vertigo, ciddi ölçüde yaşam kalitesini düşürebilir. Kendiliğinden veya ilaç tedavisi ile geçmeyen vakalarda çeşitli egzersizler çözüm olabiliyor. Peki, Vertigoya iyi gelen egzersizler ve hareketler nelerdir? Vertigoya iyi gelen spor hareketleri hakkında ayrıntıları derledik.
#Vertigoya İyi Gelen Egzersizler Ve Hareketler‘Sağlık Okuryazarlığı Araştırma Raporu' yayımlandı. Bireylerin sağlık algısı, alışkanlıkları ve farkındalıklarını ortaya koyan rapora göre Türkiye’de insanların yüzde 71’i sağlıklı olduğunu düşünüyor. Koruyucu sağlık hizmetleri ve kronik hastalık farkındalığının oldukça düşük seviyede olduğunu ortaya koyan araştırma, halkın tercih ettiği ilk sağlık kurumunun devlet hastaneleri olduğunu gösteriyor.
#Sağlık Okuryazarlığı Araştırma RaporuGeçici görme kayıpları yaşıyorsanız veya zikzak şekilli parlamalar görüyorsanız, göz migreniniz olabilir… Migren, toplumda başağrısıyla özdeşleştirilmiş bir hastalıktır. Fakat migren yalnızca başağrısı olarak görülen bir durum değildir.
#Göz MigreniAraç kullanmak için bir üst yaş sınırı olmalı mı? Bu sorunun cevabı çok uzun süredir tartışılıyor. Doktorlar, ileri yaşlarda ortaya çıkma olasılığı fazla olan görme problemleri ve bilişsel sorunların sürüşe engel olduğunun altını çizerken, sürüş uzmanları ise ehliyet yenileme ve sağlık raporu konularına dikkat çekiyor. Peki sürücüler araba kullanmayı ne zaman bırakmalı?
#Araba KullanmakKoç Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Hakan Ürey ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Afsun Şahin, Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) tarafından verilen “EIC Geçiş” desteğini almaya hak kazandı. 2 milyon avroluk destek fonu, Prof. Dr. Hakan Ürey ve Prof. Dr. Afsun Şahin’in birlikte yürüttüğü “Katarakt Ameliyatları Öncesi Kullanım İçin Holografik Görme Testi Cihazı Geliştirilmesi” projesi kapsamında verildi. Holografik görme testi cihazı, katarakt hastaları ve gözü sağlam olup da gözlük kullanmak istemeyen 50 yaş üzeri kişiler için önem taşıyor. Hastalar, cihaz sayesinde ameliyat sonrası nasıl göreceklerini önceden deneyimleyerek, uygun lensi seçmenin yanı sıra ameliyat kararını da daha rahat alabilecek.
#Koç ÜniversitesiOrdu ve Tekirdağ'da sahte içki nedeniyle can kayıpları yaşandı. Ordu'da sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi altına alınan Halil İbrahim Tokbaş ile Sami Aygüzel hayatını kaybetti, 4 kişi ise yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde de sahte içki içtiği belirtilen Erdoğan Durak (70) hayatını kaybetti. Kentte son 4 günde sahte içkiden ölenlerin sayısı 3'e yükseldi.
#OrduSahte içki nedeniyle Tekirdağ ve Zonguldak'tan acı haberler geldi. Tekirdağ'ın Saray ilçesinde Nurettin Metin (55) ve Metin Şengül (43) hayatını kaybetti. Polisin Şengül'ün evinde 17 Aralık'ta yaptığı aramada etil alkol bulduğu ve "Eğer son aldıklarından içtiysen en yakın hastaneye giderek, doktorlara durumunu anlat" diyerek uyardığı ortaya çıktı. Şengül, ifadesinin ardından fenalaşıp hastaneye kaldırıldı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Zonguldak'ta ise tedavi altına alındığı hastanede yaşamını yitiren Tamer Şeker (50) ile evinde ölü bulunan Muzaffer Hamarat'ın (48) sahte içki nedeniyle zehirlendikleri iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
#Sahte İçki