gıda takviyeleri haberleri sayfasında gıda takviyeleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 348 gıda takviyeleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri Gıda Takviyeleri Dairesi Direktörü Stefan Pasiakos, gıda takviyeleri söz konusu olduğunda sadece ülkesinde değil dünyada en yetkin isimlerden biri. Görevi kamuoyunu takviyeler konusunda bilgilendirmek olan Pasiakos, kendi tercihlerini anlattı.
#SağlıkToplumda vitamin ve gıda takviyesi gibi ürünlerin bilinçsiz kullanımına karşı uyarılarda bulunan Dahiliye Uzmanı Doç. Dr. Murat Akarsu, “D ve B12 vitaminiyle ilgili çok bilinçsiz kullanımlar görüyoruz. Hastalar, öğünlerinin bir parçası olarak gördüğü takviye ürünü sürekli kullanıyor. Altta yatan bir sebep var mı diye araştırdığımız çok oluyor. Sosyal medyadan etkileniyor olabilirler, reçetesiz alınabilen ilaçları çok yoğun talep ettiklerini, hele ki bu vitamin ve takviyelerin çok yanlış kullanıldığını söylemek istiyorum. Karaciğer enzimleri çok yüksek şekilde gelebiliyorlar. Böbrek, sinirsel fonksiyonlarımızı bozabiliyor, kardiyak etkiler de oluşturabiliyor” dedi.
#SağlıkTanınmış sporculardan müzisyenlere birçok ünlü isme destek veriyor. Kendi yaşlanma sürecini durdurmak için de önlem üstüne önlem alıyor. Ünlülerin performans uzmanı, sağlıklı ve uzun ömürlü olmak için kullandığı takviyeleri anlattı...
#Gıda TakviyeleriHepimiz uzun ve sağlıklı yaşamanın derdindeyiz. Bunun için beslenme alışkanlıklarımızı değiştiriyor, egzersizi hayatımıza katıyor ve gıda takviyeleri kullanıyoruz. En büyük isteğimiz yaş alırken hep eskisi gibi hatta daha sağlıklı olabilmek. Her geçen yıl takviye kullanımı çılgınca artıyor, bazen kulaktan dolma bilgilerle, bilinçsizce ve kalitesine bakmadan bu takviyeleri kullanıyoruz. Peki bilinçsiz takviye kullanımı neden zararlı? Eczacı Burcu Çengel Karabulut ile konuştuk.
#Gıda TakviyesiKanser gibi ölümcül hastalıklardan korunmak ve sağlıklı yaşlanmak isteyenler sık sık gıda takviyelerine başvuruyor. Peki hangi takviyeyi almak gerek? Yıllarını kanseri önleme araştırmalarına ayırmış bir diyetisyen anlattı...
#Gıda TakviyeleriKendini yorgun hisseden de alıyor, kilo vermek isteyen de… Migren, depresyon, uykusuzluk sorunu yaşayanlar da çareyi magnezyumda arıyor. Peki bu şekilde kontrolsüzce kullanımın yan etkileri var mı? Yeterli magnezyumu takviyeler yerine gıdalardan alabilir miyiz? 11 soruda magnezyum takviyeleri...
#Gıda TakviyeleriGünümüzde gıda takviyesi almayan neredeyse yok. Probiyotikler, demir, magnezyum, çinko gibi mineraller, multivitaminler derken her gün bir avuç takviye yutan var. Ancak uzmanlar bazı takviyelerin bilinçsiz kullanımının düşük miktarlarda bile sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor. İşte ayrıntılar...
#A VitaminiMilyonlarca insan faydalı olduğunu düşünerek gıda takviyesi kullanıyor ancak bazı uzmanlar, bunların işe yaradığına dair çok az kanıt olduğunu söylüyor. 'Süper haplar' olarak piyasaya sürülen gıda takviyeleri, gerçekten iddia ettikleri etkilere sahip mi? Onca insan parasını çöpe mi atıyor? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#SağlıkSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "yenidoğan çetesi"ne ilişkin "Bizim için bu operasyonun adı, 'çürük elma operasyonu'; çetenin adı da 'insanlıktan nasibini almamışlar çetesi'dir. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda duyduğumuz endişe her şeyin ötesindedir." ifadelerini kullandı.
#Sağlık BakanlığıHavalar iyice soğumaya başladı, vücudumuzu soğuk havalara hazırlamanın vakti geldi. Mevsim geçişlerinde kimi gıda takviyeleri ve vitaminlere saldırıyor kimi de doğanın bize sunduğu şifalı bitkilerden yardım alıyor. Aktarlar kış hazırlığı yapmaya başladılar bile. Ancak bu konuda kulaktan dolma yanlış bilgiler ve doğal bitkilerin yanlış kullanımı yarardan çok zarara neden oluyor. Peki hangi bitkiler gerçekten bağışıklığı güçlendiriyor? Satın alırken nelere dikkat edilmeli? Fazla ve yanlış tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden olur? Uzman Dr. Dinçer Erdinç ile konuştuk
#Bitki ÇaylarıABD Ulusal Sağlık Enstitüleri Gıda Takviyeleri Dairesi Direktörü Stefan Pasiakos, gıda takviyeleri söz konusu olduğunda sadece ülkesinde değil dünyada en yetkin isimlerden biri. Görevi kamuoyunu takviyeler konusunda bilgilendirmek olan Pasiakos, kendi tercihlerini anlattı.
#SağlıkCiro büyümesi bakımından faaliyet gösterilen 48 ülke arasında birinci durumdaki Amare Türkiye, yıl sonunda yüzde 50 büyüme hedefliyor. Gıda takviyesi sektörünün önemli oyuncularından Amare’nin Global Yönetim Kurulu ve Stratejiden Sorumlu Başkanı David Chung ile ‘Yeniden Doğuş’ stratejilerini ve şirketin hedeflerini konuştuk.
#Sponsorlu İçerikToplumda vitamin ve gıda takviyesi gibi ürünlerin bilinçsiz kullanımına karşı uyarılarda bulunan Dahiliye Uzmanı Doç. Dr. Murat Akarsu, “D ve B12 vitaminiyle ilgili çok bilinçsiz kullanımlar görüyoruz. Hastalar, öğünlerinin bir parçası olarak gördüğü takviye ürünü sürekli kullanıyor. Altta yatan bir sebep var mı diye araştırdığımız çok oluyor. Sosyal medyadan etkileniyor olabilirler, reçetesiz alınabilen ilaçları çok yoğun talep ettiklerini, hele ki bu vitamin ve takviyelerin çok yanlış kullanıldığını söylemek istiyorum. Karaciğer enzimleri çok yüksek şekilde gelebiliyorlar. Böbrek, sinirsel fonksiyonlarımızı bozabiliyor, kardiyak etkiler de oluşturabiliyor” dedi.
#SağlıkŞarkıcı, fotoğrafçı ve reklam yönetmeni Metin Arolat önceki gece sahne aldığı mekânda kalp krizi geçirdi. 52 yaşındaki sanatçı, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Ünlü dostlarının ‘sanat dünyasının güzel kalbi’ diye bahsettiği Arolat’ın ani ölümü sevenlerini yasa boğdu. Arolat'ın zayıflamak için iğne ve hap kullandığı iddia edildi.
#Metin Arolatİzmirli iş insanı Fuat Eroğlu, ikinci kuşağın sinerjisiyle gıda takviyeleri sektörüne de yatırım yaptı. “Bitkilerin dönüşüm hikayesi ve daha sağlıklı yaşam” temasıyla ‘Sidrex’ markasına hayat verdi. Fuat Eroğlu ve Marka Direktörü kızı Büşra Eroğlu, gıda takviyesi alanında global bir marka olma hedefiyle çalışıyor. Gündemlerinde yeni ürünler de var.
#1Kanserin teşhis ve tedavisi adına son yıllarda atılan önemli adımlar hayatta kalma oranlarında kayda değer bir iyileşme sağladı. Ancak madalyonun diğer yüzüne baktığımızda özellikle 50 yaş altı bireylerdeki vaka sayılarında yüzde 80'lik bir artış olduğunu görüyoruz. Araştırmacılar burada bir numaralı sorumlunun yaşam tarzı olduğu görüşünde. ABD'nin tanınmış onkologlarından biri kanser riskini azaltmak için kendi hayatında uyguladığı kuralları aktardı.
#SağlıkAnlatan ünlü bir oyuncu, anlatılanlar da iddialı olunca elbette dikkat çekti. Zaten bir reklam başka neyi hedefler ki... Ancak haftalardır tartışılan Züber markasının ünlü oyuncu Kerem Bürsin’le çektiği ‘gerçek atıştırmalık’ söylemiyle öne çıkan reklam filmi, daha çok yayından kaldırılmasıyla kendinden söz ettirdi.
#AtıştırmalıkGıda takviyeleri son dönemde çok revaçta. En popülerlerinden biri de zerdeçal takviyeleri. Ancak bu popülerlik can sıkıcı bir tabloyu da beraberinde getiriyor: Zerdeçalla bağlantılı karaciğer hasarı vakaları günden güne artıyor. Peki karaciğer nakline hatta ölüme yol açabilen bu durum kimleri etkiliyor?
#SağlıkNe yediklerine aşırı dikkat ettiği bir diyet, ne katı bir egzersiz rutini, ne de avuç avuç aldığı takviye gıdalar… Bunların hiçbiri Pearl’in günlük rutininde yer almıyordu ama 114 yaşına kafar sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürdü. Pearl Berg, Şubat ayında öldüğünde 114 yaşındaydı. Ölmeden önce ABD'deki en yaşlı üçüncü ve dünyanın dokuzuncu en yaşlı insanıydı.
#Uzun YaşamYaşlanmayı durdurup uzun bir hayat yaşamanın yollarına dair arayış son dönemde gündemden düşmüyor. Teknoloji milyarderi Bryan Johnson gibi isimler bu yolda yılda 2 milyon doları gözden çıkarıp sıra dışı yollara başvururken 11 torun sahibi büyükanne Amy Hardison, çok basit alışkanlıkları sayesinde gençlik yarışında Johnson'ı geride bırakmayı başardı. Peki Hardison sağlıklı olmak için neler yapıyor, bir gününü nasıl geçiriyor?
#Uzun ÖmürTanınmış sporculardan müzisyenlere birçok ünlü isme destek veriyor. Kendi yaşlanma sürecini durdurmak için de önlem üstüne önlem alıyor. Ünlülerin performans uzmanı, sağlıklı ve uzun ömürlü olmak için kullandığı takviyeleri anlattı...
#Gıda TakviyeleriHepimiz uzun ve sağlıklı yaşamanın derdindeyiz. Bunun için beslenme alışkanlıklarımızı değiştiriyor, egzersizi hayatımıza katıyor ve gıda takviyeleri kullanıyoruz. En büyük isteğimiz yaş alırken hep eskisi gibi hatta daha sağlıklı olabilmek. Her geçen yıl takviye kullanımı çılgınca artıyor, bazen kulaktan dolma bilgilerle, bilinçsizce ve kalitesine bakmadan bu takviyeleri kullanıyoruz. Peki bilinçsiz takviye kullanımı neden zararlı? Eczacı Burcu Çengel Karabulut ile konuştuk.
#Gıda TakviyesiDünyanın en yaşlı insanlarından biri, sıkı bir diyet, pahalı takviyeler ve belirli bir egzersiz rutini olmadan yüzyılı aştı.114 yaşına kadar yaşayan Pearl Berg, dünyanın en yaşlı insanlarından biriydi. Uzun yaşama sahip olmak için çoğumuz sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, düzenli egzersiz ve uyku, sigara ve alkolden uzak durma gibi etkenlerin etkili olduğunu biliriz ama Pearl’in uzun yaşamasının sırrı bambaşka... Pearl’in doktorlarından biri Business Insider’a uzun yaşamının sırlarını anlattı.
#Uzun YaşamÇağın vebası metabolik hastalıklar, her yıl dünyanın yüz binlerce kişinin ölümüne yol açıyor. Ancak bu hastalıklardan korunmak aslında oldukça kolay. Hafta içi yayımlanan bir araştırma da bu konuda çok çarpıcı veriler ortaya koydu.
#BeslenmeGıda takviyeleri son yıllarda çok popüler. Çeşit çeşit gıda takviyeleri kullananlar, eşe dosta "Ben çok fayda gördüm, sen de dene..." diyenler derken kafalar çok karışık. En kritik gıda takviyelerinden biri de demir takviyesi. "Demir takviyesi almalı mıyım?" diye düşünüyorsanız bu detayları mutlaka bilmelisiniz...
#DemirKonu gıda takviyeleri, özellikle de multivitaminler olunca kafalar karışık. Piyasada birbirinden farklı içeriklere ve etkilere sahip birçok farklı multivitamin bulunuyor. Peki ama kimler multivitamin almalı? Kendi ihtiyacımıza en uygun multivitamini nasıl seçebiliriz?
#SağlıkO Sabancı ailesinin yeni kuşağından. Ama siz soyadına aldanmayın, “Herkesin hayatında mücadele ettiği farklı farklı sorunlar var, bunlar maddi olmak zorunda değil” diyor. Teoman’ın ‘Duş’ şarkısını yeniden düzenleyen Faruk Sabancı ile buluşuyoruz. Müziğe başlama hikâyesini, neden ailesinden uzakta okuduğunu, hayatındaki eksikleri, gastronomi tutkusunu, aşkı ve geçmişte yaşadığı obezite sorununu konuşuyoruz; “Ben çok mutlu bir şişmandım, hiçbir zaman ‘Vah vah, ben neden böyleyim’ diye hayıflanan biri olmadım.”
#Faruk SabancıUzun ve sağlıklı bir hayat yaşamayı kim istemez? Son yıllarda bu alanda çok ciddi araştırmalar yürütülüyor, bilim insanları bir asırdan fazla yaşamanın sırlarını keşfetmek için çalışma üstüne çalışma yapıyor. O araştırmacılardan biri, 100 yıldan fazla yaşamanın sırrına dair emin konuşuyor.
#Uzun Yaşamın Sırları