Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, Salda Gölü'nde beyaz adacıklar ve kumulları oluşturan hidromanyezit oluşumların gölde en çok oluştuğu kesimlerde su çekilmeleri yaşandığını açıkladı. Dr. Kesici, “Hidromanyezit oluşumlarının düzensiz ve gerçekleşemez olması ve bunun sonucunda beyaz adacıkların oluşamaması, kararması belirlenmiştir" dedi.
#Salda GölüUzaylıların varlığına ilişkin spekülasyonlar sık sık internette gündem oluyor. Son olarak Kolombiya'da bulunduğu iddia edilen bir iskeletle ilgili paylaşım, meraklıları heyecanlandırdı.
#KolombiyaNASA, ilahiyatçılarla işbirliği yaparak mütedeyyin insanların uzaylılar konusunda vereceği tepkileri araştırmaya başladı. Cübbeli Ahmet Hoca da NASA’ya destek verdi: “Yunus Suresi’nde ‘Bakın göklerde, yerlerde neler var’ der. Nasıl bakılabilir? Tabii ki aletlerle, cihazlarla...”
#Cübbeli AhmetİZMİR’de Uzay Kampı Türkiye’nin 15’inci yıldönümü etkinliğine katılan Amerikalı astronot Michael Foreman, geçtiğimiz gün NASA’nın canlı verdiği uzay görüntülerini, dünyadan üç ışık noktasının uzaklaştığının görülmesinden hemen sonra kesmesini soran gazetecilere bu parlak noktaların UFO olduğuna inanmadığını söyledi.
NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) kısa bir süre önce metabolizmasında fosfor yerine arsenik kullanana bir organizmanın keşfedildiğini açıkladı. Jeolog Dirk Schulze-Makuch, Spiegel’e dış gezegenlerde yaşam olma ihtimaline yönelik soruları yanıtladı. Mars'ın keşfedilen bakterinin (GFAJ-1) yaşaması için çok ideal bir yer olduğunu belirten Makuch, ilginç açıklamalarda bulundu.
California’da tuzlu bir gölde bulunan GFAJ-1 adlı bakteri, yaşam hakkındaki temel bilgileri kökünden değiştirdi. Bakterinin arsenikle hem beslendiği, hem de DNA’sında fosfor yerine bu zehirli maddeyi yapıtaşı olarak kullandığı saptandı. Bu keşif, dünyadaki yaşamın 6 elemente bağlı olması kuralını yıktı, buna arsenik de eklendi. Diğer gezegenlerde hayat olasılığı güçlendi. Mars’ın keşfi planı bile yeniden gözden geçirilecek.