Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan ve içerisinde yüksek miktarda potasyum, kalsiyum ve C vitamini bulunan salebin, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten diyetisyen ve beslenme uzmanı Deniz Zünbülcan, içerisinde nişasta ya da kıvam arttırıcı katkı maddesi bulunan hazır saleplerden uzak durulması gerektiğini söyledi.
#SalepKIŞ aylarının vazgeçilmez içeceği olan ve içerisinde yüksek miktarda potasyum, kalsiyum ve C vitamini bulunan salebin, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten diyetisyen ve beslenme uzmanı Deniz Zünbülcan, içerisinde nişasta ya da kıvam arttırıcı katkı maddesi bulunan hazır saleplerden uzak durulması gerektiğini söyledi.
#Deniz ZünbülcanTezgâhlardaki rengârenk görüntüsü ve yaz günlerine ilaç gibi gelen ferahlığıyla kalbimizi çalan dondurma 7’den 70’e herkesin sevgilisi... Keçi sütüyle yapılanı, içine salep katılanı, İtalyanı, taze meyveden sorbesi derken çeşitleri saymakla bitmiyor. Biz de en kaliteli malzemeden, en lezzetli dondurmanın peşine düştük; jürimize beğendiği adresleri sorduk.
#DondurmaCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye'nin bir enerji koridoruna dönüşmesiyle ilgili Akdeniz buna dahil, inşallah Karadeniz de buna dahil olmak üzere burada çok daha güçlü bir enerji üssü olacağımızı da göreceğiz” dedi.
#Fuat OkrayYaz gelince akla ilk o geliyor, 7’den 70’e herkes severek yiyor ama gıda sahtekarları dondurmaya da hile bulaştırıyor. Merdiven altı firmalar dondurmaya daha ucuza mâl olsun diye öyle malzemeler katıyorlar ki insan sağlığını hiçe sayıyorlar. Dondurma ile birlikte neler yiyoruz neler...
#DondurmaBucak'ta Toros Dağları'nda köylülerin topladığı yabani orkide bitkisinin yumrularından elde edilen salep kış aylarında sıkça tüketiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazeteciler Günü’nde gazetecilere salep ikram edip 'Bu çarşı pazar değil, hakiki Bucak salebi' demesiyle gündeme gelen Bucak salebi, Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor.
#SalepYaz sıcaklarında güzel bir dondurmayı kaşıklamayı kim istemez? Ancak dışarıdan alınan dondurmaların içinde bulunan katkı maddeleri birçok kişinin kafasını karıştırıyor. Siz de aynı durumdaysanız evde katkısız dondurma yapmak isteyenler için hazırladığımız püf noktalarını ve tarifi kaçırmayın. Üstelik bir de sade dondurma tarifimiz var. Tam bir protein ve kalsiyum deposu olan süt dolu dondurmayı evde yapmak isteyenler için püf noktaları, malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
#Evde Dondurma Nasıl YapılırHavalar ısındı dondurma zamanı geldi. Birçok kişi marketlerde satılan dondurmalardansa kendi dondurmasını evde yapmak istiyor. Peki evde dondurma nasıl yapılır ve evde dondurma yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu soruların cevaplarını hemen aşağıda bulabilirsiniz.
#EvdehayatOsmanlı’dan günümüze özellikle kış aylarında şifa niyetine içilen sıcak içeceklerin başında geliyor salep. Geçmişte içine gülsuyu eklenerek farklı lezzetler de elde edilirmiş hatta. Ancak günümüzde gerçek salep bulmak biraz zor. Marketlerde satılan ürünler genellikle salep aromalı hazır içecek tozları oluyor çünkü. Peki gerçek salep nereden alınır ve nasıl yapılır? İşte gerçek salep meraklıları için püf noktalarımız…
#Gerçek Salep Nasıl YapılırBUGÜN o gün...Kadın girişimcileri yazdığım gün. Yürünmeyen yollarda yürüyen kadınları sizinle tanıştırdığım gün... Arzu Tüzün de onlardan biri.Bir dondurmacı. Bizim köyün, Bodrum Gürece’nin şahane dondurmacısı. Öyle dev bir zincir değil, dükkânı filan da yok. Farklı noktalara dondurma veriyor. Tamamen butik çalışıyor. Kendi atölyesinde dondurmalar yapıyor, ama ne dondurmalar! Ağzına değdiğinde kendinden geçiyorsun. Direkt çocukluğuna dönüyorsun. Öyle bir lezzet. Geleneksel yöntemlerle üretiyor. Ama sürekli kendini aşmak için farklı çeşitler deniyor. Lavantalı, adaçaylı, tahinli, taze naneli ve daha pek çok farklı çeşit dondurma yapıyor. Yerel kalkınma projesine destek kapsamında da zaman zaman köyün tüm çocuklarına dondurma dağıtıyor. Şahane yani! Beni en çok etkileyen cesur olması, risk alması, tutku duyduğu işi yapması. Ve ortaya çıkardığı ürünün gerçekten nefis olması...
#YazarKüçük büyük herkesin damaklarına taht kurmuş, özellikle yaz aylarının favori tatlısı dondurma, bunaltıcı yaz günlerinde ferahlamak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Kalsiyum deposu olan dondurma, uzmanlar tarafından tüketilmesi konusunda destekleniyor. Peki, dondurma nasıl yapılır? İşte evde dondurma tarifi.
#Dondurma Nasıl Yapılır?Dondurma yaz sıcaklarına karşı elimizdeki en tatlı silahlardan biri. Üstelik doğru şekilde yapılmış dondurma tam bir protein ve kalsiyum deposu. Dolayısıyla süt ürünlerine pek sıcak bakmayan çocukları bile dondurmayla ikna etmek mümkün. Özellikle evde yapılan dondurmaların lezzetine doyum olmuyor. Peki evde dondurma nasıl yapılır? İşte evde nefis dondurma yapımı ve püf noktaları…
#Dondurma Nasıl YapılırTÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), piyasada satılan bazı pekmezlerin sahte olduğunu, soğuk çaylarda binde bir oranında gerçek çay olduğunu tespit etti. TÜDEF Gıda ve Sağlık Komisyonu Başkanı Sinan Vargı, şu uyarılarda bulundu:
#TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu- Kütahya'da kitapçılık yapan bir kişi, dükkanına gelen müşterilerini "kitaba hoşgeldiniz" cümlesiyle karşılayıp, otantik bahçesinde kahve içme keyfiyle saatlerce okuma imkanı sunuyor - Kitapçı Nazlı: "Biz de internet şifresi ve tavla gibi kitabı arka plana itecek hiçbir şey yok. Biz sadece kitapçı olmayı, devam ettirmeye çalışıyoruz. Biz, kitap okurlarının rahat edebileceği, kahve ile kitabın bütünleştiği bir kitapçıyız"
Ramazanın yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte iftar sonralarının en sevilenlerinden biri oluyor dondurma. Sıcakların panzehiri dondurmalarla akşamlarınızı keyiflendirebilirsiniz. Şerbetli ağır tatlılar yerine hem hafif hem serinleticiler... İşte kalabalık jürimizin seçtiği en iyi 10 dondurmacı.