Teknoloji ekosistemindeki başarılı faaliyetleriyle fark yaratarak Türkiye’nin dijital dönüşümünü güçlendiren kadın liderlerin ödüllendirildiği “Teknolojinin Kadın Liderleri” yarışması için başvurular 8 Mart’a kadar devam edecek. Microsoft Türkiye’nin Habitat Derneği ile iş birliği içinde düzenlediği yarışma kapsamında “Genç Teknoloji Yıldızı”, “Yeni Teknolojilerle Fark Yaratan Kadın Lider”, “Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi (Start-up)”, “Engelleri Aşan Kadın” ve “Yılın Başarılı Kadın Eğitimcisi” kategorilerinde ödüller sahibini bulacak.
#Teknolojinin Kadın YıldızlarıSelin Alara Örnek, 9’uncu sınıfta. Yazılım ve donanımını kendi yaptığı robotları, uluslararası platformlardan aldığı ödülleri var. Konuşmalar yapıyor, genç lider seçiliyor. Örnek “En büyük hayalim ışık hızından daha hızlı bir uzay aracı yapıp humanoid’lerimden birini karadeliğe göndermek” diyor.
#GazetehaberleriMicrosoft’un Türkiye’de kadınların teknolojide daha fazla söz sahibi olması için her yıl düzenlediği Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasının 2020 kazananları belli oldu. Microsoft Teams üzerinden gerçekleşen aday sunumları ve jüri oylamaları sonucunda toplam 5 faklı kategoride yılın en iyi projeleri değerlendirildi.
#MicrosoftTürkiye’de teknoloji alanında başarı hikâyeleri yaratan kadınları ortaya çıkarmak için Microsoft’un 2016 yılından beri hayata geçirdiği ‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ yarışmasının 2020 yılı son başvuru tarihi 15 Mayıs. Yarışmaya katılmak isteyen kadın girişimciler farklı kategorilerle 15 Mayıs’a kadar internet sitesinden başvuru yapabilecek.
#MicrosoftTürkiye’de teknoloji alanında başarı hikâyeleri yaratan kadınları ortaya çıkarmak için Microsoft’un 2016 yılından beri hayata geçirdiği ‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ yarışmasının 2020 yılı başvuruları başladı. Yarışmaya katılmak isteyen kadın girişimciler farklı kategorilerle 28 Şubat’a kadar internet sitesinden başvuru yapabilecek.
#TeknolojiKız çocuklarına kodlamayı öğreten, iş hayatına ara vermiş kadınların tekrar iş hayatına atılmasına destek olan Microsoft, kadınları teknolojinin içene çekmek, farkındalığı artırmak için her yıl Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasını düzenliyor. Teknoloji sektöründe kadın yönetici oranının sadece yüzde 9 olduğuna dikkat çeken Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, “Hâlâ teknolojinin erkek işi olduğu gibi bir algı var” diyor.
#MicrosoftTürkiye’de teknoloji alanında başarı hikâyelerine imza atan kadınları ortaya çıkarmak için Microsoft Türkiye ve KAGİDER iş birliğiyle (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) 2016 yılında hayata geçirilen ve 2017 yılında Aydın Doğan Vakfı’nın da desteklemeye başladığı ‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ yarışması için başvurular uzatıldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmaya katılacak olan kadın girişimciler ve liderler 18 Mayıs 2018 tarihine kadar internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecek.
#MicrosoftTürkiye’de teknoloji alanında başarı hikayeleri yaratan kadınları ortaya çıkarmak için yola Microsoft Türkiye ve KAGİDER’in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) 2016 yılında hayata geçirdiği, 2017 yılında Aydın Doğan Vakfı’nın da desteklemeye başladığı ‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ yarışması için başvurular başladı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmaya katılacak olan kadın girişimciler4 Mayıs 2018 tarihine kadar internet sitesinden başvuru da yapabilecek.
#MicrosoftTürkiye’de teknoloji alanında çalışan kadınları daha fazlasını başarmaları teşvik etmek amacıyla geçen yıl Microsoft tarafından hayata geçirilen Teknolojinin Kadın Liderleri Yarışması’nın ikincisi geöen pazartesi günü gerçekleşti. Kimi turnike ve AKBİL’siz geçiş sistemi tasarladı kimi lüks ofisini bırakıp yerin altında madencilerle çalışarak onların güvenliklerini sağladı, kimi de kadınların erkeklerden talimat almadan çalıştığı bir dijital restoran kurdu. İşte dokuz farklı kategoride yüzlerce kadının yarıştığı gecede ödül alanlar...
#Türkiye’De Teknoloji Alanında Çalışan KadınlarMicrosoft Türkiye, KAGİDER ve Aydın Doğan Vakfı, Türkiye’nin teknoloji alanındaki rol modeli kadınlarını seçti. 'Teknolojinin Kadın Liderleri' ödül töreninde finalistlerin birbirinden ilginç ve örnek olacak ilham verici öyküleri de paylaşıldı.
#Aydın Doğan Vakfı2016 yılında Microsoft ve KAGİDER işbirliğiyle yapılan yarışmayı bu yıl Aydın Doğan Vakfı da destekliyor. Teknolojinin Kadın Liderleri yarışması hakkında konuşan KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, “5.1 milyon işi robotlar yapacak. Kadın-erkek çalışan arasındaki farkı kapatabilmek için çok daha fazla kadının teknoloji alanına girmesi gerekiyor” dedi.
#KAGİDERKadınların teknoloji, bilim ve mühendislik alanındaki işlerde, bir yıl içinde işten ayrılma oranının erkeklere göre yüzde 45 daha fazla olduğunu biliyor muydunuz? Microsoft ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin bu sene başlattığı Teknolojinin Kadın Liderleri Yarışması, işte bu kadınları onurlandırmak ve sonraki nesillere ilham olup sektördeki kadın katılım oranını artırmak için düzenlendi. Böylelikle toplumdaki dijital dönüşümü de tetiklenebilirdi. Teknoloji alanında çalışan kadınların sekiz kategoride onurlandırıldığı yarışmada, ödüller 31 Mayıs’ta sahiplerini buldu. Bu kadınlar, Microsoft’un tüm global inisiyatif ve organizasyonlarında, uluslararası eğitimlerinde yer alacaklar. Gelin onları yakından tanıyalım.
#KAGİDERHollywood yıldızlarının sürekli genç ve güzel görünmek uğruna sık sık bıçak altına yattıkları, bu yolda bir servet harcayıp en yeni kozmetik uygulamalardan faydalandıkları artık herkesin bildiği bir gerçek.
#Bryan JohnsonFonda dalga sesleri varsa, güneş tenimizi tatlı tatlı ısıtıyorsa, sırtımızı da şezlonga dayadıysak plaj çantamızdan kitapları çıkarabiliriz. Peki, bir macera mı, dram mı yoksa kişisel gelişim mi tercih edeceğiz? Bu yazın en iyi ve en yeni kitaplarını jüri üyelerimize sorduk; ayrıca yayınevlerinden bu yaz çıkacak kitapları öğrendik.
#PlajKurduğu Rapsodo’yu Türk asıllı bir dünya vatandaşı olarak tanımlayan Batuhan Okur, “Singapur’da doğan, Amerika’da büyüyen ve şimdi de İzmir’den dünyaya meydan okuyan girişimimize yeni halkalar eklemeyi planlıyoruz. Oyun sektörü de bunlardan biri. Ayrıca, dünya spor teknolojileri pazarında da önemli bir aktör olmayı hedefliyoruz” diyor.
#1Dünyanın önde gelen seyahat yazılımları geliştiricisi Amadeus’un İstanbul’daki Ar-Ge Merkezi açıldı. Dijital teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlayacak yatırımla, özellikle seyahat teknolojileri alanında yeni fikir ve girişimlerin Türkiye’de gelişip ölçeklenmesinin önü açılacak. Yaklaşık 500 yazılım geliştiricinin çalışacağı merkez; yıl sonuna kadar Nice ve Bengaluru Ar-Ge merkezlerinin ardından dünyanın üçüncü büyük Ar-Ge noktası olacak.
#Mehmet Fatih Kacırİngiliz kraliyet ailesi, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünden bu yana deyim yerindeyse "belini bir türlü doğrultamadı". Sorunlar, dertler hep arka arkaya geldi. Üstelik bu durum artık sona ermiş gibi de görünmüyor...
#Kate MiddletonAlmanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024 bugün ev sahibi Almanya ile İskoçya arasında oynanacak maçla başlıyor. A Milli Takımımızın F Grubu'nda Portekiz, Çekya ve Gürcistan ile yarışacağı turnuva, 1 ay boyunca futbolseverleri ekran başına kilitleyecek.
#EURO 2024İzmir Tınaztepe Üniversitesi Kampüsü’nde 21-24 Mayıs’ta Altun Yapı ana sponsorluğunda gerçekleşecek İZTÜFEST binlerce üniversiteliyi buluşturacak. Kültür sanat, spor ve sağlıklı yaşam etkinliklerinin gün boyu süreceği 4 günlük festivalde akşamları da açık hava sinemasında film gösterimleri olacak.
#İZTÜFESTİngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Tech.EU Zirvesi’ne katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk girişim ekosisteminin ‘Avrupa teknolojisinin yıldızı’ olarak tanımlandığına dikkat çekerek, “Türkiye’de 2019 yılında unicorn bulunmuyordu. Şu an 7 Turcorn bulunuyor. Türkiye sadece ‘start-up’ şirketleri için değil, aynı zamanda ‘scale up’ şirketler için de önemli bir merkez haline geldi” dedi.
#LondraSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un Türkiye'nin en büyük ihracat sektörü olan otomotiv endüstrisinin dönüşümüne öncülük ettiğini belirterek, "Togg, halihazırda 30'dan fazla farklı startup ile çalışarak inovasyonu teşvik etme konusunda kararlılığını ortaya koyuyor. Teknolojideki değişikliklerin yenilik yapmamız ve başarılı olmamız için benzersiz fırsatlar yarattığının farkındayız. Bu nedenle güçlü bir startup ekosistemine sahip olmak Milli Teknoloji Hamlesi'nin önemli bir parçası" dedi.
#Sanayi Ve Teknoloji BakanıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Teknoparklarımız bünyesinde tarım teknolojilerinde yeni girişimlerin filizlenmesinin destekçisi oluyoruz. Teknoparklarımızda tarım teknolojilerinde çalışan 257 teknoloji girişimimize bugüne kadar sağladığımız Ar-Ge teşviki 2,4 milyar lirayı aştı" dedi.
#Mehmet Fatih Kacır