Ukrayna oturum iznini almak isteyen bireylerin; D tipi vizeyle ülkeye geçmesi gerekir. Ukrayna oturum izni başvurusunu yapabilmek için gerekli temsilciliklere giderek, çalışma izni ve başka gereken belgeler ile başvuru yapılmaktadır. Ukrayna oturma izni nasıl alınır? Ukrayna oturma izni şartları nelerdir? İşte, merak edilen detaylar.
Rusya aile birleşimi vizesi; Rusya vatandaşı olan bir kişi ile evlilik yapılması durumunda veya Rusya bünyesinde aile bireylerinden bir ya da birkaçının ikamet etmesi durumunda verilen vizedir. Bununla beraber Rusya'da uzun zamanlı konaklama talebinde bulunmaya olanak tanıyan bir vizedir. Peki Rusya aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Vize ne kadar süre içerisinde çıkar? Gerekli olan evraklar nelerdir? İşte, merak edilen detaylar.
Romanya geçici oturma izni 90 günü aşan seyahatler için 1 seneye kadar D tipi uzun süreli vize olarak verilmektedir. Eğer kalıcı oturum izni almak isterseniz bunun için de 5 yıl Romanya'da yaşamış olmanız gerekir. Geçici ve kalıcı oturma izinlerini göçmenlik bürosundan ya da konsolosluklardan yapabilirsiniz. Romanya oturma izni için yapılması gerekenleri tüm detayları ile derledik.
Avrupa ülkelerinden biri olan Portekiz pek çok kişinin yaşama ve yerleşme hayali olduğu ülkelerden biridir. Bu ülke için oturma izni almak isteyen kişiler belirli şartları yerine getirmelidir. Portekiz oturma izni için ilk olarak konsolosluk üzerinden başvuru yapılmaktadır. Oturma ve yerleşme nedeni açıkça belirtilerek bazı mülakat ve görüşmelerden geçilmektedir. Ardından kayıt için evraklar işleme alınmaktadır. Portekiz oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır ayrıntıları ile derledik.
Polonya'da kalıcı veya geçici bir şekilde yaşamak isteyen kişilerin oturma izni almaları gerekmektedir. Öncelikli olarak Polonya'da ikamet etmek isteyen kişilerin kalıcı mı yoksa geçici mi oturma izni alacaklarına karar vermeleri gerekmektedir. Kalıcı oturma izni almak isteyen kişilerin, 5 yıl süreyle Polonya'da yasal göçmen statüsünde yaşamış olmaları gerekmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Lüksemburg öğrenci vizesi, Lüksemburg'da bulunan eğitim kurumlarından birinde lisans, yüksek lisans, doktora veya dil kursu programına katılarak 90 günden fazla eğitim alacak kişilerin alması gereken vize türüdür. Uzun süreli D tipi vize olan öğrenci vizesi Lüksemburg'da geçirilen süre boyunca öğrenim görme, geçici oturum izni ve yarı zamanlı bir işte çalışma hakkı da vermektedir. Lüksemburg öğrenci vizesi nasıl alınır? Vize kaç günde çıkar? Nasıl başvuru yapılır? İşte, Lüksemburg öğrenci vizesi hakkında detaylar.
Fransa oturma izni almak için Fransa'ya eğitim için, aile birleşimi için ya da çalışmak için gitmeniz gerekir. Öncelikle hangi sebeple Fransa'dan oturma izni alacağınıza karar vermeniz ve gerekli belgeleri tamamlamanız gerekir. Belgeleri tamamladıktan sonra Fransa Büyükelçiliğine ya da Fransa Konsolosluklarına giderek başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekir. Fransa oturma izninin nasıl alınacağını ve şartları hakkında tüm detaylarını derledik.
Estonya oturma izni almak isteyen kişilerin Estonya dış temsilciği ya da hizmet ofislerine giderek başvuru gerçekleştirmesi gerekir. Estonya'da oturma izni almak için iş kurmak, eğitim almak, evlenmek ya da burada yatırım gerçekleştirmek gerekir. Oturma izni için gerekli şartları taşıyorsanız evraklar ile beraber temsilciliklere giderek oturma izni için başvuru yapabilirsiniz. Estonya oturma izni şartları ve başvurunun nasıl yapılacağı hakkında ayrıntıları derledik.
Almanya İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, FETÖ’nün ‘Hava Kuvvetleri imamı’ olduğu belirtilen Adil Öksüz’ün Almanya’nın Baden Württemberg Eyaleti’nde geçici oturum izni için başvurduğu iddialarına karşılık, “Bilgi vermemiz mümkün değil. Burada, kişisel hakların korunması en önce gelir” dedi.
#GazetehaberleriİRAN'dan kaçıp geldikleri Türkiye'de Denizli'de yaşayan ve Kanada'ya gitmek isteyen 6 İranlı kadın hakkında, iddiaya göre farklı zamanlarda eğlenmek için gittikleri barlarda denetim yapan polis tarafından, 'konsomatrislik yaptıkları' iddiasıyla tutanak tutuldu. Bunun üzerine Valilik, 6 kadının sınırdışı edilmelerine karar verdi. Cinsel ve dini tercihleri nedeniyle, ülkelerine gönderilmeleri halinde idam cezası alacaklarını belirten 6 İranlı kadın karara itiraz etti. Kadınlara sevindirici haber Anayasa Mahkemesi'nden geldi. Yüksek Mahkeme, telafisi güç durumlar oluşturabileceği gerekçesiyle, gerekli belgelerin toplanıp işlemleri yapılıncaya kadar kadınların sınır dışı kararını durdurdu.
#Son DakikaEkonomiden Sorumlu Başkaban Yardımcısı Mehmet Şimşek’in, Türkiye’den ‘belli ölçeğin üzerinde ev alana’ oturma ve çalışma izni vereceklerini açıklaması inşaat sektörünü heyecanladırdı. İnşaat sektörü temsilcileri iç pazarda yaşanan durgunluğu yabancıya satışla telafi etmeye çalışacak. Geçen yıl yabancıya satıştan 5 milyar dolar gelir elde eden gayrimenkul sektörü temsilcileri “Uzun süreli oturum izni gelirse bu yıl en az 10 milyar dolar elde ederiz” diyor.
#KonutAlmanya'da Federal Bakanlar Kurulu’nun kabul ettiği Fas, Cezayir ve Tunus’un güvenli ülke ilan edilmesi kararı 26 Şubat 2016’da Eyalet Temsilciler Meclisi’nin (Bundesrat) gündemine gelecek. Değişikliğin uygulanması için Eyalet Temsilciler Meclisi’nin onayı gerekiyor.
#AlmanyaYAŞAR Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayselin Yıldız ve Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Uzgören, iki ay boyunca sokak sokak gezerek, onlarca Suriyeli aile, resmi makamlar, sivil toplum kuruluşları ve derneklerle derinlemesine mülakat tekniğiyle görüşüp bir çalışma yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Suriye vatandaşlarının barınma merkezlerindeki 763 derslikte, okul öncesinden 12’nci sınıfa kadar 61 bin 557 Suriyeli öğrenciye, 399 Türk, 2 bin 263 gönüllü Suriye vatandaşı öğretmen tarafından eğitim hizmetleri verildi.
#OkulTunus’la yapılan anlaşmaya, alınan her türlü tedbire rağmen Tunuslu kaçak göçmenler İtalya’nın Lampedusa Adası’nın yolunu tutmaya devam ediyor. 3,5 ayda 26 binden fazla göçmene kapı açmak zorunda kalan ülkenin Başbakanı Berlusconi, AB’ye, “Bu sorunda ortak bir vizyon bulamayacaksak ayrılmak en iyisi” resti çekti.
TÜRKİYE-AB ortaklık hukukundan doğan hakların savunulmasında kaydettiği başarılarla tanınan avukat Ejder Köse,Belçika’da yaşayan Kolombiya kökenli Zambrano ailesine ilişkin bir süre önce Avrupa Adalet Divanı’nın verdiği kararın,Türk kökenliler açısından da büyük önem taşıdığını kaydetti. Adalet Divanı’nın Hollanda, Almanya ya da AB üyesi birbaşka ülke vatandaşlığını ‘AB vatandaşlığı’ ile eşit düzeye getirdiğini belirten Köse, “Bu karar birlik üyesi ülkelerin kendivatandaşlarına ayrımcılı
Avrupa Adalet Divanı’nın Türklere uygulanan harçlar konusunda Hollanda aleyhine aldığı kararın vatandaşların hakları açısından çok büyük bir önem taşıdığına işaret eden Avukat Ali Durmuş, "Türklere AB vatandaşlarından farklı muamele edilemez. Yurt dışında sınav, ülkeye yerleştikten sonra da uyum zorunluluğu uygulanamaz" dedi.