GeriSeyahat Rusya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Rusya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Rusya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Rusya aile birleşimi vizesi; Rusya vatandaşı olan bir kişi ile evlilik yapılması durumunda veya Rusya bünyesinde aile bireylerinden bir ya da birkaçının ikamet etmesi durumunda verilen vizedir. Bununla beraber Rusya'da uzun zamanlı konaklama talebinde bulunmaya olanak tanıyan bir vizedir. Peki Rusya aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Vize ne kadar süre içerisinde çıkar? Gerekli olan evraklar nelerdir? İşte, merak edilen detaylar.

Rusya aile birleşimi; Rus biriyle evlilik gerçekleştirilmesi durumunda uzun süreli konaklama talebinde bulunan Türk Vatandaşlarının aldığı bir vizedir. Bu vize; Rusya Konsoloslukları açısından verilmekte olup Rusya'da oturma iznini almaları gerekir. Türk Vatandaşlarının Rus biri ile evli olması veya Rus Vatandaşı ebeveyni olan kişiler Rusya aile birleşimi ile oturma izni alarak Rusya'dan uzun dönemli şekilde vize alabilirler. 

 Rusya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 Rusya aile birleşimi vizesi; Rusya bünyesinde oturma izni bulunan birinci derece akraba veya bir Rus vatandaşıyla akrabalık ilişkisi olan Türklerin, Rusya'da uzun dönemli kalmasını sağlayan bir vize çeşididir. Rusya'da aile birleşimi vizesi adına aile ferdi şeklinde kabul edilen bireyler; anne, baba, 18 yaş altı çocuklar, eş ve eşin 18 yaşının altındaki çocukları kapsar. 

 Rusya aile birleşimi vizesi; başvuruyu yapan kişiler tarafından, birinci dereceden aile ferdi olduğunu kanıtlayan belge ve Rusya bünyesindeki aile dertlerinden bir davet mektubunu alması gerekmektedir. Bununla beraber gereken diğer belgelerle beraber Rusya Göç İşleri Müdürlüğüne ibraz edilmesi gerekir. 

 Rusya aile birleşimi vizesi koşullarını yerine getiren ve Rusya'da yaşamayı isteyen kişiler, başlangıçta geçici oturum izni alırlar. 1 sene sonrasında ise vatandaşlık ve kalıcı oturum izni başvurusu yapabilmektedirler. 

 Rusya Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Başvuruyu yapan kişi; Rusya'ya aile birleşimi vizesi ile gidebilmek için yaklaşık olarak 6 ay beklemesi gereklidir. Bununla beraber Türkler için Rusya aile birleşimi vizesinin çıkması yaklaşık şekilde 6 ay sürmektedir. 

 Rusya Aile Birleşimi Vizesi Gerekli Evraklar Nelerdir? 

 Rusya aile birleşimi adına gerekli olan evraklar;

  - Geçerli pasaport,

 - 1 tane biyometrik fotoğraf,

 - Adli sicil belgesi,

 - Sağlık raporu,

 - Ödeme makbuzları,

 - Rusya oturma izni veya Rus biri tarafından gönderilmiş olan davet mektubu,

 - Rusya Dışişleri Bakanlığının İnternet sitesi aracılığı ile doldurulan aile birleşimi vizesi başvuru formu,

 - Rusya'da oturma izni bulunan veya Rus vatandaşı olan aile üyesiyle ilgili ilişkiyi ispatlayan tam vukuatlı nüfus kağıt örneği,

 - Başvuruyu yapan kişinin Rusya vatandaşı olan yakının pasaportu ve kopyası,

 - Rus vatandaşının eşi olmak için başvurulmuşsa; evlilik belgeleri, aile cüzdanı ve aile cüzdanının noter tasdikli çevirisi,

 - Rus vatandaşının engelli ve yetişkin çocuğu şeklinde başvuruda bulunulmuşsa, başvuruyu yapan kişinin doğum belgesi ve engelli olduğunu kanıtlayan belge ile noter tasdikli çevirisi. 

False