Herkese merhabalar! Doğum kontrolü yöntemleri ile ilgili belki de en sık aldığım soru, ileride bir gebelik planlandığında bu yöntemlerin herhangi bir olumsuz etkisi olup olmayacağı yönünde. Bildiğiniz gibi gebeliği önlemenin birden fazla yolu var. Bu yöntemlerin seçiminde biz jinekolog hekimler olarak danışanlarımızın yaşı, beklentilerini ve tıbbi durumunu değerlendirerek onlara yol gösteriyoruz. Bu yöntemlerden en sık kullanılanları ve gebelik potansiyeli ile olan ilişkilerini aşağıda sizin için özetledim:
#Korunma YöntemleriAlman ilaç firması Schering’in üreme çağındaki 18-45 yaşlarındaki kadınlar arasında yaptırdığı araştırmaya göre, Türkiye’deki doğum kontrol yöntemi kullanımında olumlu gelişmeler var. Türkiye’nin 19 ilinde, 2 bin 44 kadınla yüzyüze yapılan Aile Planlaması Araştırması’na göre, doğum kontrol hapı, spiral, prezervatif, aylık iğneler gibi modern doğum kontrol yöntemlerinden haberdar olanlar çoğalıyor.
Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Vakfı’nın hazırladığı raporda, kadınlara cinsel eğitim, cinselliğini yaşamama hakkı ve kürtaj hakkının tanınması istendi. Kadının İnsan Hakları ve Yeni Çözümler Vakfı, bir çalışma grubu oluşturarak, kadınların cinsel ve doğurganlık hakları üzerine rapor yayınlandı.
Birleşik Krallık'ta geliştirilen ancak henüz piyasada olmayan yeni bir ürün, doğum kontrol yöntemlerinde bir çığır açacak gibi görünüyor. Erkeklerin kollara ve sırta kolayca uygulayacağı bir jel olan bu ürünü erkekler kullanmak isteyecek mi ? Kimisi 'asla kullanmam' diyor kimi de 'Bir an önce çıksın hemen kullanırım'...
#Sağlık