Fütürist haberleri sayfasında Fütürist hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 442 Fütürist haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada saygın bir ülke olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bugün yaşadıklarımız olmasaydı belki fütüristlerle oturacaktık, sohbet edecektik, konuşacaktık. Onlar dünya nereye gidiyor, Türkiye nereye gidiyor bize anlatacaktı” diye konuştu.
#Kemal KılıçdaroğluÇin'in Chongqing bölgesindeki yetkililer yaşanan araç yoğunluğuna çözüm amacıyla çok ilginç ve bir o kadar modern bir yöntem geliştirdiler.Tasarladıkları teknolojik otoparkla yaklaşık 30 derece geri yatırılan araçlar sıralı bir şekilde özel bir rafa dizilebiliyor. Bu modern otoparkıgeliştiren "Chongqing Chaoli High-Tech Co" adlı teknoloji şirketi yetkilileri, bu sayede otopark kapasitelerini %40 artırdıklarını belirttiler.
#ÇinSavaşların, yoksulluğun, açlığın ve kıtlığın ortadan kalktığı, paranın anlamını yitirdiği bir dünya mümkün mü? Türkiye nelere yatırım yaparsa gelecekte küresel lider olabilir? Havası temiz, trafiğin olmadığı yeni şehirler kurulabilir mi? Ağır işleri robotların yaptığı yeni bir dünya ne kadar uzakta? İnsanoğlu-robot aşkı fantezi mi? Dünyanın önde gelen gelecekbilimcilerine göre çok da uzak olmayan bir gelecekte bunların hepsi mümkün. Dünyaca ünlü fütüristler geleceğin fotoğrafını Hürriyet için çekti.
#RobotlarPERYÖN’ün (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği) bu yıl 32’ncisini düzenleyeceği İnsan Odağında Yönetim Kongresi, ‘PİT Stop’ temasıyla, 5-6 Kasım tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Türkiye’den pek çok uzman ismin yanı sıra yabancı konuşmacılar da katılacağı kongrede, iş dünyasının ve insan kaynaklarının en önemli başlıkları ele alınacak.
#Hürriyet İKBence geleceği en iyi okuyan isimlerden biri de Lucien Arkas’tır. Bana göre o da bir fütüristtir. Dünyanın gidişatını iyi izler, gerçekleri gözardı etmeden, imkanları da dikkate alarak bir gelecek senaryosu yapar. Krizlerde insanlar ne yapacaklarını bilemezken, o kafasındaki yol haritasını uygulamaya devam eder. O yüzden Lucien Arkas ile sohbet etmek her zaman bana iyi gelir.
#1İnsanlık var olduğu günden beri daha uzun yaşamanın, yaşlanma etkilerini geri çevirmenin, yaşamı kısaltan ve kaçınılmaz olarak ölümle sonuçlanan hastalıkların çaresini bulmaya çalışıyor.
#Longevity140 yaşınızı, belki de daha ötesini görmek istiyorsanız şimdiden hazırlıklara başlamanızda fayda var. Teknolojideki hızlı gelişme tıp dünyasını da etkiledi. İşin uzmanları yakın gelecekte yaşlanmanın durdurulabileceğini hatta daha ileri adımların atılabileceğini söylüyor. Belli ki bilim dünyası insanlığa sürprizler hazırlıyor. Peki, ömrümüz neredeyse iki katına çıkarsa nasıl bir dünyada yaşayacağız? Prof. Dr. Derya Unutmaz, Dr. Ayşegül Çoruhlu o günleri görebilmemiz için yapmamız gerekenleri, fütürist Ufuk Tarhan uzun ömrün dünyayı nasıl değiştireceğini anlattı.
#Teknoloji2023’te bilim ve teknoloji alanında birçok gelişmeye tanık olduk. Yapay zekâyı her zamankinden çok konuştuk. Kimi gelişmeler distopik bilimkurgu filmlerini aratmadı. Belki bu yıl da uzaya turistik gezi yapacağız ama doğaya verdiğimiz hasarın önüne bir türlü geçemiyoruz. Bilim insanlarından geçen yılı değerlendirmelerini ve 2024’e dair öngörülerini bizimle paylaşmalarını istedik.
#Hazan Aköz IşıkHayatımızın her alanına giren yapay zekâ sayesinde artık yaşamını yitiren sevdiklerimizle sesli ve görüntülü sohbet mümkün hale gelecek. Kaybettiğimiz sevdiklerimizi ‘dijital olarak’ hayata geri döndürebilmek için kişinin ses ve görüntülerini bilgisayara yüklemek gerekecek.
#Yapay ZekaFransız sinemasının unutulmaz yaratıcılarından Jacques Tati’nin klasikleşmiş karakteri Bay Hulot’nun serüvenlerini anlatan ‘Bay Hulot’nun Tatili’, ‘Amcam’ ve ‘Oyun Vakti’, ‘Başka Sinema’nın özel programı dahilinde bu hafta sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.
#Uğur VARDANOrmanlar yanıyor, aşırı sıcaklar ve hava olayları insanlığı çaresiz bırakıyor. Gıda krizi, susuzluk, göçler ve başka bir dünya bekliyor bizi. “Bunları 19’uncu yüzyılın başından beri biliyoruz” diyen fütürist Ufuk Tarhan, geçmişiyle birlikte bir iklim krizi tablosu serdi önümüze, gelecekte değişecek hayatımızı anlattı!
#Necla BAYRAKTARGaye Su Akyol kariyeri ve hayatı ile merak ediliyor. Magazin gündemini yakından takip edenlerin özel hayatını merak ettiği Gaye Su Akyol, farklı tarzı ile müzik piyasasında dikkat çekiyor. Peki, Gaye Su Akyol kimdir, nereli, kaç yaşında, sev? Gaye Su Akyol'un sevgilisi kim? İşte, o detaylar
#Gaye Su AkyolModern teknolojinin insanlar ve dünya hakkındaki temel anlayışlarımızı nasıl değiştirdiğini pek çok bağlamda inceleyen Meghan O’Gieblyn’in ‘Tanrı, İnsan, Hayvan, Makine’si, zekâ, bilinç, gelecek, teknoloji ve insana dair, felsefeden teolojiye, sibernetikten transhümanizme ilham veren bir çalışma.
#Meghan O’GieblynYapay zekaya dayalı sohbet robotu ChatGPT’nin yeni sürümü çıktı. ChatGPT-4 adını taşıyan yeni versiyon, daha geniş bir veri tabanına ve problem çözme yeteneğine sahip. Türkiye’de ücretsiz sürümü kullanıma açıldığından beri eğitim dünyasın büyük ilgi duyduğu ChatpGPT, eğitim uzmanlarını ikiye böldü. Kimi yeni sürümle birlikte bu yapay zekanın öğretmenlerin yerini alacağını söylüyor kimiyse öğretmenlerin yapay zekâ sayesinde öğrencilere daha fazla vakit ayırabileceğini.
#ChatgptÇoğu kişi yanındakileri görmezden gelip dikkatini cep telefonuna veriyor. Bu tutumun artık bir adı var: ‘Phubbing’. İngilizce telefon (phone) ile küçümseme (snubbing) sözcükleri birleştirilmiş. Kelime kulağımıza yabancı ama bu davranışa hepimiz çok aşinayız. Uzmanlara telefon bağımlılığımızın boyutlarını; maruz kalanlaraysa ne hissettiklerini sorduk.
#PhubbingÇin Devlet Başkanı Şi Cinping’in Suudi Arabistan ziyareti, yeni bir eksen oluşumunun habercisi olarak gündeme oturdu. ABD ile gerilimli bir diplomatik süreç yaşayan Suud yönetimine hızlı bir sıcaklık gösteren Çin Komünist Partisi yönetimi neden bölge ile yakınlaşmak istiyor?
#ÇinÇocukların kullandıkları bilişim teknolojileri konusunda Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından gerçekleştirilen “Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’ sonuçlarına göre internet kullanımı, 6-15 yaş grubundaki çocuklar için 2013 yılında yüzde 50,8 iken 2021 yılında yüzde 82,7’ye yükseldi.
#Konuk YazarBİLİNDİĞİ üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile gelecek on yıllar için rehber niteliğinde “İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi” süreci başlatıldı. Ağustos ayında başlayan çalışmalar gelecek yıl şubatta nitelikli bileşenlerle bir sonuç bildirgesine dönüştürülecek. Bu çalışmaların amacı, güncel problemlerin ötesinde “Yapısal” çözüm arayışlarına yönelik.
#1Samsung Electronics Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) iş birliğiyle, teknolojiyi daha iyi bir dünya için uygulayan gençleri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği “Innovation Campus” eğitim programının üçüncü döneminde dört proje ödül kazandı.
#TeknolojiBilim dünyası günlerdir Google'ın kıdemli yazılım mühendisi Blake Lemoine'ın sözlerini tartışıyor. Şirketin üzerinde çalıştığı LaMDA isimli yapay zekanın bilinç kazandığını 'bir insanla konuştuğumda anlarım' sözleri ile duyuran Lemoine'ın açıklamaları sonrası 'şimdi ne olacak?' sorusu yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Peki bilinçli makineler dünyası nasıl olacak, içinde bize de yer var mı? İşte makinelerin bilinçlendiği bir dünyada insanoğlunu bekleyenler...
#Yapay Zeka