Tüm dünya iki yıldır koronavirüs salgınının nasıl başladığını ve virüsün insanlara bulaşmaya nasıl başladığını aydınlatmaya çalışıyor. Yeni ortaya çıkarılan e-postalar ve yazışmalar bilim insanlarının Kovid'in Wuhan laboratuvarından sızdırıldığını düşündüklerini ancak bu fikirlerini jet hızıyla kendi kendilerine sansürlediklerini gösteriyor...
#WuhanABD Ulusal Sağlık Enstitüleri direktörü Dr. Francis Collins, Omicron varyantının da dahil olmasıyla gittikçe durumun kötüye gittiği salgınla ilgili karamsar bir tahminde bulundu ve "Günlük vaka sayısı 1 milyonu görebilir,” dedi.
#Francis CollinsDünyanın dört bir yanından 351 akademisyen ve üniversite yöneticisi, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin yayımladığı bildirinin ardından Türkiye'de yaşanan gelişmelere ilişkin kaygılarını ve Türk hükümetinden isteklerini bir açık mektup yazarak ifade etti.
#Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifiGenom Projesi’ni yürüten bilim adamlarına göre insanın gen sayısı, daha önceki tahminlerin aksine, 30 bin ile 40 bin arasında değil, 20 bin ile 25 bin arasında. Böylece insanın gen sayısının, genetik şifresi çözülen ve 27 bin gene sahip olduğu anlaşılan tere otundan da az olduğu anlaşıldı. Uluslararası Human Genom Konsorsiyumu’nun son araştırma sonuçları, bugün yayınlanan Nature Dergisi’nde yer alıyor.
Normal HDL'ye (iyi huylu kolesterol) benzeyen, ancak daha etkili olan yapay HDL'nin, hiç beklenmedik bir şekilde, kalp damarlarındaki kolesterolü temizlediği anlaşıldı. Kalp krizi riskini azaltmak için bugüne dek yalnızca kötü kolesterolü düşürmeye çalışan doktorlar, bu yeni ilaçla iyi kolestrol düzeyini yükseltmeyi amaçlıyor.
Bilim adamlarının, çocuklardaki erken yaşlanma hastalığının genini buldukları bildirildi. Çok nadir görülen ''Hutchinson-Gilford erken yaşlanma hastalığıyla'' genetik mutasyon arasında bağlantı kuran bilim adamlarının bu çalışmasının, insanlarda normal yaşlanmayla ilgili daha fazla bilgi edinilmesine yardımcı olması bekleniyor.