Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet’in avlusundaki Avlu Restaurant’ın başındaki şef Özgür Üstün, Anadolu mutfağına ait yemekleri dozunda stilize ederek 7 Bölge adlı bir tadım menüsü hazırlamış. Ama ne menü! Çiğköfte, Sivas katmeri ve diğerleri... Michelin tavsiye listesinde olan Avlu, vejetaryenleri de unutmamış.
#Avlu RestaurantYazın en güzel yanlarından biri şehir hayatına renk katan açık hava sinemaları... Oteller, belediyeler sezonda izleyemediğimiz filmleri gösteriyor. Kimi terasta, kimi bahçede, kimi bedava, kiminde fiyatlara patlamış mısır, içecek dahil. Hepsi püfür püfür ve eğlenceli, kaçırmayalım.
#Melis YılmazAvustralya’ya gelmemden tam 29 yıl sonra, Türk Hava Yolları buraya ilk seferini yaptı. W Hotel Melbourne’de verilen kutlama davetinin yemekleriniyse Melbourne’ün en iyi Türk restoran grubu Tulum ve Lezzet üstlendi. Bizi ilgilendiren tarafıysa Avustralya ve Türkiye arasındaki kültürel ilişkileri çok daha güçlendirecek olması.
#Somer Sivrioğluİlk iftarlar yapıldı. Oteller, restoranlar ve lokantaların iftar mönülerine bakıldığında oldukça geniş bir fiyat makası olduğu görülüyor. Hürriyet bu makasın her iki ucunu da araştırdı. Geçen yıla göre iftar mönüsü fiyatları yüzde 100 ila 150 arasında artmış durumda. En uygun iftar yemeğini 249 TL’ye veren lokanta da var, kişi başı 4 bin TL’yi aşan fiks mönüsü olan Boğaz manzaralı restoran da...
#İftarOkuduğum bir yazıda “Tanrı Himalayalar’da oturur ama tatil için Bali’ye gelir” diyordu. Benim de dünyadaki en gözde adam Bali. Bir seferinde bir ada sakinine “Nasıl her daim gülümseyebiliyorsunuz” diye sormuştum. “Gülümsemek en güzel makyajdır” cevabını vermişti. Mutluluğun doruklarında dolaşmak ve şımartılmanın ne olduğunu anlamak için balayında değilseniz de Bali’yi seyahat rotanıza ekleyin.
#Saffet Emre TonguçBu yıl yemeğin birleştirici gücüne şahit oldum, Türk mutfağının üst düzey tekniklerle rafine sunumlarını servis eden yeni restoranlarla tanıştım... Sadece deniz ürünlerine odaklanan özel bir menü denedim, dünyanın en ünlü şeflerinden birinin restoranında çok farklı bir yemek deneyimi yaşadım… Aklımdan çıkmayan lezzetler hangileriydi, gelin birlikte hatırlayalım.
#GastronomiMalum, balık avı yasağı bitti. Tezgâhlarda balık bolluğu ve çeşitliliği artmaya başladı. Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’un şefi Görkem Özkan’la sabaha karşı yola düştük, Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ettik. Kasa kasa dizilen çeşitler arasında alışveriş yaptık. Şefe alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk...
#GİZEM DİNÇBAŞPalamut, lüfer, barbun, kılıç, sardalya ve çipura sonbaharla birlikte bol bol göreceğimiz çeşitlerden. Nasıl pişireceğinizi düşünüyorsanız Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus’taki Aqua Restoran’ın şefi Görkem Özkan’dan işin sırlarını öğrendik. Özkan “Az yağlı balıkları kızartarak, iyice yağlanmışları da ızgara yaparak değerlendirin. Sardalyayı ekmek kırıntıları ve kıyılmış taze otlarla doldurup fırınlamak da iyi bir seçenek” diyor.
#BalıkŞef Görkem Özkan ve ekibi Aqua’da Türkiye standartları için sıradışı bir iş yapıyor. Hazırladıkları menü balık odaklı. Bizim balık konusunda ne kadar tutucu olduğumuz malum. Üstelik böyle bir restoranı Four Seasons Hotel Bosphorus gibi üst düzey, ulusal bir otel zincirinin ana restoranı yapmak beraberinde birçok zorluk getirebilir.
#Ebru ERKEHyatt Regency, dünya markası oteller zinciri ve Türkiye’de beşini İstanbul’da açtıktan sonra altıncısını İzmir’de açma kararı alıyor. Muhteşem bir otel. Tüm körfeze hakim manzarası, merkezi lokasyonu, hizmet kalitesi, lüks detaylar, konfor ve bence en önemlisi sanatın otelin her noktasında en çarpıcı haliyle karşınıza çıkmasıyla açık ara farkla ‘ben buradayım’ diyor.Hyatt Regency Otel’in Genel Müdürü, yılların tecrübeli ismi Zafer Canbaz ve İstanbul’dan röportajımız için özel gelen otelin ve Orjin Grub’un sanat danışmanı Damla Keseli ile bir araya geldim. Tüm bu organizasyonda sevgili Pazarlama Müdürü Gözde Kaydırak’ın emeğini es geçemem.
#1Kurban Bayramı ile birlikte yaz sezonu resmen açıldı. Birçok kişi Ege ve Akdeniz sahillerinin yolunu tuttu. Tatili İstanbul’da geçirmek isteyenler ise her sezon olduğu gibi özel plajlar ve otellerin havuzlarını tercih ediyor. Yeni sezonda otellerin havuz tarifesi yüksek. Boğaz kenarındaki Çırağan Palace Kempinski havuz için kişi başı 295 Euro ücret isterken, Four Seasons’ta 2 bin 850 TL, Hilton’da 2 bin 200 TL tarife uygulanıyor. Anadolu Yakası’nda fiyatlar 400 TL’den başlıyor.
#Boğaz