İtalya’da beni en çok mutlu eden yemekleri ‘osteria’ ya da ‘trattoria’ denen lokantalarda tattım. Eğer turistik olmayan yerlere gider ve seçiminizi de iyi yaparsanız olağanüstü lezzetli ve yöresel yemekler bulabilirsiniz. Gene fazla turistin olmadığı yerleri keşfederseniz gerçek İtalyan misafirperverliğini de görürsünüz.
#Vedat MilorDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasAvrupa’ya karın düşmesi ile beraber Türk jet seti de soluğu yurtdışında almaya başladı. Aspen, Courchevel ve Gstaad gibi kayak merkezleri Türkiye’de popüler olsa da Fransa’nın tarihi Val d’Isere kasabası Türk elitlerinin kış aylarında gizli buluşma noktası olmaya devam ediyor. İşte karlarla kaplı kasabaya ziyaretimden anekdotlar...
#Aspen CourchevelYeni rotalarla birlikte Türkiye kayak turizminde bir cazibe merkezi olmaya başladı. Dünyadaki her kayak bölgesinde bu kadar iyi ve popüler restoran varken Türkiye’nin dağlarında ünlü bir mekânımızın olmaması bizim için büyük bir eksiklik. Bence otellerin iyi müşteriyi çekebilmek için sadece sosyal medya fenomenlerine değil, bölgeyi ve yemeği iyi anlayan şeflere de çok ihtiyacı var.
#KayakUzun zamandır düzenlenen Dünya Peynir Ödülleri’ne bu yıl da 30’dan fazla ülkenin peyniri katıldı. En çok övgüyü İsviçre ve İtalya peynirleri alırken Türkiye’den hiçbir peynirin yine listede yer almaması dikkat çekti. 150’den fazla peynir çeşidine sahip olan ülkemiz neden uluslararası arenada peynirlerini ön plana çıkaramıyor? Mercek altına aldık...
#PeynirÇağdaş sanatın önemli kurumlardan TATE’in ‘misafir sanatçı’ programı kapsamında bir ayını Cornwall'daki Porthmeor Stüdyosu’nda geçiren seramik sanatçısı Burçak Bingöl, bu deneyim sonucunda ortaya çıkardığı ‘Dünyada Küçük Titreşimler’ sergisiyle Tate St. Ives’a konuk oluyor.
#Burçak BingölAvrupa’nın en gözde kayak merkezleri arasındaki Zermatt’ı sevmek için çok neden var. Farklı zorluktaki kilometrelerce pistleri, sadece kayak yaparak gidilebilen Michelin yıldızlı restoranlarıyla Zermatt, ekstrem spor ve gurme lezzetlerin buluştuğu bir doğa harikası.
#HürriyetYılbaşı gecesi kutlamaları her ülke için farklılaşsa da mutlaka renk ve eğlence içeriyor. Pandemi tedbirleri altında olsak da yeni yıla farklı bir ülkede ‘merhaba’ deme hayali, seyahatseverlerin aklına sık sık düşüyor. Jürimize çeşitli ülkelerin yeni yılı kutlama hallerini, sokaklarında yapılabilecekleri sorduk.
#HürriyetPorçini, imparator veya kültür mantarlarını çiğ olarak yiyebilir, salatalarınıza katabilirsiniz. Pişmiş isterseniz biraz sarımsak, yağ ve tuz, mantarların lezzetini öne çıkarmak için yeterli! Ama pişirmeye zeytinyağıyla başlamanızı, servis yapmadan hemen önce tavaya küçük bir parça tereyağı eklemenizi öneririm. Mantarların istisnai bir rolü var: Layıkıyla pişirildiğinde çok az ilaveye ihtiyaç duyarlar!
#MantarEataly’nin içinde açılan Terrazza Italia’nın başında tanınmış şef Claudio Chinali var. Malzeme seçimindeki özeni her tabakta hissettiren mekânda, kuzey İtalya klasiği makarnalardan çayla marine edilen kuzu kola özgün lezzetler pişiriliyor.
#İtalyaVücudun ihtiyaç duyduğu çeşitli vitamin ve mineralleri içeren ananas, mükemmel bir manganez kaynağı. Ayrıca da sağlıklı bir diyet meyvesi. Peki ananasın sağlığa faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Nasıl tüketilmeli? İşte ananasın faydaları...
#AnanasPandemi döneminde vatandaşların çikolata tüketiminin ciddi seviyede artış gösterdiğini söyleyen Godiva’nın ilk Türk CEO’su Nurtaç Ziyal Afridi, “Bilimsel araştırmalara göre bunlar âşık olduğumuzda yaşadıklarımıza benzer hisler uyandırıyor. Pandemide bu güzel duygular da çikolata tüketimini arttırıyor. Pandemi etkisini yoğun olarak gördük” diyor.
#GazetehaberleriAdını duymak bile mutluluk hormonlarımızı harekete geçirmeye yeten çikolatayı, fondü gibi meyvelerle birlikte tüketebileceğimiz sağlıklı tariflerde kullanmak için eritmemiz gerekir. Ancak doğru formüllerle eritilmemiş çikolataların dibi kolayca tutabilir ve hüsranla sonuçlanabilir. İşte size birkaç basit ipucuyla çikolatayı sorunsuz eritmenin yolları…
#Çikolataİngiltere’de, University of Surrey’de otel, yiyecek-içecek eğitimi aldıktan sonra Bodrum’da kendi otellerinin işletmeciliği ile iş yaşamına atılan, ardından 1994 yılında Gümüşlük’te Karaf adlı ilk restoranını açan Kaya Demirer, 26 yıl sonra yeni projesiyle tekrar Bodrum’da.
#İngiltereAntioksidanlar vücuttaki serbest radikalleri temizleyebilen ve hücre hasarını engelleyebilen maddelerdir. Vücuttaki savunma sisteminin etkisini arttırarak hastalık riskini azaltırlar. Hücre metabolizmasının toksik ürünü olan serbest radikalleri etkisiz hale getirerek sadece yaşlanmayı değil genel sağlığı da koruyucu etki gösterirler.
#Hatice Gürgen