Fomo haberleri sayfasında Fomo hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 58 Fomo haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Pandemiyle birlikte ‘bir şeyler kaçırmaktan keyif alma’ eğilimi arttı. Artık benim gibi internette bir şeyleri kaçırınca üzülmek yerine sevinen insanlar var. Bu akıma da JoMO deniyor. Benim JoMO’mun zirvesiyse Clubhouse uygulamasıyla oldu. Nasıl mı?
#JomoFOMO (Fear of Missing Out), psikolojide fırsatı kaçırma korkusu olarak nitelendiriliyor. Yeniliği, fırsatı veya imkanları kaçırma korkusu olarak nitelendirilebilecek olan FOMO, borsada ve kripto para piyasasında da gündemde yer almaktadır. Kripto piyasalarında sıkça kullanılan FOMO terimi, aynı zamanda pişman olma duygusu için de kullanılmaktadır. İşte, psikolojide FOMO hakkında merak edilen bazı bilgiler
#FomoCUMHURBAŞKANLIĞI Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, sosyal medyada paylaşım yapılamadığında kendini kötü hissetme ve telefonsuzluk korkusunu ifade eden İngilizce terimler “fomo ve nomofobia”ya karşılık Türkçe terimler kullanılması için çalışma başladığını açıkladı.
#GazetehaberleriUzman Psikolog Melisa Paker, sosyal medyadaki gelişmeleri kaçırma korkusunun (FOMO) daha çok 18-25 yaş arasında görüldüğüne dikkat çekerek, "Bu yüzden kişi vaktini fazlasıyla internette ve sosyal medyada geçiriyorsa, bu durum onun duygu durumunu negatif oranda etkiliyorsa, özgüven problemine ve çevresindeki insanlarla iletişimini, ilişkisini negatif anlamda etkiliyorsa kişinin tedavi edilmesi gerekiyor" dedi.
#FomoNeden bazılarımız gerçek hayatta sıradan bir kişilik sergilerken, sosyal medyada farklı kişilere dönüşüyoruz? İnternette cevval bir ‘klavye kahramanı’na dönüşen o kız, geçen gün haksız yere laf işittiği halde ağzını açıp tek kelime bile edemeyen iş arkadaşınız değil mi?
#Sosyal Medya Hastalığı FomoUzmanlar “Sosyal Engelli” kavramına dikkat çekiyor. Sanal dünyada öyle bir dostluk oluştu ki el sıkışmaya hasret kaldık diyen Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan amacı dışında kullanılan teknolojinin kişilerin günlük yaşam aktivitesini bozduğunu, eşiyle, çocuklarıyla ilgilenmiyen bireyleri ortaya çıkardığını kaydediyor.
#Nevzat TarhanInstagram’a 2 Ağustos'ta getirilen erişim engeli, günlerdir gündemin ilk sıralarındaki yerini koruyor. Firma yetkilileri ile Ulaştırma Bakanlığı arasında gerçekleşen toplantılar henüz sonuca ulaşmazken önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmeler de çok merak ediliyor. Ancak biz bu haberimizde konunun farklı bir yönünü, erişim engeliyle alakalı paylaşımların gözler önüne serdiği bir toplumsal olguyu ele alacağız...
#Bir Sorudan FazlasıDaha önce üç kez kanseri yenen Özkan Uğur’un 3 aydır yoğun bakımda tedavi gördüğü ortaya çıktı. Geçenlerde entübe edilen sanatçının vücudundaki kanserli hücrelerin temizlendiği ancak böbrekleriyle ilgili sorun yaşadığı söyleniyor... Ne diyorsunuz, Özkan Uğur’dan da sevindirici haber alır mıyız, dördüncü kez kazanır mı bu savaşı?
#Özkan UğurÇoğu kişi yanındakileri görmezden gelip dikkatini cep telefonuna veriyor. Bu tutumun artık bir adı var: ‘Phubbing’. İngilizce telefon (phone) ile küçümseme (snubbing) sözcükleri birleştirilmiş. Kelime kulağımıza yabancı ama bu davranışa hepimiz çok aşinayız. Uzmanlara telefon bağımlılığımızın boyutlarını; maruz kalanlaraysa ne hissettiklerini sorduk.
#PhubbingMİLLİ Piyango Yılbaşı Çekilişi'nin büyük ikramiyesi olan 200 milyon TL, bu yıl 6-5-3-0-3-0-3 rakamlarının bulunduğu çeyrek bilete isabet etti. Biletlerden biri de Bursa'nın Osmangazi ilçesinde online olarak satıldı. Talihlinin çeyrek bileti makineye oynatarak satın aldığı tekel bayinin sahibi Onur Uğur (27), "Çok mutluyum, bizim sattığımız bilete çıkması çok güzel bir şey. Kime verdik bilmiyoruz. Online bilete çıkmış. Makineden oynanan bilete çıkmış zaten. İnşallah ihtiyacı olan birine çıkmıştır" dedi.
#BursaÇocukların kullandıkları bilişim teknolojileri konusunda Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından gerçekleştirilen “Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’ sonuçlarına göre internet kullanımı, 6-15 yaş grubundaki çocuklar için 2013 yılında yüzde 50,8 iken 2021 yılında yüzde 82,7’ye yükseldi.
#Konuk YazarFacebook, Instagram, Twitter, Snapchat, TikTok... 7’den 70’e hepimiz her gün, günün belli bir bölümünü bu sosyal medya uygulamalarında geçiriyoruz. Gündemi, trendleri, yakınlarımızı, ünlü isimleri bu mecralar aracılığıyla takip ediyoruz. Bu uygulamalar sayesinde yeni şeyler öğreniyor, eğleniyoruz. Öte yandan kimi uzmanlar ‘fazla’ sosyal medyanın çocuklar ve gençler üzerinde olumsuz etkileri olduğundan söz ediyor. Twitter’da olan biteni kaçırmak istemediğinden uyumayan ya da TikTok’ta gördüğü cilde zararlı bakım önerilerini uygulayan gençlere sıkça rastlıyoruz. Bunların nedeni ne? Önlemenin yolu var mı? Uzmanlara sorduk, önerilerini aldık.
#Sosyal MedyaTwitter, Facebook, Tiktok... Cep telefonu, akıllı saat, tablet... Her geçen gün daha fazla vakit geçirdiğimiz sosyal medya platformları ve teknolojik araçlar, adına 'dijital çağ hastalıkları' denilen bir sürü rahatsızlığı da ortaya çıkardı. İşte “Bundan 30 yıl önce obezite bir hastalık dediğimizde 'yiyen insansan zarar gelmez' diye karşı çıkılıyordu. Bugün ise Hikikomori, WhatsAppitis dediğimizde uzaydan gelmişiz gibi bakıyorlar ama durum ciddi" diyen uzmanların ışığında yeni çağın hastalıkları ve uzmanlardan önemli uyarılar...
#Dijital HastalıklarHürriyet Pazar ve araştırma şirketi Twentify’ın işbirliğiyle yapılan çalışmaya göre 18-30 yaş arasındaki gençlerin birikiminin büyük bölümü altın ve kripto paralarda. Üstelik gençler yatırım kararlarını işin uzmanlarından gelen tavsiyeler yerine sosyal medyadan alıyor. Kısa vadede konut alabileceğine inananların sayısı düşük ama amaç, önünde sonunda bir ev sahibi olmak...
#Kripto ParaKripto sanat olarak hayatımıza giren NFT’ler artık sosyal fayda aracı olarak da kullanılıyor. NFT, kripto paralarla ilişkisi nedeniyle birçok kişi için kafa karıştırıcı olsa da dijital dünyanın gelişimi açısından devrimsel nitelikte görülüyor. Ancak İngiltere’de akademisyenler bu alana umut bağlayanları uyarıyor: “NFT alıcılarının ve satıcılarının yüzde 90’ının işlem hacmi bu işten para kazanan yüzde 10’luk kesim kadar. Diğer yandan NFT’lerin dörtte üçünün ortalama satış fiyatı15 doları geçmiyor.
#NFT21’inci yüzyılın ilk yirmi yılı, yeni medya dediğimiz bilgisayar tabanlı iletişim araçlarının ön plana çıktığı ve hayatımızın her alanında yer aldığı bir dönem oldu. Pandemideki kısıtlamalar nedeniyle iletişimimizi, işimizi, günlük hayatımızı ve eğitimimizi son iki yıldır daha önce hiç olmadığı kadar teknolojiye bağımlı hale getirdik. Diğer taraftan, teknoloji bu kadar yaygın ve gelişmiş olmasaydı ülke ekonomileri durma noktasına gelir, eğitim aksar, sağlık alanında teşhis ve aşı gibi tedavi yöntemleri geliştirilemezdi.
#Prof. Dr. Cem Sütcü Kimdir?Güney Koreli popüler dizi Squid Game Netflix'in en çok izlenen yapımı oldu ancak birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Siber saldırı ve dolandırıcılıklar için en çok kullanılan yol haline gelen dizi çocuklar dahil herkesi tehdit ediyor. Konuyla ilgili uzmanlar da uyarılarda bulundu...
#Squid GameSelfitis, yeni çağın hastalıkları arasında nitelendiriliyor. Selfie hastalığı olarak da bilinen selfitis, kendi fotoğrafını çekip sosyal medya üzerinden yayınlama durumunu ifade etmektedir. Bu bir bakıma selfie çekip atma bağımlılığı olarak nitelendirilmektedir. İşte, selfitis hakkında detaylar ve bazı bilgiler
#SelfitisFenomen Sibil Çetinkaya hurriyet.com.tr'de Ferit Ömeroğlu'nun konuğu oldu. Sosyal medya paylaşımları ile uzun yıllardır geniş kitlelere adını duyuran Çetinkaya hayatta disiplin ve kuralları olduğunu ve bunları bozacak durumlarda canının sıkıldığını söyledi. İşte o anlar...
#Sibil ÇetinkayaEğer siz de telefonunuzu kontrol etmeden uzun süre duramıyor, işiniz olmadığı halde saatlerce internette vakit geçiriyorsanız ‘dijital detoks’ yapmanın tam sırası olabilir! Dijital detoksu, deneyimleyen kişilerden dinledik...
#Dijital DetoksPandemiyle birlikte ‘bir şeyler kaçırmaktan keyif alma’ eğilimi arttı. Artık benim gibi internette bir şeyleri kaçırınca üzülmek yerine sevinen insanlar var. Bu akıma da JoMO deniyor. Benim JoMO’mun zirvesiyse Clubhouse uygulamasıyla oldu. Nasıl mı?
#JomoFOMO (Fear of Missing Out), psikolojide fırsatı kaçırma korkusu olarak nitelendiriliyor. Yeniliği, fırsatı veya imkanları kaçırma korkusu olarak nitelendirilebilecek olan FOMO, borsada ve kripto para piyasasında da gündemde yer almaktadır. Kripto piyasalarında sıkça kullanılan FOMO terimi, aynı zamanda pişman olma duygusu için de kullanılmaktadır. İşte, psikolojide FOMO hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Fomo