Anne-baba olarak, çocuğunuzun okulda iyi çalışmasını, başarılı olmasını ve iyi bir karne almasını istersiniz. Bu beklentiler doğrultusunda, çocuğunuz size göre yeteri kadar iyi olmayan bir karneyle eve geldiğinde nasıl tepki vereceğiniz konusunda zorlanabilirsiniz.
#Konuk YazarOyuncu Zeynep Koçak, bir süredir mücadele ettiği derealizasyon hastalığı ile ilgili ilk kez konuştu. Hayranları tarafından derealizasyon nedir araştırmaları hız kazandı. Psikolojik bir hastalık olan derealizasyon belirtileri çocukluktan başlayabiliyor. Peki, derealizasyon nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, derealizasyon belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler
#DerealizasyonBir dönem dünyanın en ünlü pop gruplarından birinin üyesiydi. Kazandığı şöhret ve servete rağmen özel hayatında yaşadığı korkunç günler onu büyük bir yıkıma sürüklemişti. Aradan geçen yıllar bu büyük acıyı ona hâlâ unutturabilmiş değil…
#Mel BIllinois eyaletindeki evinde iskelete dönmüş halde bulunan 8 yaşındaki Navin Jones'un ölümü ABD'yi sarstı. Çocuğun anne ve babası birinci derece cinayetle suçlanırken evden gelen görüntüler ve tanıkların anlattıkları kan dondurdu.
#AbdBu haftanın öne çıkan manşetlerinden biri 8-9 yaşlarındaki oğlunu ‘alternatif tıp’ tedavisi adı altında 15 günde bir 36 saat aç bırakan ve çocuğun açlık sebebi ile yaşadığı sağlık sorunlarını da sosyal medyadan yayınlayan anne idi. Konu daha çok, ‘Tıbbın alternatifi olmaz’ çerçevesinde tartışıldı. Ama bence sorulması gereken önemli bir soru daha var: “Anne-baba olmak çocuk üzerinde her tür hakka sahip olduğumuz, tahakküm uygulayabileceğimiz anlamına gelir mi?’ Hele de çocukların yetişkinlerce “kamu malıymışçasına” izin alınmadan öpüldüğü, kucağa alındığı, sosyal medya anneliği kavramının iyice yayıldığı toplumumuzda durum ne?
#Mersin ÜniversitesiUlusal Akıl Hastalıkları İttifakına (NAMI) göre, yaklaşık dört yetişkinden üçü hayatlarında bir dissosiyatif dönem geçirdi, ancak sadece yaklaşık %2'si DPDR kriterlerini karşılıyor. Peki, Derealizasyon nedir, belirtileri nelerdir, tanısı ve tedavisi nasıl yapılmalıdır ayrıntıları ile derledik.
#DerealizasyonKopan parmak, cinsel saldırılar, ölüm tehditleri... Dünya bir evliliğin arkasından gelen akılalmaz iddiaları konuşuyor. ABD'deki bir mahkeme salonunda ortaya dökülen kirli çamaşırlar her gün yeni bir şok dalgası yaratıyor. Devam eden haber fırtınasıyla kafanız çok karıştı, biliyoruz. O yüzden sizin için kapsamlı bir "Ne olmuştu?" dosyası hazırladık
#Amber HeardSerebral palsi, hareketi ve kas tonusunu veya duruşunu etkileyen bir grup bozukluktur. Genellikle doğumdan önce olgunlaşmamış, gelişmekte olan beyinde meydana gelen hasardan kaynaklanır. Bunun yanında bebeklik ve okul öncesi yıllarda ortaya çıkan serebral palsi yürüme bozukluğuna neden olabileceğinden, teşhisi oldukça önemlidir. Peki, serebral palsi nedir, belirtileri nelerdir? İşte serebral palsi hastalığı hakkında merak edilenler...
#Serebral PalsiDepresyonun üzüntü, boşluk hissi, önceki zevk aldığı etkinliklerden zevk alamama, kilo kaybı ya da kilo artışı, uykusuzluk ya da aşırı uyuma, yorgunluk, bitkinlik ve intihar fikirleri ile kendisini gösterdiğini belirten Uzman Psikolog Naciye Tokaç, cinsiyete göre de nasıl bir değişim gösterdiği konusunda önemli bilgiler verdi.
#Sağlıkİstanbul’da bir vakıf üniversitesi ve Üsküdar Belediyesi iş birliğinde ‘Uluslararası Çocuk İstismar ve İhmalinde 'İyi Uygulamalar' Sempozyumu’ başladı. Dört gün sürecek sempozyumda, çocuk istismarları ve bunlara karşı alınacak önlemler ele alınacak.
#Çocuk İstismarı‘Yaşlı istismarı ve ihmali’ tüm dünyada ciddi olarak mücadele edilen alanlar arasına girdi. Türkiye 2019’u ‘Yaşlı Yılı’ ilan etti. Dikkat! Yaşlıdaki korku ve kaygı hali, ağlamaklı depresif görüntü, aşırı suskunluk, beslenme yetersizliği, açıklanamayan yaralar istismarın en önemli belirtileri. Uzmanlar uyarıyor: Yaşlıya şiddete sessiz kalmayın, saklamayın ve mutlaka ilgililere bildirin...
#GazetehabrleriGünümüzde tüm Dünya’da önemli bir problem olan çocuk istismarı ülkemizde de çok sık görülen toplumsal bir sorun halini aldı. Tüm Türkiye’yi yasa boğan, sokaklara döken Eylül ve Leyla ne yazık ki ilk acımız olmadıkları gibi hala endişe ile yolunu beklediğimiz kayıp çocuklarımız bulunuyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre 2008-2016 yılları arasında resmi olarak kayıp müracaatı yapılan çocuk sayısı 100 bini geçmiş durumda. Veriler de bu duruma alışmamamızı, çocuk istismarını fiziksel, ruhsal, sosyal, kültürel, ahlaki ve hukuki boyutlarda birçok yönden acilen ele almamız gerektiğini gösteriyor.
#BursaSağlık Bakanlığı istatistiklerine göre yılda 8.6 milyon kişi ruh ve sinir hastalıkları nedeniyle doktora başvuruyor. Gerek bu başvurular gerekse antidepresan kullanımı her yıl artıyor. 5 yılda antidepresan kullanımı % 25.6 arttı. Psikiyatri uzmanları, rakamlardaki artışın bir kısmının hastalık hakkında farkındalık ve başvuruların artması ile ilgili olabileceğini belirtiyor.
#Gazetehaberleri