İrmik helvası, az malzemeyle hazırlanan nefis bir lezzet. Yapımı oldukça kolay olan irmik helvasını dilerseniz fıstıklı veya cevizli olaral hazırlayıp dondurma ile servis edebilirsiniz. Canınız tatlı çektiğinde evinizdeki birkaç malzemeyle kısa sürede yapabilirsiniz. Peki irmik helvası nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla irmik helvası tarifi...
#İrmik Helvası Nasıl YapılırSıcaklar tüm hızıyla bunaltmaya devam ederken tatlı keyfimizden geri kalacak değiliz! Bici biciden rokokoya, soğuk baklavadan sorbeye ‘serin ve hafif’ tatlılar kolay yeniyor, ağırlık yapmıyor. En lezzetli ‘ferah’ tatlılar yapan yerleri jürimize sorduk.
#GazetehaberleriTürk mutfağının en özel lezzetlerinden olan baklavayı yaz mevsimine uyarlayan ünlü bir tatlıcı, soğuk baklava üretti. Vatandaşların yoğun talep gösterdiği soğuk baklava, yapıldıktan sonra saatler içerisinde tükeniyor.
#Meşhur Sıtkı UstaŞam tatlısı ya da şambaba olarak da bilinen Şambali tatlısı, Batı Anadolu’nun en sevilen, en popüler tatlılarının başında geliyor. Özellikle İzmir’de çok meşhur olan ve tatlıcılarda en çok satılanlardan biri olan Şambali tatlısını evde yapacaksanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. İşte hamurundan pişirmesine Şambali tatlısının püf noktaları ve nefis bir şambali tarifi
#Şambali Nasıl YapılırHey gidi Mehmet Aksel hey!Beş yıl önce onun için ‘takıntılı mükemmeliyetçi’ diye yazmıştım. MSA diye bir okulu var. Mutfak Sanatları Akademisi. Heyecanla anlatıyordu, yaptıklarını, yapacaklarını. Şaka gibi, beş yıl sonra yine karşısındayım. Geçmişte yaptığımız söyleşinin sağlamasını yapıyorum.Vay anam vay!
Ramazan ayının sıcak ve uzun günlere denk gelmesi iftar sofralarının da kimyasını değiştirdi. Ramazanla özdeşleşmiş hurma ve güllaç gibi alışıldık lezzetler sofralarda alışılmadık şekillerde yer almaya başladı. Hurmanın ve güllacın serinlemiş, hatta buz tutmuş halleri bu ramazanın yıldızı. İftar saatlerinde sıcakta çabuk bozulan hurma yerine buzlu hurma ve klasik güllaç yerine dondurmalı güllaçla serinlemek de mümkün.
Bir yaz tatlısı olan dondurma, günümüzde dört mevsim satılsa da yine en çok yazın tüketiliyor. Tek başına yenebildiği gibi birbirinden lezzetli dondurmalı tatlılar da yapılıyor. En güzel rokokoyu kim yapıyor? Kızarmış dondurmanın hasını nerede yiyebiliriz? Baylan’ın Kup Griye’sinin bağımlıları kimler?