Fırın sütlaç, mutfağımızın geleneksel sütlü tatlılarından biri. Hafif olmasının yanı sıra lezzetiyle herkesin zevkle tükettiği fırın sütlacın yapımı çok kolay. Soğuk soğuk ve üzerindeki tarçınıyla da tadına doyum olmuyor. Peki fırında sütlaç nasıl yapılır? İşte tam kıvamında ve ölçülü fırın sütlaç tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
#Fırın Sütlaç Nasıl YapılırDünyanın sayılı uçak motoru üreticilerinden Pratt&Whitney’in özellikle Airbus A320 ve 321neo ailesi için yaptığı PW1100G motorlarda ciddi sorunlar çıkmaya başladı. THY dört uçağını yere indirmek zorunda kaldı. Şirketten yedek motor istendi. THY yalnız değil. Bunun gibi birçok havayolundan talep artınca Pratt&Whitney zor durumda bıraktı.
#Pratt&WhitneyEvlerde pek çok kişinin severek yediği sütlü, tatlılardan birisi de sütlaç olmaktadır. Sütlaç hem hafif hem de lezzetli bir tatlı olması sebebiyle ön plana çıkmaktadır. Fakat kilo problemi yaşayan kişiler diyet listelerinde sütlacın olup olamayacağı hakkında araştırmalar yapmaktadır. Peki, sütlaç kilo aldırır mı? Fırında bir kase sütlaç yemek kilo yapar mı? Sizlere sütlaç ve kalorisi hakkında merak edilenleri detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamSütlaç tarifi merak edilen konular arasında yer alıyor. Sevilen lezzetlerden olan sütlaç fırında veya ocakta yapılabiliyor. Fırın sütlaç tarifinde ön pişirme yapılan sütlaç, güveçlere ya da ısıya dayanıklı fırın kaplarına konuluyor. Peki, sütlaç nasıl yapılır?
#SütlaçHem ilklerin yaşandığı, hem de ünlülerin buluştuğu, farklı din ve inanışlardaki insanların bir arada kardeşçe ve huzurla yaşadığı, güzel sokaklarında bezenmiş dükkanları, tarihi dokusunu korumuş enfes yapıları, asırlara tanıklık etmiş ağaçları, mütevazi, samimi ve içten insanların yaşadığı yer Kuzguncuk. Bayramda şehirde kalacaklardansanız Kuzguncuk güzel bir alternatif… İşte size Kuzguncuk gezi rehberi…
#KuzguncukGeleneksel Türk tatlıları deyince, benim ilk aklıma gelen helvalarımız. Ya sizin? Kaç kişinin aklına önce helva gelir ki? Şekerin olmadığı yıllarda bal ve sütle ya da pekmezle şerbetlenen un helvaları… Türk tatlılarında süt çok önemli, çünkü sütlü tatlılarımız ve akabinde meyve tatlılarımız gerçekten bize özgü. Şerbetli hamur tatlılarında ise Arap kültüründen gelenlerle bizim damak tadımıza, malzeme ve tatlı tekniklerimize göre geliştirilmiş zengin çeşitler mevcut.
#Geleneksel TatlılarGelinim Mutfakta 18 Ekim Cuma günü yayınlanan bölümüyle ekran macerasında bir haftayı daha geride bıraktı. Bu kez Gelinim Mutfakta hafta finalinde puanlar birbirine çok yakındı. Beş altın bileziği hafta toplamında en yüksek puanları alan Fatma-Dilek Akıncıoğlu ve Çiğdem-Elif Akçam çiftinden birisi kazandı. Peki, yarışmadan elenen gelin ve kaynana kim oldu? Beş altın bilezik hangi gelinin oldu? İşte, Gelinim Mutfakta’dan elenen isim ve puan durumu...
#Gelinim MutfaktaTürk mutfağında yer alan birçok sütlü tatlı içinde en yaygın yapılan ve tanınanı sütlaçtır. Her evde bulunan yapılan sütlacın en güzel hali ise fırında yapılanı. Sütlaçın genellikle bir güveç içerisinde fırında pişirilmesi suretiyle yapılır. Peki, fırında sütlaç nasıl yapılır, dikkat edilmesi gereken noktalar neler? İşte, adım adım fırında sütlaç tarifi
#Fırında Sütlaç Nasıl YapılırSahurda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...
#Bugün İftara Ne PişirsemArda'nın Ramazan Mutfağı programının 16 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de Türk mutfağının geleneksel tatlısı fırın sütlaç oldu. Ünlü şef Arda Türkmen, fırın sütlacın tarifi ve yapım aşamalarını anlattı. İşte, adım adım fırın sütlaç tarifi...
#Fırında Sütlaçİstanbul Havalimanı’nda 4 bin 200 metrekarelik alanda onlarca restoran işleten BTA’nın lezzetlerini tattım. Şirketin CEO’su Sadettin Cesur, TAV Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül ile bir ziyafet turu yaptık. Mükemmel bir ziyafet zinciri oluşturulmuş. Gerçekten yeni havalimanının zenginliği olmuş. Tadında Anadolu’dan Japon mutfağına ne ararsanız var. Üstelik lezzetler dorukta.
#YazarlarFırında sütlaç nasıl yapılır sorusunun yanıtı, yemek sonrasında canı tatlı çeken vatandaşlar tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Oldukça lezzetli ve pratik bir yapımı olan fırında sütlaç tarifini sizler için derledik. Peki, fırında sütlaç nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeler.
#Fırında SütlaçTürk mutfağının vazgeçilmez ve geleneksel lezzetlerinden sütlacın nasıl yapıldığı, son günlerde özellikle kadınlar tarafından merak ediliyor. Evde yapılabilen en iyi sütlaç tarifi, yapılışı ve malzemeleri sorgulanıyor. Peki, o severek yediğimiz sütlacı nasıl yaparız?
#SütlaçTürk mutfağının vazgeçilmez ve geleneksel lezzetlerinden fırında sütlacın nasıl yapıldığı, son günlerde özellikle kadınlar tarafından merak ediliyor. Evde yapabilecekleri en iyi fırında sütlaç tarifini araştıran vatandaşlar, fırında sütlacın yapılışını ve malzemelerini sorguluyor. Peki, fırında sütlaç nasıl yapılır?
#Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?Türk mutfağının geleneksel tatlılarından olan Fırında sütlaç, yapımı kolay hafif bir tatlı olarak biliniyor. Sofralara farklı bir lezzet katan fırında sütlaç tatlısının tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. İşte, fırında sütlaç tarifi ve malzemeleri.
#Fırında Sütlaçİcrayla kapatılan 60 yıllık Merkez Lokantası, bir kuşağın “öğle rakıları”nın da merkeziydi. “Utangaç, gizli, yasak” Öğle Rakıları, Mehmed Kemal’in şiir kitabına da adını verdi. Sadece tarihiyle değil, özgün lezzetleriyle de Ankara’nın sınırlı hafıza mekanları arasında yer alan Merkez Lokantası, sarı votkanın, bakır tencerede İspir fasulyesinin, “ev yapımı” hardalın, su böreğinin de adresiydi.
İZMİR’in simgelerindendir Kemeraltı. Binlerce insana ekmek kapısı, tarihin ve ahiliğin simgesi... Son zamanlarda zor günler yaşayan esnafın kenetlendiği, hala eski gelenekleri sürdürmeye çalıştığı bir merkez. Çarşı esnafından, Tarihi Kemeraltı Derneği eski Başkanı Necati Ortabaş ile söyleştik.
Amerikalı ve Avrupalı pek çok restoran ve kafe zinciri, son birkaç yıldır Türkiye’de şube açıyor. Bunların arasında fast-food restoranları, kafeler, hatta slow-food restoranlar bile var. Ancak yiyecek içecek sektörü öyle hızla büyüyor ki, Türk markalarına da piyasada yer var. Onlarca Türk firması şubelerini hem Türkiye, hem de yurtdışında açıyor.