Sağlık açısından filizlenmiş patates ve soğan yenir mi sorusu, bu durumla karşılaşan pek çok vatandaşın araştırdığı konular arasında yer alıyor. Yeşillenmiş patates ile filizlenmiş patatesin yenilmesi durumunda nasıl bir durumla karşılaşacağını merak eden vatandaşlar, bu konu hakkında uzmanların görüşlerini öğrenmek istiyor. Peki, evlerde sıklıkla karşılaşılan filizlenmiş patates ve soğan yenir mi? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Filizlenmiş PatatesPatateslerin filizlenmesi, içerdikleri solanin adlı doğal bir toksin maddesinin miktarının artmasına neden olabilir. Solanin, yüksek miktarlarda tüketildiğinde sağlık sorunlarına yol açabilen zehirli bir bileşiktir. Bu nedenle, filizlenmiş patateslerin tüketimi sınırlı olmalı veya tercihen tamamen önlenmelidir. Peki, filizlenmiş patates ve soğan yenir mi? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Filizlenmiş PatatesPatateslerin filizlenmesi, içerdikleri solanin adlı doğal bir toksin maddesinin miktarının artmasına neden olabilir. Solanin, yüksek miktarlarda tüketildiğinde sağlık sorunlarına yol açabilen zehirli bir bileşiktir. Bu nedenle, filizlenmiş patateslerin tüketimi sınırlı olmalı veya tercihen tamamen önlenmelidir. Peki, filizlenmiş patates ve soğan yenir mi? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Filizlenmiş PatatesTüketim odaklı toplumun bize öğrettiği “İstediğim zaman, istediğim yerde, canım ne çekiyorsa” gibi alışkanlıklar ve buna yönelik gelişen sektör, bize doğal tatları unutturmaya başladı. Her sebze-meyveye neredeyse yıl boyu ulaşabiliyoruz. Ama yazın aldığımız domatesle kışın aldığımız domates arasındaki farkı biliyor muyuz?
#Mevsim‘İmkânsız pizza’, ‘Cildinizi besleyin’, ‘Hormonlarınız için yiyin’... Etiler’deki Overdose, sıradışı yemek isimlerine sahip bir restoran... Burası, aynı zamanda Türkiye’de tüm ürünleri glütensiz olan tek mekân... Tabanı karnabahar, keten tohumu ve badem unuyla hazırlanmış vegan peynirli pizza imza yemeklerinden... Teriyaki soslu ızgara somon, buraya yeniden gelmeme neden olacak kadar lezzetli. Üstelik kullandıkları malzemelerin topraktan tabağa ulaştığı tüm süreci biliyor, takip ediyorlar.
#Glütensiz YemekAnkara'nın Polatlı ilçesi Güreş köyünde ekilen karpuz tam 6 ay boyunca bozulmuyor.Yıllarca tüm Türkiye'ye gönderilen karpuz, zamanla ekilmemeye başladı. Hikayesi 45 yıl önceye dayanan karpuz, kabuğunun kalınlığından dolayı tarlada bozulmadan aylarca kalabiliyor.45 yıl önce Ankara çayından gelen bir çekirdekle üretime başladığını belirten çiftçi Fazlı Odabaşı, ''Ben Güreş köyünden Fazlı Odabaşı. 1950 yılında Güreş köyünde doğdum. 69 yıldır burada ikamet etmekteyim. Çiftçilikle uğraşıyorum. Önceleri soğan, kavun, karpuz ve ay çekirdeği ekiyordum şimdi soğan, kavun ve karpuz yetiştiriyorum.Güreş karpuzu 45 yıl önce Ankara çayının suyundan gelen bir çekirdekle kendiliğinden yetişmeye başlayan bir karpuz türüdür. 3 komşu o yıllarda domates ekmişler. Domatesi sularken çekirdek sudan gelip, kendiliğinden filizlenmiş ve büyümeye başlamış. Bunu gören arkadaşlar karpuzun çevresini çapalayıp, ilgilenmeye başlamışlar. Bu yüzden de adı yetiştiği bölgeden dolayı güreş karpuzu olmuştur. Düzgün şartlarda muhafaza edilebilirse, Ocak ve Şubat ayına kadar tüketilebilir. Kalın kabu
#Güreş KarpuzuMercimek çorbasını bu kadar sevmeme ve içimde gizlenen avam ruhun haykırışlarına zaman zaman kulak tıkayamadığımı itirafa rağmen, yine de seçkinci eğitimin etkisiyle olsa gerek, mercimek çorbasının da hakkının verilmemesine tahammülüm yok. Bir başka deyişle, sade suya mercimek çorbasını ne kabullenebilir, ne de ona övgüler düzebilirim...