Singapurlu bir pratisyen hekim olan Dr. Samuel Choudhury'ye göre, bir süredir dolapta bekleyen patatesler potansiyel olarak ölümcül bir toksin barındırıyor olabilir. Dr. Choudhury’un Instagram'da takipçileri ile paylaştığı bir videoda, filizlenmiş patateslerin yanı sıra yeşile dönmüş patateslerden de uzak durulmasını tavsiye etti.
#Filizlenmiş PatatesSingapurlu doktor Dr. Samuel Choudhury, dolapta bir süre saklanan filizlenmiş ve yeşeren patateslerden uzak durulması gerektiğini, yeşil lekelerin ve filizlerin solanin toksininin varlığına işaret ettiğini, bu toksinin ağır sindirim sorunlarına, halüsinasyonlara, ciddi durumlarda felce hatta ölüme dahi neden olabileceğini söylüyor.
#PatatesPatateslerin filizlenmesi, içerdikleri solanin adlı doğal bir toksin maddesinin miktarının artmasına neden olabilir. Solanin, yüksek miktarlarda tüketildiğinde sağlık sorunlarına yol açabilen zehirli bir bileşiktir. Bu nedenle, filizlenmiş patateslerin tüketimi sınırlı olmalı veya tercihen tamamen önlenmelidir. Peki, filizlenmiş patates ve soğan yenir mi? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Filizlenmiş PatatesPatateslerin filizlenmesi, içerdikleri solanin adlı doğal bir toksin maddesinin miktarının artmasına neden olabilir. Solanin, yüksek miktarlarda tüketildiğinde sağlık sorunlarına yol açabilen zehirli bir bileşiktir. Bu nedenle, filizlenmiş patateslerin tüketimi sınırlı olmalı veya tercihen tamamen önlenmelidir. Peki, filizlenmiş patates ve soğan yenir mi? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Filizlenmiş PatatesSağlık açısından filizlenmiş patates ve soğan yenir mi sorusu, bu durumla karşılaşan pek çok vatandaşın araştırdığı konular arasında yer alıyor. Yeşillenmiş patates ile filizlenmiş patatesin yenilmesi durumunda nasıl bir durumla karşılaşacağını merak eden vatandaşlar, bu konu hakkında uzmanların görüşlerini öğrenmek istiyor. Peki, evlerde sıklıkla karşılaşılan filizlenmiş patates ve soğan yenir mi? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Filizlenmiş PatatesPotasyum deposu patatesi çoğumuz çok seviyoruz ama bir o kadar da patates tüketmekten korkuyoruz. Patatesin tüketme şekli sağlığımıza etkisini önemli ölçüde değiştiriyor çünkü zararlı olan patatesin kendisi değil içine ilave edilen şeyler ve pişirilme şekli… Peki sağlıklı patates tüketimi nasıl olmalı? Patatesin nişasta oranını ve akrilamid miktarını düşürmek için neler yapılabilir?
#PatatesPatates dost mu düşman mı? Nasıl daha sağlıklı hale gelebilir? İçeriğindeki nişastadan korkmalı mıyız? Kızartmadan önce suda bekletmek neden önemli? Airfryerlarda yapılanlar daha mı sağlıklı? Hangi yöntemlerle patatesin nişasta oranını ve akrilamid miktarını düşürebiliriz?. Diyetisyen Gülçin Işık ile konuştuk.
#PatatesTüketim odaklı toplumun bize öğrettiği “İstediğim zaman, istediğim yerde, canım ne çekiyorsa” gibi alışkanlıklar ve buna yönelik gelişen sektör, bize doğal tatları unutturmaya başladı. Her sebze-meyveye neredeyse yıl boyu ulaşabiliyoruz. Ama yazın aldığımız domatesle kışın aldığımız domates arasındaki farkı biliyor muyuz?
#Mevsim‘İmkânsız pizza’, ‘Cildinizi besleyin’, ‘Hormonlarınız için yiyin’... Etiler’deki Overdose, sıradışı yemek isimlerine sahip bir restoran... Burası, aynı zamanda Türkiye’de tüm ürünleri glütensiz olan tek mekân... Tabanı karnabahar, keten tohumu ve badem unuyla hazırlanmış vegan peynirli pizza imza yemeklerinden... Teriyaki soslu ızgara somon, buraya yeniden gelmeme neden olacak kadar lezzetli. Üstelik kullandıkları malzemelerin topraktan tabağa ulaştığı tüm süreci biliyor, takip ediyorlar.
#Glütensiz YemekSaatlerce süren ütü, bir türlü açılmayan kablolar, prizlerdeki geçmek bilmeyen parmak izleri… Hepsi evimizde yaşadığımız ufak tefek ama can sıkan sorunlar. Oysa tüm bu günlük mücadeleler için pratik çözümler mevcut! İşte o hayatınızı kolaylaştıracak çözümler...
#Hayat Kurtaran Bilgiler