Yazın yaklaşmasıyla özellikle fazla kilolardan kurtulmak ya da sıkı bir vücuda sahip olmak amacıyla pek çok kişi spora yöneliyor. Yapılan bilimsel çalışmalar; düzenli yapılan sporun genel vücut sağlığıyla birlikte kalp sağlığını da önemli ölçüde desteklediğini gösteriyor. Ancak dikkat! Zira bazı kurallara dikkat etmezseniz kalbinize fayda yerine zarar verebilir hatta kalp krizi riskini artırabilirsiniz!
#Sporİstanbul Avcılar'da altmış bir yaşındaki Sabiha Eldenüstün, 78 kiloyken takıntı haline getirdiği kilolarından kurtulmak için özel bir hastanede midesine balon taktırdı. Eldenüstün, toplamda 1 milyon 400 bin lira ödeme yaptı. Kısa sürede zayıflayan kadının midesinin delindiği ortaya çıktı. 4 aydır yemek yiyemediğini belirten kadın doktordan şikayetçi oldu. Doktor M.K. ise iddiaları kabul etmezken, 'Kendisi aşırı sigara tüketiyor. Taktıktan sonra 1 ay sonra midesi deliniyor. ' ifadelerini kullandı.
#İstanbulHızlı çözüm arayanlar, bir an önce fazla kilolardan kurtulmak isteyenlerin başvurduğu yollardan zayıflama ilaçları ve iğneleri… Peki, yan etkileri ne, kilo problemine kökten bir çözüm mü? Uzmanlar hızlı kilo verme yöntemi olarak görülen ancak birçok sağlık problemini beraberinde getiren ‘zayıflama’ iğne ve ilaçları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
#Melis Yılmaz14 Kasım Dünya Diyabet Günü... Diyabet kontrol altına alınmazsa kişinin yaşam kalitesini bozan, ömrünü kısaltan, zor bir hastalık. Hem çocuklarda hem yetişkinlerde ortaya çıkabilen bu hastalığın mevcut ve yeni tedavi yöntemlerini kendisi de tip 1 diyabetli olan Prof. Dr. Oğuzhan Deyneli anlattı: “Ne yazık ki atsan atılmıyor, satsan satılmıyor, diyabetle arkadaş olarak yaşamı sürdürmek durumundayız.”
#Necla BayraktarBüyük olasılıkla biliyorsunuzdur... Bir zamanlar yani daha TV günlük hayatın içinde bu kadar yer almamışken sinema vardı. Milyonlarca kişi karanlık salonlarda toplanır büyük perdeye gözlerini diker ve orada anlatılan öyküleri izlerdi.
#Belgin DorukVegan ve vejetaryen beslenme, toplayıcı insanların dönemi kadar eski olsa da avcılıkla ve ateşin bulunmasıyla birlikte yenmeye başlanan hayvanlar yüzünden unutulmuş durumdaydı. Ta ki günümüze; et endüstrisinin yarattığı korkunç görüntülere, çalışma şekillerine, hareket edemeyip antibiyotiklerle şişirilen hayvanların ayyuka çıkmasına; farklı diyetlerin sonuçlarının laboratuvar ortamında klinik olarak test edilebilmesine ve kıyaslamalar yapılmasına ve yeme alışkanlıklarının hastalıkların kaynağı olarak gösterilmesine kadar.
#VeganSağlık Bakanlığı verilerine göre meme kanseri kadınlarda en sık görülen 10 kanser arasında birinci sırada. Ancak kendi kendimize yapacağımız düzenli meme muayenesi ve yıllık doktor kontrolleri olası bir meme kanserini erkenden teşhis edip hayatımıza sağlıklı devam etmemizi mümkün kılıyor.
#Meme KanseriFazla kilolardan kurtulmak için çeşitli diyet listeleri uygulanıyor. Son dönemde adı sıkça duyulan yöntemlerden biri de Aristo diyeti. Bu diyette Aristo diyetinde öncelikle düşünce yapısı değiştirilmeye çalışılıyor. Bu da verilen kiloların geri alınmamasını sağlıyor. Peki Aristo diyeti nedir? Aristo diyeti nasıl yapılır? Aristo diyeti hakkında merak edilenler
#Aristo Diyeti NedirKalp spazmı kalbin yeterli miktarda beslenememesi durumlarında ortaya çıkmaktadır. Bu durum sadece efor sarf edildiğinde değil istirahat edildiği zamanlarda da görülebilmektedir. Özellikle obezite ve şeker hastalarında kalp spazmının görülme olasılığı daha fazladır. Peki kadınlarda kalp spazmı neden olur ve belirtileri nelerdir? Kadınlarda kalp spazmı tedavisi nasıl yapılır? İşte kadınlarda kalp spazmı hakkında detaylar.
#Kadınlarda Kalp SpazmıFazla kilolardan kurtulmak için çeşitli diyetler uygulanıyor. Ancak hızlı kilo vermek isterken yapılan hatalar bu durumu tersine çevirebilir. Peki diyet hataları nelerdir? İşte diyet yaparken kilo vermeyi engelleyen yanlışlar
#Diyet HatalarıBilim insanları yaşadığımız travmalar, sağlıksız beslenme gibi pek çok etkenin kâbus görmemize neden olabileceğini söylüyor. Siz de sık sık kötü rüya veya kâbus görüyor ve bundan kurtulmak istiyorsanız bu haberimiz çok ilginizi çekecek…
#Uyku SağlığıZayıflamak isteyen kişiler doymuş yağ ve şekerli gıdalardan uzak durması gerekmektedir. Bu anlamda domates sıklıkla araştırılmaktadır. Diyet listelerine domates eklenir mi veya pişmiş domates tüketilir mi gibi sorular diyet yapan kişiler tarafından araştırılmaktadır. Peki, domates kilo aldırır mı? Diyette sabah ve akşam çiğ ile pişmiş domates yemek kilo yapar mı? Sizlere domates hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
#Sağlıklı Yaşamİnsanların günlük yaşamını aksatarak acı çekmelerine neden olan bazı hastalıklar bulunmaktadır. Kişilerin yaşam kalitelerini olumsuz etkileyen bu hastalıkların başında Hemoroid gelmektedir. Bu hastalık kişilerin yaşam tarzları ve beslenme alışkanlıkları ile yakından ilgili olmaktadır. Peki, Hemoroid nedir? Neden olur? Hemoroid belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir tüm detayları ile derledik.
#Hemoroid Nedir15 yıldır sağlık sektöründe önemli başarılara imza atan iş adamı Eyup Derundere’nin kurucusu olduğu İzmir'deki Mono Clinic, Avrupa, Amerika ve Afrika’dan gelen hastalara sağlık turizmi kapsamında dünya standartlarında tıbbi prosedürler sağlama misyonuyla 80 kişilik ekibi ile hizmet vermektedir. Dünyaca ünlü Brezilyalı Jessica Alves’de tüp mide ameliyatı için Mono Clinic'i tercih etti; hayallerini anlatan Alves, "Evlenmek, çocuk sahibi olmak ve çok güzel bir kadın olmak istiyorum" dedi.
#İzmirBoğaz reflüsü, diğer adıyla laringofarengeal (LFR) mide içeriğinden kaynaklıdır. Mide reflüsünün belirtilerinden farklılık gösterdiğinden, teşhis edilmesi daha zor olabilir. Boğaz reflüsü nedir, boğaz reflüsüne ne iyi gelir, nasıl geçer, nedenleri ve tedavisi nedir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Boğaz Reflüsüne Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Özel Sağlık Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Deniz, dünya genelinde etkisi giderek artan obezitenin Kovid-19 salgını nedeniyle yeni zirvelere ulaştığını söyledi. Kentsel hayatın getirdiği hareketsiz yaşam ve fast-food beslenme alışkanlıklarıyla mücadele ederken tüm dünyanın aynı anda evlerine kapanmasının obezitenin giderek tırmanmasına fırsat verdiğine dikkat çeken Dr. Deniz, şöyle dedi:
#İzmirBilindiği üzere zayıflamak ve ideal kiloya ulaşmak günümüzde birçok kişinin hayalini kurduğu şeyler arasında bulunur. Bu amaç doğrultusunda kilo vermek isteyen kişiler birçok farklı yöntem deneyip sağlıklarını tehlikeye atabiliyor. Herhangi bir risk oluşturmayıp sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek içinse her zaman olduğu gibi doğal yöntemler en iyi seçenek oluyor. Tilya kürü de bu yöntemlerden birisi olup ne olduğu, işe yaradığı ve nasıl yapıldığını sizin için derledik.
Çağımızın en sık görülen hastalıklarından biri olan kanser, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artıyor. Türkiye'de her yıl 160 bin kişiye kanser tanısı koyuluyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) raporlarına göre; önümüzdeki yıllarda her 5 kişiden biri kansere yakalanma riski taşıyor. Sağlıklı beslenmek, fazla kilolardan kurtulmak ve hareketli bir yaşam sürmek ise kanser riskini yüzde 30-35 oranında azaltabiliyor. Soğan, sarımsak, brokoli, zeytinyağı, çekirdekli siyah üzüm, zerdeçal gibi daha birçok besin de bu hastalıktan korunmada bizlere yardımcı oluyor.
#KanserPandemi süreci bir kısmımızda yorgunluk, ciltte lekelenme, sivilce olarak belirirken bir kısmımızda da hareketsiz kalmaya ve evde fazla yemeğe bağlı olarak alınan kilolarla kendini göstermeye başladı. Okulların kapalı olduğu bu günlerde sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz...
#Kepçe KulakVücudun tüm işlevlerini yerine getirebilmesi için kanda belirli bir miktarda olması gereken kolesterolün yüksekliği, kalp sağlığı için olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Yanlış beslenme ve hareketsizlik, “kötü kolesterol” adı verilen LDL’yi yükseltirken; sağlıklı bir yaşam tarzı bu değeri düşürüyor ve “iyi kolesterol” olarak adlandırılan HDL’yi olması istenilen seviyelere çıkarıyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Betül Erer, kolesterol değerleri konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi ve önemli önerilerde bulundu.
#KolesterolPandemi süreciyle birlikte evde geçirilen zamanın artıp hareketliliğin kısıtlanması, buna karşın sürekli bir şeyler yeme içme isteğinin ağır basması pek çoğumuz için kilo artışını beraberinde getirdi. Hal böyle olunca, fazla kilolardan kurtulmak, ideal kilosuna dönmek isteyenler ‘nasıl kilo verebilirim?’ arayışına girdi. Ancak bu isteğin ve çabaların tartıya yansımadığını görmek çoğunlukla moralleri bozarken, motivasyonun da azalmasına neden olabiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ezgi Hazal Çelik, kilo vermeyi zorlaştıran 10 etkeni anlattı, “neden kilo veremiyorum?” diyenlere önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#DiyetHamilelik kararını verirken ilk aşama kesinlikle eşinizle konuşmaktır. Bebeğiniz dünyaya geldikten sonraki iş bölümünü, alınacak sorumlulukları ve aklınıza gelebilecek tüm soruları konuşun ve yanıtlayın. Mutlaka anlaşmazlıklarınız olacaktır, bunlar karşısında sinirlenmek yerine çözüm yoluna gidin.
#Hamilelik HazırlığıBeden algısının daha çok önem kazandığı ergenlik döneminde yapılan bilinçsiz diyetlerin birçok sağlık sorununu beraberinde getirdiğini dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Havva Kılınç, “Bilinçsiz diyet uygulamaları sonucunda hızlı kilo kaybı, tüm vücut sistemlerini etkileyebilir ve özellikle hormonal ve metabolik bozukluklara neden olabilir” dedi.
#ErgenlikBeden algısının daha çok önem kazandığı ergenlik döneminde yapılan bilinçsiz diyetlerin birçok sağlık sorununu beraberinde getirdiğini dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Havva Kılınç, “Bilinçsiz diyet uygulamaları sonucunda hızlı kilo kaybı, tüm vücut sistemlerini etkileyebilir ve özellikle hormonal ve metabolik bozukluklara neden olabilir” dedi.
#Dyt. Havva KılınçKilo vermenin fiziksel olduğu kadar zihinsel açıdan da zorlukları vardır. Çünkü, yemek, egzersiz ve yaşam tarzı ile ilgili değişiklikler yapılmazsa, uzun vadeli kilo kaybı ve sağlıklı bir yaşam zor olabilir. Bu süreçte kilo vermenizi zor hale getiren bazı düşünceler de olacaktır. Gelin bunları birlikte inceleyelim...
#EkstrayasamHamilelik sürecinden sonra bebeğini sağlıkla, mutlulukla kucağına alan annelerin aklına ilk düşen sorular genellikle “Acaba emzirebilecek miyim, sütüm yetecek mi?” olurken; Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Gence Kırtız, “Emzirme döneminde çok yemek değil sağlıklı beslenmek annenin süt üretimini artırır” diye belirtti.
#Bebek