Pandeminin yan etkisi obezite

Güncelleme Tarihi:

Pandeminin yan etkisi obezite
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2021 10:49

Özel Sağlık Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Deniz, dünya genelinde etkisi giderek artan obezitenin Kovid-19 salgını nedeniyle yeni zirvelere ulaştığını söyledi. Kentsel hayatın getirdiği hareketsiz yaşam ve fast-food beslenme alışkanlıklarıyla mücadele ederken tüm dünyanın aynı anda evlerine kapanmasının obezitenin giderek tırmanmasına fırsat verdiğine dikkat çeken Dr. Deniz, şöyle dedi:

Haberin Devamı


CHECK-UP YAPTIRIN
“Bu dönemde insanlar rutin sürdürdükleri spor programlarından uzaklaştı. Günlük harcadığı kalori miktarı çok azalırken, aldığı kalori miktarı artış gösterdi. Girilen bu kısır döngü kaçınılmaz olarak obeziteye neden oldu. Geride bıraktığımız şu 1 yıllık dönemden sonra aldığımız fazla kilolardan kurtulmak için yapılması gerekenler var. Öncelikle check-up yaptırarak son durumumuz hakkında bilgi sahibi olmalıyız. Çünkü olası kalp-damar sistemi, yeni başlayan diyabet gibi hastalıkların farkında olmadan yapacağımız diyet programları ve egzersiz aktiviteleri yarar yerine zarar getirebilir.”

TEDAVİSİ ŞART
Diyet ya da egzersizle kilo verme konusunda sıkıntı yaşayanlar için öncelikle vücut kitle indeksi değerinin öğrenilmesinin önemli olduğunu kaydeden Opr. Dr. Mehmet Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Unutulmaması gereken en önemli nokta obezitenin mutlak suretle tedavi edilemesi gereken bir hastalık olduğu. Obezite sadece bir kozmetik sorun değil. Karaciğerde yağlanma, uyku apnesi, şeker, inme, solunum sıkıntısı, eklem deformasyonu, çeşitli kanser hastalıklarının görülme sıklığında artış, depresyon gibi pek çok ölümcül hastalığın da ana kaynağı. Bu nedenle eğer obeziteniz var ve kendi iradeniz ya da diyet desteği ile normal kiloya ulaşamıyorsanız mutlaka obezite cerrahisi seçeneğini düşünmelisiniz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!