Bezelye, börülce, mercimek ve nohut gibi proteince zengin bir besin olan baklanın en yaygın kullanımı, iç kabukları çıkarıldıktan sonra kurutulmuş tanelerin haşlanıp, ezilmesiyle oluşturulan, fava adıyla tanınan, zeytinyağı ve dereotu eklenerek yenen ezme şeklidir. Fava, lokantalarda meze olarak servis edilir. Peki, fava nasıl yapılır?
#FavaBesin değeri bakımından oldukça zengin olan fava Ege bölgesine ait muhteşem mezeler arasında yer alıyor. MasyerChef ekranlarında yarışmacıların en iyisini yapmak için çalıştığı Ege usulü fava nasıl yapılır, nasıl kullanılır merak edenlere, işte MasterChef fava tarifi ve malzemeleri…
#FavaTv8 ekranlarının sevilen yarışma programı MasterChef All Star 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel olarak yeni bölümüyle izleyici karşısına çıktı. MasterChef fava tarifi de mutfağa ilgi duyan izleyiciler tarafından merak edilip araştırılmaya başlandı. Bakla ezmesi olarak bilinen fava tarifi ve yapılışı da oldukça basittir. Peki, Fava ezmesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
#FavaEge mutfağında sıkça yer bulan fava evde yapılabilen en kolay ve en lezzetli meze çeşitlerinden biri. Her evde bulunan malzemelerden yapılan favayı ana yemeğinizin yanında sunarak sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Peki, fava nedir, neyden yapılır? İşte fava yapımında kullanılan malzemeler ve fava yapımının ipuçları…
#FavaFava, Türk mutfağının en lezzetli zeytinyağı mezelerinden biri olarak sofralarımızda yer buluyor. Özellikle bezelye, börülce, mercimek ve nohut gibi baklagillerle hazırlanan fava, doyurucu olmasının yanında protein bakımdan da oldukça zengin. Favayı sizler de ilk kez yapacaksanız, bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Peki, fava nedir nasıl yapılır? İşte lezzetli ve pratik fava tarifi.
#Fava Nasıl YapılırAyvalık’ta yaşamak ve Ayvalık’ta yemek yemek saymakla bitmeyecek engin bir güzelliklersilsilesidir. Ayvalık ve güzellikleri sayılırken çoğu zaman atlanan nokta insanıdır. Kaçırmayın bugüzellikleri... Her şey süratle değişirken siz de bir ucundan yakalayın ve bir parçası olun bu güzelinsanların, binaların, yemeklerin, kültürün... Unutmayın, ancak dinlerseniz duyabilirsiniz.
#İzmirYoruldum demeye dilim varmıyor da, nerede sade bir yaşantı görsem oraya meylediyorum şu aralar. Sofistike lokantalarda mönüleri okumaya üşenip, bu konuda kendimi ehil arkadaşlara teslim ediyorum çoğu kez... Sadelik elimden tutmuş beni kendine çekiyor, hiç itiraz edesim de yok. Kıbrıs gezim tam da böylesi bir ruh haline göreydi; adeta ilacım oldu...
#Kıbrıs