Her yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımBalıkesir'de bir zincir restoranda motokurye olarak çalışan ve bir eve sipariş bıraktıktan sonra önünü kesen E.Ö. (17) tarafından bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın (20) annesi Zuhal Akman, Kurban Bayramı'na hüzünlü giriyor. Gün kavramını yitirdiklerini söyleyen Akman, sanıklara ömür boyu hapis cezası verilmesini istediklerini belirterek, "Her gün oğlumun öldüğünü haber aldığımız sabahı yaşıyoruz. Bayramların artık bizim için bir anlamı yok. Artık bayramları kutlamayacağız" dedi.
#Ata Emre AkmanBalıkesir’de, bir zincir restoranda motokurye olarak çalışan ve bir eve sipariş bıraktıktan sonra önünü kesen E.Ö. (17) tarafından bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın (20) annesi Zuhal Akman, E.Ö.’yü azmettirdiğini iddia ederek babasının da cezalandırılması gerektiğini söyledi. Akman, "Ata’nın sipariş götürdüğü apartmanda bu caninin babasının daha öncesinde birlikteliği olduğu söylenilen bir kadın oturuyormuş ama o kadın da bir başkasıyla evli. O caninin babası eski kadın arkadaşına ‘senin imam nikahlı eşini öldüreceğim’ diyor. Kadının alt kattaki arkadaşına da bilenmiş, onu da tehdit ediyor ve ‘senin oğlunu öldüreceğim’ diyor. Bu caninin azmettiricisi olan babasının şöyle bir beyanı var; ‘artık benden iş geçti, benim yapamadığımı oğlum yapacak görürsünüz’ diye tehditleri var, bunun da tanıkları var. Yani o gece apartmandan kim çıksa bunu yaşayacaktı" dedi.
#Ata Emre AkmanBalıkesir’de, bir zincir restoranda motokurye olarak çalışan ve bir eve sipariş bıraktıktan sonra önünü kesen E.Ö. (17) tarafından bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın (20) annesi Zuhal Akman, E.Ö.’yü azmettirdiğini iddia ederek babasının da cezalandırılması gerektiğini söyledi. Akman, "Ata’nın sipariş götürdüğü apartmanda bu caninin babasının daha öncesinde birlikteliği olduğu söylenilen bir kadın oturuyormuş ama o kadın da bir başkasıyla evli. O caninin babası eski kadın arkadaşına ‘senin imam nikahlı eşini öldüreceğim’ diyor. Kadının alt kattaki arkadaşına da bilenmiş, onu da tehdit ediyor ve ‘senin oğlunu öldüreceğim’ diyor. Bu caninin azmettiricisi olan babasının şöyle bir beyanı var; ‘artık benden iş geçti, benim yapamadığımı oğlum yapacak görürsünüz’ diye tehditleri var, bunun da tanıkları var. Yani o gece apartmandan kim çıksa bunu yaşayacaktı" dedi.
#Ata Emre AkmanFahiş fiyatlı yemeklerin boykot edilmesiyle ilgili fikir ve yorumlar genelde ikiye ayrılıyor. Kimileri restoranların günah keçisi ilan edilmesine karşı; alım gücümüzün düşmesini sorumlu gösteriyor. Kimileriyse enflasyondan aldıkları güçle fiyatların çok fazla abartıldığını söylüyor. İşin aslını gastronomi sektörünün tecrübeli isimlerine sorduk, restoran müşterilerinin görüşlerini aldık.
#FiyatYazarlarımız bu hafta çocuklarıyla alışverişe çıkmanın zorluklarından bahsettiler. Küçükken her şeyi aldırmak için tutturan bebelerin ergenlikteyse giysi beğenmeme kriziyle sahneye çıktığını konuştular. Genellikle sükûnetlerini koruduklarını anlattılar, bazen de oyun vb. yöntemlerle ikna etmeyi denediklerini... Ama bunların hiçbirinin ‘sökmediği’ anların da yaşandığını belirttiler.
#Gizem CoşkunardaYeni yıla girmemize çok az bir zaman kaldı. Yılbaşı gecesinde eşinizi dostunuzu kendi evinizde ağırlamak istiyor ama mutfakla da pek uğraşacak vaktinizin olmayacağını düşünüyorsanız Hürriyet Lezzetli Hayat ekibinin verdiği listeye bakın. Emin ellerden çıkan yemekleri bu adreslerden eve sipariş verebilirsiniz.
#Gizem DİNÇBAŞ2023 gastronomi dünyasına ne gibi yenilikler getirecek dersiniz? Yazarımız Ebru Erke sebze ve balık ağırlıklı menülerin artacağını, Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu artizanal çikolatanın patlama yapacağını söylüyor. Mutfak Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Esin Sungur’a göreyse dışarıda yeme alışkanlıkları değişip temalı konseptler artarken restoranlar özel kulüp havasına bürünmeye başlayacak... İşte yeme-içme sektörünü bekleyen gelişmeler....
#GastronomiYılbaşı sofrası kurmak, alışveriş telaşı veya yoğun çalışma temposu gibi nedenlerle gözümüzde büyüyebiliyor. Marinasyonu, iç malzemesi, sosu derken epey zahmetli ama çok lezzetli ve görüntüsü de bir o kadar haşmetli bir hindi için mutfakta mesai harcamak istemeyenler için çözüm eve sipariş verebileceğimiz ya da gidip teslim alabileceğimiz hazır seçeneklerde...
#Yılbaşı SofrasıZeytinburnu'nda bir eve sipariş götüren kurye, apartmandan ayrılırken merdiven boşluğuna idrarını yaptı. Apartmandan pis kokular gelmesi nedeniyle güvenlik kamera görüntülerini izleyen apartman sakinleri büyük şok yaşadı. Kuryenin apartmana idrarını yapması güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
#ZeytinburnuZeytinburnu'nda bir eve sipariş götüren kurye, apartmandan ayrılırken merdiven boşluğuna idrarını yaptı. Apartmandan pis kokular gelmesi nedeniyle güvenlik kamera görüntülerini izleyen apartman sakinleri büyük şok yaşadı. Kuryenin apartmana idrarını yapması güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
#KuryePerakende sektörü son yıllarda her açıdan pek çok zorlukla mücadele etmek durumunda kaldı. COVID-19'un süregelen etkileri, iş gücü sıkıntısı, tedarik zinciri problemleri, tüketicilerin dijital deneyimlere yönelik artan beklentileri arasında; son dönemlerde bir de “metaverse”, sektör açısından adapte olunması gereken yepyeni bir konsept olarak öne çıkıyor.
#HürriyetYoğun çalışma temposu arasında yılbaşı sofrası kurmak gözümüzde büyüyebiliyor. Mutfakta mesai harcamadan mükellef bir sofraya konmak isterseniz çözüm paket serviste. Üstelik artık eve sipariş verebileceğimiz yiyecekler hem içerikte hem de çeşitte oldukça zengin. Yazarımız Ebru Erke’ye mutfağına ve lezzetine güvendiği adresleri sorduk.
#YılbaşıPatili dostlarınıza bir doğum günü partisi vermeye ne dersiniz? Hele de iştahla yiyecekleri ama daha da önemlisi, şeker ve koruyucu madde içermeyen bir pastayla, en sevdiği arkadaşlarıyla... Onlara özel; etli, sebzeli veya meyveli pastalar ve partiler hazırlayan mekânların sayısı gün geçtikçe artıyor. Birkaçına göz atalım...
#Doğum Günü Partisi1830’larda elektrikli kapı zilinin icat edilmesinden, yakın zamana kadar kapı zillerinin kullanım amacı birisi evinizi ziyaret ettiğinde sizi uyarmaktı. IoT (Internet of Things - Nesnelerin Interneti) teknolojisinin gelişmesi ile birlikte, bağlantı kazanan kapı zilleri “akıllanarak”, kamera özelliği ve mobil uygulama desteği ile birlikte komple bir ev güvenlik platformu halini aldı. Amazon, Google gibi teknolojinin öncü firmalarının bu alana olan ilgileri ve yaptıkları yatırımlar akıllı kapı zillerini, en popüler ve yaygın akıllı ev teknolojilerinden biri haline getirdi.
#Ergi ŞenerKORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında kontrollü normalleşmeyle birlikte orta riskli iller arasında yer alan Hatay’da, kafe, restoran, pastane gibi işletmeler bugün ilk müşterilerini aldı. Yüzde 50 kapasiteyle açılan, Antakya Tarihi Uzun Çarşı’daki lokantalarda yoğunluk yaşandığı görüldü.
#Hatay