Yaz aylarının sonlanmasına yakın, kış hazırlıklarından olan konserveler ve reçeller yapılmaya başlandı. En çok sevilen reçellerden biri olan çilek reçeli de oldukça fazla araştırılan tarifler arasında. Peki evde çilek reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında ev yapımı çilek reçeli tarifini ve malzemelerini aşağıda bulabilirsiniz.
#Çilek ReçeliÇilek reçeli, kokusu ve tadıyla kahvaltı sofralarının her daim vazgeçilmezi. Ayrıca pasta ve kurabiyelere de nefis aromasıyla lezzet katıyor. Mevsim çileklerinin lezzetini kış aylarına taşıyabilirsiniz. Peki evde çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek reçelinin şekerlenmemesi için nelere dikkat edilmeli? Malzemeler hazırsa, çilek reçeli tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Çilek Reçeli TarifiYarın, Anneler Günü’nde şık bir kahvaltı sofrası kurarak annesini sevindirmek isteyen miniklerimizin gözü korkmasın. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı ve ‘Evinin şefi’ köşemizin yazarı Gülay Barbaros Altan’dan farklı yaş gruplarına uygun pratik tarifler aldık. Kuşkonmazlı tart da yapabilirsiniz, glütensiz pizza da...
#Anneler GünüKoyun tereyağı ve Konya obruk peyniriyle yapılan Konya yağ somununu düşününce bile ağzım sulanıyor. Balık ekmekteki levrek çok iyi pişirilmiş, altına tarama sürülmüş, sadece dereotu ve kırmızı soğanla lezzetlendirilmiş; küçük ama doğasına aykırı olmayan dokunuşlarla gastronomik açıdan zirveye çıkmış. Tatlılar da çok iyi. Özellikle içi çikolata musla doldurulmuş Kale biberi bir başyapıt. Şef Murat Deniz Temel işini seviyor ve kendini geliştirmeye çalışıyor. Umarım bu yolda devam eder.
#Murat Deniz TemelBazen zeytinyağıyla fırında pişirip roka ve İzmir tulumuyla servis ediyorum, bazen semizotu salatasına bazen de salçasız kısıra katıyorum. Fazla yumuşamış olanlarla fırında tavuk but yapıyorum, marmeladını dijon hardalıyla karıştırıp şarküteri tabağında füme hindinin yanına koyuyorum. Sakızlı muhallebi ve kayısı sosunun uyumuna da bayılıyorum. Yani anlayacağınız, kayısıyı mevsiminde kullanabildiğim kadar kullanıyorum.
#Zeytinyağlı FasülyeBrekkie’nin adresini bilmenize gerek yok. Yolunuz Moda, Yoğurtçu Parkı tarafına düşerse önündeki aşırı kalabalıktan anlarsınız. Öncelikle, en iyilerden nicelik olarak farklı ama aynı niteliklere sahip bir kruvasan yapmayı başarmışlar. Ev yapımı cookie’ler de çok lezzetli. Bravo!
#ModaBazı kişiler için kilo vermek ne kadar zorsa bazıları için de kilo almak o kadar zordur. Genelde kilo vermek isteyenler kilo almak isteyenlere gıptayla bakarlar. Aynı şey kilo almak isteyenler için de geçerlidir. Kilo alma diyeti ile siz de istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.
#Sağlıklı Kilo Almaİtalyan mutfağının vazgeçilmezi pizzanın “en ince” formuyla hazırlanan sunumu, zengin alternatifli cheesecake’leri ve farklı aromalarla tatlandırılan salatalarının yanı sıra Denizli’den gelen yufkalarla hazırlanan bükme ve muskaları meşhur İtalyan “Burrata peyniri” ile eşsiz kahvaltı sofrasında buluşturan HUQQA, doğu ve batı sentezlerinin harmanlandığı konseptiyle misafirlerini ağırlıyor...
#Boğaz’Da Keyfin Ve Lezzetin Yeni Adresi; HUQQATek kelimeyle fenomen. “Ben ikon falan değilim” diyor ama ikonun önde gideni, hatta sözlük anlamı. “Tarih beni unutacak” diyor ama tarih onu yazdı bile... Arabistan’dan Kuzey Kutbu’na, Namibya’ya kadar böyle eşit derece tanınan ve sevilen başka bir süper model yok.
Saray Pastaneleri’nin sahibi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda buluştuk. Sabah yediği bir elmayla akşam yemeğine kadar idare ediyormuş, buluşmamız bahane oldu, o sayede öğle yemeği yedi.