Geçtiğimiz günlerde Vietnamlı bir bakanın Nusret’in Londra'daki restoranında 19 bin liralık biftek yemesi komünizmle yönetilen ülkede büyük bir krize neden olmuştu. Sosyal medyada paylaşılan ve ses getiren bu görüntülerden sonra ülke ikinci bir Nusret kriziyle çalkalanıyor...
#VietnamTayvan, Doğu Asya'nın en küçük ülkelerinden biri olmasına rağmen, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerine oldukça cömert seçenekler sunuyor. Tayvan’ı ziyaret ederek Çin, Japon, ve Güneydoğu Asya kültürlerinin bir birleşimi olan bu ada ülkesinin eşsiz atmosferinin tadını doyasıya çıkarma şansına sahip olabilirsiniz.
#Tayvan Gezi RehberiKimçi ya da kimchi, Asya mutfağının en tanınmış lezzetlerinin başında geliyor. Kore yemeklerinin olmazsa olmazlarından biri olan kimçi, aslında bir tür turşu. Başta Çin marulu olmak üzere bazı sebzelerin fermente edilmesiyle elde edilen kimçiyi siz de evinizde yapabilirsiniz. İşte tüm püf noktalarıyla kimçi yapımı…
#KimçiYaz tatili demek Ege ve Akdeniz demek. Konaklamayı, gezilecek yerleri hallettiniz... Bir de gezerken ağız tadınıza göre keşifler yapmak istemez misiniz? Yüksek mutfak arayanlara da yol kenarında hızla ne yerim diyenlere de 6 başlıkta öneriler hazırladım; aralarında geçerken tadına bakılacak yöresel otlarla yapılmış Bodrum böreği de var, aslan balığı ceviche de…
#SeyahatAvustralyalı şefler depremzedelere yardım için özel bir yemek düzenliyor. Karaca’nın yeni koleksiyonu ‘Paye’ raflarda... Ordu pidesi tescillendi... Gusto by USLA’nın menüsü yenilendi.... Yeni gözdemiz kıtır karamelli donut... Yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#Yeme-İçmeSosunu pişirip cheesecake üzerine dökebilir, peltesini hazırlayıp rulo pasta arasına sürebiliriz. Kekleri mandalinalı kremayla süslemeyi de çok seviyorum. Ama bu hafif mayhoş meyveyi sadece tatlılarda kullanmıyorum. Zeytinyağlı kerevize ve fırınlanmış pırasaya çok yakıştırdığım mandalinayla salata ve Uzakdoğu usulü bir tavuk yemeği yapmak da şahane oluyor.
#CheesecakeBiraz sarımsakla lezzetini katlamış basit bir spagettiden, mantarla birleşip sınıf atlamış pappardelle’ye herkese hitap eden bir makarna var. Peki, hamurunu açarken, haşlarken ve soslarken neye dikkat etmek gerekiyor? Taze makarna yapıp pakette satan dükkân Yolk İstanbul ve sadece taze makarna servis eden restoran Oklava’nın şeflerine göre deneyip yanılarak kendi damak zevkimize uyan tarifi bulmak hiç de zor değil...
#MakarnaBugün yarıyıl tatilinin ilk günü... Pandemi koşullarının da yorduğu öğrencilerin bol bol dinlenme zamanı... Damağına düşkün küçük ‘gurmeler’ ve çocuklarının faydalı aktivitelerle eğlenmesini isteyen ebeveynler için birlikte gezip lezzetli yemekler yiyebilecekleri yerleri seçtik. Yazarlarımız Ebru Erke, Gülay Barbaros Altan, şef Didem Şenol ve Big Chefs’in kurucu ortağı Gamze Cizreli’den tavsiyelerle; menüleri ve etkinlikleriyle de öne çıkan adresler bu rehberde…
#Yarıyıl TatiliBazen sos olarak çıktı karşıma, bazen baharat... Bazen de acı biberler doğrudan yemeğin içine katılmıştı. “Bunu nasıl yiyeceğiz” diye endişelendiğim de oldu, kavanozun kapağını açar açmaz gözümün yandığı da... Farklı ülkelerde yaptığım seyahatlerde sayısız acı tattım. İşte, 16 Ocak’ta ‘kutlanan’ Dünya Acı ve Baharatlı Yemekler Günü’nün bana hatırlattıkları...
#Dünya Acı Ve Baharatlı Yemekler GünüNoodle, alışılmış makarna tariflerinin dışında tercih edilebilecek güzel bir alternatif. Etli, tavuklu veya sebzeli olarak hazırlanibiliyor. Hem pratik hem de nefis olan sebzeli noodle'ı mutlaka denemelisiniz. Peki sebzeli noodle nasıl yapılır? İşte sebzeli noodle tarifi...
#Sebzeli Noodle TarifiHer kültürün yeni yılı karşılama geleneği kendine özgü. Kimi ömrü uzasın diye noodle yiyor, kimi bol para getirsin diye mercimek. Önümüzdeki günlerin anlam ve önemine binaen Anadolu topraklarından dünyaya açılıp farklı yılbaşı sofralarına konuk oluyoruz.
#YılbaşıBir zamanlar Asya’nın kıymeti fark edilmeyen şehirlerindendi. Kore’nin pop kültürü öylesine önem kazandı ki şimdilerde Beijing’den Bangkok’a, modadan eğlenceye onun sözü geçiyor. Güney Kore’nin başkenti şimdilerde turizm patlamasıyla öne çıkıyor. Her yıl heyecan verici bir açılış yapılıyor. 2013’te Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi’nin Seul şubesi açıldı. 2014’te Zaha Hadid’in tasarımı Dongdaemun Design Plaza hizmete girdi. Geçen yıl Affordable Art Fair Seoul başlatıldı. İki yıl sonra Kış Olimpiyatları kent yakınlarındaki Pyeongchang’da yapılacak. Şehri keşfin tam zamanı.
#Seul